Cazul Sorina! Asistenții maternali care au îngrijit-o pe micuță timp de 7 ani rup tăcerea! Spun totul despre scandalul care a divizat România EXCLUSIV


Soții Șărămăt, care, timp de 7 ani, au fost asistenții maternali ai Sorinei, au ajuns, în premieră pentru televiziune, în studiul stirilekanald.ro și, fără ascunzișuri, au încercat să răspundă la toate întrebările, întrebări care au fost pe buzele tuturor de când ”Cazul Sorina” a explodat în spațiul public.


In articol:

Mai mult decât atât, cei din familia Șărămăt au făcut o serie de dezvăluiri, reclamând diverse abuzuri chiar dacă, tot ei o recunosc, nu au nicio dovadă palpabilă în această direcție. Cu toate acestea, cei doi soți susțin că Sorina ar putea fi fericită doar alături de ei și că micuța nu se va simți bine alături de familia Săcărin, părinții care au adoptat-o și vor să o ducă în SUA.

Timp de 7 ani i-au fost asistenți maternali Sorinei, dar nu au adoptat-o. Explicația familiei Șărămăt este însă legată de faptul că statul român nu ar fi vrut să le permită asta. ”Ni s-a spus ca fata nu e scoasă la adopție și că e vizitată de părinți”, susțin ei. Mai mult, ne-au dezvăluit cei doi soți Șărămăt, ei i-au spus, încă de la început Sorinei, că nu este fiica lor naturală.

”Fetița știa de când era mică, am încercat să îi explic.

I-am zis că sunt mama care a adoptat-o. Știe absolut totul fetița”, spun ei. De asemenea, susține familia Șărămăt, Sorina nu își dorea decât să locuiască cu ei. ” Copilul (Sorina, n. red.) nu a vrut niciodată să plece. Există proces verbal în care se vede că nu m-am opus. Le-am permis (familiei care a adoptat-o pe Sorina și autorităților, n.red.) să intre în curte să vorbească cu fetița. Ea a început să plângă”, explică ei.

Familia Șărămăt este categorică: un singur lucru i-ar putea face să renunțe la lupta pentru Sorina, o luptă pe care susțin ei, o duc cu arme inegale, împotriva statului, împotriva familiei adoptatoare, împotriva tuturor. ” De ce nu o dau pe post (cei din familia adoptatoare, n. red.), să spuna fetița ”Să nu mă mai căutați!”. Atunci vom renunța. Până atunci mergem și la CEDO dacă e nevoie. (…) Fetița daca va ajunge acolo (în SUA, n. red.) nu va trăi. Fetița aceea va fi traumatizată. Ceva se va întâmpla cu ea”, mai susțin, cu lacrimi în ochi, cei din familia Șărămăt.

În altă ordine de idei, cei doi soți care au fost asistenții maternali ai Sorinei sunt supărați că nu li se permite să o vadă pe Sorina sau să vorbească cu micuța și, dacă tot ei nu au bvoie, măcar să I se permită Andreei, fetița aoptată de familia Șărămăt și alături de care a crescut. ”Îi rugăm frumos pe Săcărin să lase fata să vorbească. Să spuna unde vrea să rămână. Și să vorbească cu Andreea. Măcar să le lase sa vorbească la telefon. Nu să mintă avocata lor că nu ne merge telefonul. (…) Am întrebat avocata ce face, cum se simte Sorina și ne-a spus că s-a adaptat, că nici nu a mai întrebat de noi, după două zile, că nu dorește să vorbească cu noi”, au mai spus, în exclusivitate pentru stirilekanald.ro cei doi Sărămăt.

Cu toate acestea, cei din familia Șărămăt, chiar dacă speră la o minune, au și un mesaj pentru cazul în care Sorina va părăsi totuși România alături de familia adoptatoare. ”Sorina, te iubim și nu vom ceda niciodată. Chiar și în America o să ajungem să te întâlnim. Atât timp cât vezi că un copil te vrea...”, spun cei doi soți care speră că o vor vedea cât mai curând. ”Sorina ar fugi în brațele noastre. Un copil, să îl crești 8 ani de zile nu te uită… Cred că de cum ne va vedea, ne va sări în brațe”, spun cei doi soți Șărămăt.

Cazul Sorina, scandal mediatic fără precedent

 

Ceea ce se știe până acum este că Sorina a fost dată în plasament la asistenta maternală din Baia de Aramă și în 2012 se deschide procedura de adopție. Însă, potrivit informațiilor date pe canale oficiale, deși sunt consultate 120 de familii, fetița nu-și găsește niște părinți. Așa că rămâne la asistenta maternală vreme de aproape 7 ani. În toată această perioadă, din partea familiei care au luat-o în asistență maternală pe Sorina apar două declarații pe proprie răspundere că nu se dorește acest lucru. Prima în 2013 și următoarea în 2017, după ce este înștiințată că s-a deschis procedura de adopție internațională din cauză că nu se găsise o familie adoptatoare în România. Potrivit legii, după deschiderea procedurii de adopție trebuie să treacă un an în care se caută o familie din România pentru a se ajunge la adopția internațională. Așadar, Sorina era introdusă deja în categoria copiilor ”greu adoptabili”, nu-și găsise o familie în România vreme de 7 ani, singura posibilitate rămasă fiind adopția internațională, la care sunt însă eligibile, după niște proceduri complicate și de durată, doar familiile în care cel puțin unul dintre soți are cetățenie română.

În primăvara lui 2018, asistenta depune o cerere de adopție a fetiței și încă una prin care solicită atestarea ca familie ”adoptatoare”, la care face revenire peste încă două luni. Potrivit documentelor, asistentei i se aduce la cunoștiință că Sorina se află in ”procedură de potrivire” cu familia de români din America, așa că declară că dorește adopția numai dacă procesul eșuează. Două zile mai târziu își retrage cererea pentru obținerea atestatului de adoptator, dar se răzgândește și revine cerând anularea cererii de retragere. Solicită apoi, printr-o cerere de intervenție în proces, Tribunalului Mehedinți anularea adopției internaționale, și are câștig de cauză. Doar că familia din America face recurs, procesul se judecă la Curtea de Apel Craiova, iar acolo pierde. Instanța decide definitiv ca Sorina să fie încredințată românilor din SUA. Se întâmpla în aprilie 2019, după doi ani în care familia adoptatoare trecuse prin toate procedurile. Asistentei maternale i se retrage atestatul de asistentă, deci nu mai are niciun drept legal asupra micuței Sorina.


Abonează-te pe

Citește și:

7 semne ale unui INFARCT, pe care femeile le ignoră - sunt diferite decât la bărbaţi

De câte ori pe noapte face SEX Brigitte Pastramă! ”Este obsedat. Nu toată lumea e ca noi”

6 simptome ale CANCERULUI DE COLON pe care nu trebuie să le ignori

Horoscop Baba Vanga: ultimele previziuni pentru femeile din zodiac în anul 2019

Horoscop Martie. Zodiile care își cunosc sufletul pereche!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Atingeri "interzise" între Jador și Roxana Ghiță la Survivor România! Cântărețul a pus mâna...unde nu trebuia

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri