Cazul Greg Manteufel: I-au amputat mâinile şi picioarele după ce a fost lins de câine


Cazul Greg Manteufel: I-au amputat mâinile şi picioarele după ce a fost lins de câine

Mulţi dintre noi avem animale de companie, în special câini sau pisici. Facem tot posibilul să le îngrijim, pentru a le ţine sănătoase.

 

Virusuri, paraziţi… pentru toate există vaccinuri şi tratamente. Dar, uneori, aceşti duşmani periculoşi, invizibili şi tăcuţi sunt depistaţi prea târziu.

 

Iar dacă sunt transmişi la om, ei pot cauza probleme grave. În continuare, îţi prezentăm cazul extrem al lui Greg Manteufel, un bărbat din Wisconsin (SUA) care, după ce a fost lins de câinele său, a suferit consecinţe greu de imaginat.

 

O bacterie agresivă

 

Când s-a îmbolnăvit, la sfârşitul lui iunie 2018, Greg Manteufel a crezut că febra şi stările de vomă erau cauzate de gripă.

 

Însă, în curând, simptomele sale s-au înrăutăţit drastic: febra i-a crescut alarmant şi a început să delireze. În acel moment, soţia sa, Dawn, l-a dus de urgenţă la spital.

 

După mai multe investigaţii, soţii au aflat care era cauza bolii lui Manteufel: o infecţie cauzată de o bacterie denumită Capnocytophaga canimorsus, pe care oamenii o contractează atunci sunt linşi de un animal domestic.

 

Potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor, Capnocytophaga este o bacterie care se găseşte mai ales în gurile câinilor şi pisicilor.

 

Specialiştii estimează că până la 74% dintre câini şi 57% dintre pisici poartă această bacterie.

 

Iar dacă bacteria se transmite la om, mai ales la persoanele sistemul imunitar slăbit, rezultatele pot fi devastatoare.

 

Salvat, dar schilodit pe viaţă

 

„L-a afectat foarte tare. S-a învineţit peste tot. Arăta de parcă cineva l-ar fi bătut cu o bâtă de baseball”, a declarat Dawn.

 

Manteufel a supravieţuit infecţiei, însă a plătit un mare preţ. La o săptămână după ce s-a internat în spital, şi-a pierdut ambele picioare, iar apoi şi-a pierdut şi mâinile.

 

Se crede că Manteufel a contractat bacteria după ce a intrat în contact cu saliva unui câine, probabil după ce propriul său animal de casă l-a lins.

 

După ce a intrat în fluxul sanguin al bărbatului, bacteria Capnocytophaga canimorsus i-a cauzat o infecţie gravă şi rară a sângelui, care a dus la septicemie.

 

„Nu ne vine să credem că totul s-a întâmplat atât de repede. Are 48 de ani şi toată viaţa sa a avut câini prin preajmă… şi apoi s-a întâmplat această nenorocire”, a declarat soţia bărbatului.

 

 

Doctorii au încercat să pună capăt infecţiei lui Manteufel cu antibiotice, însă Dawn spune că cheagurile au blocat circulaţia sângelui în membrele soţului ei.

 

Asta a dus, în cele din urmă, la amputări, potrivit Washington Post.

 

Manteufel este în prezent supravegheat de specialiştii de la Facultatea de Medicină din Wisconsin şi mai are cale lungă de străbătut pentru a se recupera.

 

Determinarea unui om de a trăi

 

Bărbatul de 48 de ani era zugrav şi îi plăcea să meargă cu motocicleta, însă acum va trebui să se obişnuiască cu viaţa într-un scaun cu rotile.

 

 

În ciuda nenorocirii, Dawn a spus că soţul ei are o atitudine pozitivă.

 

„Le-a spus doctorilor: «Faceţi ceea ce trebuie ca să rămân în viaţă»”, a povestit femeia.

 

Oricât de ciudat ar părea acest caz, Manteufel nu este singura persoană care a avut de-a face cu o infecţie cauzată de bacteria Capnocytophaga canimorsus.

 

Potrivit unui raport publicat în din revista medicală BMJ, medicii suspectează că, în 2016, o femeie de 70 de ani s-a îmbolnăvit după ce a fost linsă de câinele ei.

 

Femeii i s-a declanşat o septicemie, iar organele interne i-au fost afectate. Totuşi, ea şi-a revenit după ce a stat în spital două săptămâni şi a fost tratată cu antibiotice cu spectru larg.

 

Din nefericire, Greg Manteufel nu a fost atât de norocos.

 

Sursa: Incredibilia.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Cat de sigur este sexul anal? Ce se produce in organismul femeii pe termen lung

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

VEZI care sunt adevaratele motive pentru care multe femei NU practica sex anal

Cum se comportă zodiile într-o relaţie. Unii sunt iubitori si generosi, altii sunt nepasatori

Tunsori care o să te scoată din anonimat în această toamnă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Ce se întâmplă dacă pui un dop de plută în frigider. Rezultatul este uimitor
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri