Ce sporturi sunt recomandate pentru un copil. „Cu cât va ajunge să stăpânească mai multe lucruri, cu atât îi va fi mai bine”


Părinții își duc adesea copiii la diferite sporturi atunci când sunt mici. Este corect? Este greșit? Câte sporturi trebuie să facă un copil?


In articol:

Aflați din rândurile următoare câte sporturi este bine să facă un copil mic. În plus, descoperiți și ce alte amănunte a dezvăluit psihologul Felicia Akkaya la „ Consilier de Vedete ”, de pe canalul de YouTube WOWnews, Kanal D.

Câte sporturi este bine să facă un copil mic

Citește si: Cum putem să impunem un lucru unui copil. „Copii sunt mult mai dispuși să accepte aceste reguli dintr-o carte, decât de la noi, părinții!”

Câte sporturi trebuie să facă un copil

Câte sporturi trebuie să facă un copil

[Sursa foto: freepik]

De data aceasta, în emisiunea „Consilier de Vedete” de pe canalul de YouTube WOWnews, Kanal D, gazda emisiunii, Felicia Akkaya, a primit o întrebare de interes general pentru părinți, chiar de la Roxana Vancea, mama a doi băieței, unul de 4 ani și celălalt de

doar 5 luni.  

Roxana  a mărturisit că încă de mic l-a dus pe băiețelul ei de 4 ani la diferite sporturi, iar el s-a plictisit de toate. Astfel, i-a pus Feliciei Akkaya următoarele întrebări: „ Este greșit să duci copilul de mic la mai multe sporturi? Trebuie să te axezi pe un singur sport sau este bine să încerce din toate și la un moment dat să își aleagă el ce-i place ?”

Psihologul Felicia Akkaya a oferit câteva explicații referitoare la numărul de activități în care ar trebui să fie implicat un copil încă de la o vârstă fragedă. Astfel, conform spuselor ei, cu cât mai mult, cu atât mai bine.

„Cu cât face mai multe lucruri, cu cât experimentează mai multe sporturi, mai multe activități, cu atât încrederea în el crește. Cu atât i se pare că poate să mute munții. Cu atât mai repede se va dezvolta când va fi adult și va putea să ia nenumărate decizii bazându-se pe intuiția pe care și-o dezvoltă acum, practicând nenumărate lucruri ieșind cumva din acea zonă de confort cu care suntem obișnuiți. Cu cât va ajunge să stăpânească mai multe lucruri, cu atât îi va fi mai bine. ”, a spus Felicia Akkaya.

Cum scoatem copiii din zona de confort

Citește si: Ce facem când copilul nostru este afectat de bullying. „De cele mai multe ori, cei care fac aceste lucruri sunt copii neînțeleși!”

Cum scoatem copiii din zona de confort

Cum scoatem copiii din zona de confort

[Sursa foto: freepik]

Mai mult decât atât, Felicia a ținut să precizeze că „ Nu e nimic greșit în a experimenta. Orice te scoate din confort și te ajută să ai o altă experiență în care să descoperi că te descurci este un plus în viață .”

Astfel, este foarte important să găsim activități care să-i scoată pe copii din zona lor de confort și să îi facă să descopere lumea, să învețe și să descopere cât mai multe lucruri noi.

„În prima parte a vieții, copiii au nevoie să se obișnuiască, să învețe și să adune cât mai multe unelte. Descoperi anumite lucruri și înveți mai multe meserii jucându-te, lucruri care mai târziu pot să te ajute în viață și îți pot servi în viața de adult.”, a explicat psihologul Felicia Akkaya.

Activitățile fizice, secretul unei vieți longevive

Citește si: 5 efecte mai puțin cunoscute ale stresului și trucuri utile pentru eliminarea lui i

Sporturi pentru copii

Psihologul Felicia Akkaya a făcut o asociere între activitățile de tip hobby pe care le are un copil și cele pe care ar trebui să le aibă o persoană trecută de vârsta a treia. Astfel, nu doar copiii, cât și bătrânii ar trebui să practice diferite activități suplimentare. Totodată, specialistul a spus ca practicarea acestor activități de către persoanele mai în vârstă poate duce chiar la îndepărtarea bolilor, fiind secretul unei vieți longevive.

„Aceste hobbyuri sunt extrem de bune și pentru vârsta a treia pentru că la un moment dat ne plafonăm și avem cumva tendința să facem aceleași lucruri, să mergem pe aceleași drumuri și să gândim în același tipar. Fiind cumva obligați să descopere pasiuni noi, să se întâlnească cu oameni noi, să experimenteze lucruri pe care să ajungă să le stăpânească și atunci să le crească încrederea în ei, nu face decât să le prelungească acea longevitate activă de care noi vorbim.”, a explicat psihologul.

Așadar, fiecare activitate pe care o practică un copil, indiferent de vârstă constituie o experiență ce pune o cărămidă importantă în dezvoltarea lui ca adult. De asemenea, este important să găsim o activitate potrivită pentru copilul nostru și să nu-l forțăm să practice activități care nu-i fac plăcere.

Totodată, trebuie să nu uităm faptul că indiferent de vârstă, o viață activă este o viață sănătoasă.  


Abonează-te pe

Citește și:

Stilul de viață minimalist. 3 principii de care să ții cont

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

3 Hobby-uri pe care poți să le încerci pe timpul verii

Cum te comporți cu un copil super-energic. „Avem nevoie de o acțiune de mână și de una de cap”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Capricornul in luna decembrie. Tot ce trebuie sa stii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri