Cum liniștim un copil agitat când este prea obosit. „Trebuie să ai gesturi simple și să nu arăți că te supără”


Copiii sunt adesea destul de agitați. Dar ce ne facem în situația în care copilul este agitat din cauza oboselii și cum gestionăm crizele de furie?


In articol:

Aflați din rândurile următoare cum puteți liniști un copil agitat atunci când este prea obosit. În plus, descoperiți și ce alte amănunte a dezvăluit psihologul Felicia Akkaya la „ Consilier de Vedete ”, de pe canalul de YouTube WOWnews, Kanal D.

Cum gestionăm crizele de furie?

Cum gestionăm crizele de furie?

[Sursa foto: Captură YouTube]

Ce nu trebuie să facem atunci când un copil este agitat

De data aceasta, în emisiunea „Consilier de Vedete” de pe canalul de YouTube WOWnews, Kanal D, gazda emisiunii, Felicia Akkaya, a primit o întrebare de interes general pentru părinți, chiar de la Betty Salam, mămica unui băiețel minunat de 3 ani.

Betty a mărturisit că sunt momente în care nu știe cum să se descurce cu copilul ei pentru că este foarte obosit și devine agitat.

Astfel, psihologul Felicia Akkaya a oferit câteva soluții general valabile pe care părinții ar putea să le ia în calcul în momentul în care copilul lor este prea agitat din cauza oboselii.  

Psihologul Felicia Akkaya a subliniat faptul că atunci când te confrunți cu un copil agitat din cauza oboselii nu trebuie să adopți o atitudine care i-ar putea hrăni agitația. Totodată, a specificat faptul că atunci când sunt obosiți, copiilor le scade considerabil puterea de reacție.

În niciun caz nu intri în jocul lui. Copiii când sunt obosiți nu mai reacționează la nimic. Nu trebuie să-i vorbești pe un ton ridicat. Trebuie să folosești un ton puțin mai jos. Astfel, el va trebui să lase din tonul lui în așa fel încât să te audă. ”, a dezvăluit Felicia Akkaya la „Consilier de Vedete”.

Citește si: Cum scăpăm de fobia zborului cu avionul. „Traumele din copilărie sunt dificile!”

Ce nu trebuie să facem atunci când un copil este agitat?

Ce nu trebuie să facem atunci când un copil este agitat?

[Sursa foto: Captură YouTube]

Ce trebuie să faci atunci când copilul nu se oprește din plâns

Citește si: Ce putem face dacă copilul trece printr-o perioadă dificilă. „Încrederea și iubirea necondiționată, rămân întotdeauna esențiale pentru ei!”

Odată cu instalarea oboselii, comportamentul copiilor poate lua o traiectorie dificilă. Astfel, adesea părinții se confruntă cu crize de plâns, urlete, țipete și poate chiar un comportament agresiv din partea copiilor. Indiferent de cât de liniștit și calm este copilul în viața de zi cu zi, în momentul în care este obosit poate să-și schimbe total comportamentul. Astfel, părinții trebuie să fie în permanență pregătiți și să știe cum să procedeze în momentul în care copilul nu se mai oprește din plâns.

„Trebuie să ai gesturi simple și să nu arăți că te supără. Este primul lucru pe care trebuie să-l faci. Nu trebuie să-i demonstrezi că ești afectată.

Încearcă să-l scoți din ritm. Încearcă să faci o glumă să vezi dacă nu cumva se oprește din plâns și se uită ciudat la tine. Încearcă să-l provoci și să-l scoți din acea stare. Încearcă să faci un lucru neașteptat. Neașteptându-se la reacția ta, automat începe să se gândească ce se întâmplă și uită de unde a plecat.”, a explicat Felicia Akkaya la „Consilier de Vedete”.

Totodată, potrivit spuselor Feliciei, una dintre metodele care ar putea da roade în momentul în care comportamentul copilului scapă de sub control ar fi imitația. „ De asemenea, poți să te așezi lângă el și să îl imiți. Țipă el, țipi și tu. Dă el din mână, dai și tu, dar cu un ușor zâmbet pe buze .”, a adăugat Felicia Akkaya.

Treptat, dacă adopți această metodă, criza copilului de plâns și țipat s-ar putea transforma într-o joacă prietenească ce-l va convinge pe micuțul tău să renunțe la excesul de furie.

Totodată, nu uita că indiferent de situație nu trebuie să renunți. Dacă o metodă nu funcționează la copilul tău, încearcă alta. Trebuie să îți adaptezi comportamentul în funcție de temperamentul copilului și să adopți soluția care i se potrivește lui. De asemenea, dacă vei continua perseverezi în atitudinea pe care o ai față de el, episoadele de plâns și furie vor fi din ce în ce mai rare, iar în momentul în care va fi obosit va prefera să se odihnească în loc să facă un adevărat spectacol ce îi va consuma și mai multă energie.

Cum liniștim un copil agitat când este prea obosit

[Sursa foto: Freepik]

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce putem face dacă copilul trece printr-o perioadă dificilă. „Încrederea și iubirea necondiționată, rămân întotdeauna esențiale pentru ei!”

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Ingredientul secret pentru cei mai buni cartofi la cuptor. Cum să iasă delicioși fără să pui ulei

Accesorii pentru dormit care te vor ajuta să îți menții frumusețea

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Să nu mai pozăm în ceea ce nu suntem.” Fosta concurentă de la Bravo, ai stil! a trecut printr-o întorsătură de situație, după ce a spus despre Alexandra Stan că i-a furat partenerul de viață
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri