Câte ore poți să stai jos pe zi fără să îți afecteze sănătatea

Câte ore poți să stai jos pe zi fără să îți afecteze sănătatea
Câte ore poți să stai jos pe zi fără să îți afecteze sănătatea

Află din rândurile următoare câte ore poți să petreci pe scaun, astfel încât să nu îți afecteze sănătatea.

Evoluția tehnologiei din ultimele decenii a adus schimbări semnificative și asupra stilului de viață al oamenilor. Astfel, din ce în ce mai mulți angajați petrec ore întregi pe scaun, la birou sau acasă, în fața calculatorului. Mai mult decât atât, chiar și după încheierea programului de muncă, majoritatea persoanelor preferă să jos în mijlocul de transport, iar apoi să se pună pe canapea în fața televizorului decât să facă o plimbare prin parc pentru a își dezmorții articulațiile.

Acest comportament poate avea efecte semnificative asupra sănătății, ducând în cele din urmă la sedentarism. Descoperă din rândurile următoare care este intervalul de timp recomandat pe care îl poți petrece zilnic jos, astfel încât să nu îți afecteze sănătatea. În plus, descoperă sfaturi utile care te vor ajuta să ai un stil de viață activ.

Câte ore poți să stai jos pe zi fără să îți afecteze sănătatea

Citește și: 15 lucruri pe care să le faci pentru a avea o viață mai bună

Câte ore poți să stai jos pe zi fără să îți afecteze sănătatea
Câte ore poți să stai jos pe zi fără să îți afecteze sănătatea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Descoperă secretele transformării. Cel mai eficient mod de a pierde în greutate pentru femeile peste 40 de ani

Din punct de vedere fizic, corpul uman este un mecanism complet, care a fost conceput să se miște.

Astfel, perioadele îndelungate în care acesta nu o face și intră într-o stare de repaus total pot fi dăunătoare pentru sănătatea noastră. Acest lucru a fost dovedit științific de către un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California. Oamenii de știință au realizat cercetări pe un eșantion de 5856 de persoane, din care a rezultat că persoanele care petrec mai mult de 11 ore pe zi stând jos au avut un risc cu 57% mai ridicat de a dezvolta diverse afecțiuni.
Printre acestea amintim diabetul de tip 2, bolile de inimă și accidente vasculare cerebrale.

Așadar, cercetătorii din California au arătat că 11 ore pe zi petrecute jos reprezintă pragul pe care nu trebuie să îl atingi dacă vrei să îți protejezi sănătate. Cu toate acestea, un alt studiu arată că 7 ore pe zi ar putea fi deja prea mult.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Mai mult decât atât, există și alte cercetări care arată că nu ar trebui să stai mai mult de 30 de minute nemișcat, deoarece acest lucru poate crește nivelul zahărului din sânge și tensiunea arterială.

Astfel, analizând aceste informații, este important de precizat că indiferent de orele pe care le petrecem în fața calculatorului, este important ca la intervale regulate de timp să luăm pauze în care să ne mișcăm, astfel încât să nu ne punem în pericol sănătatea.

Compensează exercițiile fizice prea multe ore state pe scaun?

Câte ore poți să stai jos pe zi fără să îți afecteze sănătatea
Câte ore poți să stai jos pe zi fără să îți afecteze sănătatea[Sursa foto: freepik]

Deși există persoane care cred că după 11 ore petrecute pe scaun pot să facă o jumătate de oră de activități fizice și nu va mai exista nicio problemă în ceea ce privește starea lor de sănătate, acest lucru este greșit. Tot cercetătorii de la Universitatea din California susțin că exercițiile fizice regulate nu vor anula riscurile pentru sănătate la care ne expunem atunci când petrecem prea mult timp pe scaun.

Ce poți face pentru a evita să stai pe scaun pentru perioade lungi de timp?

Câte ore poți să stai jos pe zi fără să îți afecteze sănătatea
Câte ore poți să stai jos pe zi fără să îți afecteze sănătatea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Acum că am văzut cât de important este să unu petreci perioade lungi de timp stând jos, este momentul să găsim soluții care ne pot ajuta către atingerea acestui obiectiv. Astfel, pentru angajații care lucrează la birou, un birou în picioare ar putea fi extrem de util. De asemenea, discuțiile telefonice s-ar putea purta în picioare, în timp ce vă plimbați prin clădire sau prin cameră. La intervale regulate de timp poți să urci și să cobori scările de la birou.

Totodată, dacă vrei să nu uiți să te miști, poți să apelezi la dispozitive inteligente care să te atenționeze când ai stat prea mult timp jos.

Nu uita nici de celelalte părți ale corpului și încearcă să faci exerciții cu brațele sau cu gâtul, la intervale regulate de timp, chiar dacă te afli acasă sau la birou.

  Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Viață lungă și sănătoasă. Cum poți ține bolile grave la distanță prin dietă echilibrată

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies