Câtă sare se pune la varza murată. Secretul gospodinelor pentru un gust perfect

Câtă sare se pune la varza murată. Secretul gospodinelor pentru un gust perfect
Câtă sare se pune la varza murată. Secretul gospodinelor pentru un gust perfect

Te pregătești pentru a pune varza la murat? Iată secretele pe care trebuie să le știi.

Multe gospodine se pregătesc deja pentru sezonul de iarnă, iar în a doua lună de toamnă este timpul potrivit pentru a pune la murat varză, castraveți, roșii sau pepeni. Pentru a te bucura mai mult timp de un preparat excelent, iar varza să rămână proaspătă și crocantă și să nu își schimbe gustul, trebuie să știi și câteva secrete, iar unul dintre ele, și cel mai important, este legat de cantitatea de sare pe care o adaugi la varza murată.

Aceasta poate fi folosit atât pentru sarmale, cât și pentru prepararea verzei călite sau la alte mâncăruri alături de o friptură, astfel că îți va fi de un real ajutor în timpul Iernii, însă trebuie să ai mare grijă la felul în care o pui la murat, pentru a te bucura de ea într-o stare excelentă.

Câtă sare se pune la varza murată ca să iasă gustoasă

Citește și: Ce fel de sare se folosește la murături, de fapt. Secretul gospodinelor pentru un gust perfect

Câtă sare se pune la varza murată.
Câtă sare se pune la varza murată.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum prepară bunica Gherghina de pe TikTok murăturile pentru iarnă? „Puneți mâna și învățați, mamaie, că părinții mei puneau gogoșari întregi într-o putină de lemn.”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Cantitatea de sare ideală este strâns legată de vasul în care vei pune varza murată, dar și cantitatea de apă pe care o adaugi în butoi. Astfel, pentru a obține o varză murată gustoasă, se recomandă să folosești 25 g de sare grunjoasă la fiecare litru de apă. Această cantitate echivalează cu o lingură de sare pentru fiecare litru pe care îl adaugi în recipientul în care pui varză pentru iarnă.

Această proporție asigură fermentarea corectă și împiedică dezvoltarea bacteriilor dăunătoare. Nu uita că la fel ca în cazul altor murături, recomandat este să folosești sare neiodată, adică acea sare grunjoasă pentru murături, deoarece iodul din sarea folosită în mâncare poate afecta procesul de fermentare, iar varza se va înmuia rapid.

Ce alte ingrediente se pun la varza murată

Câtă sare se pune la varza murată.
Câtă sare se pune la varza murată.[Sursa foto: freepik]

Pe lângă varză, puteți adăuga și alte ingrediente care să ofere un gust inedit acesteia, așa că mărarul uscat va oferi o aromă distinctă și ajută la conservare. De asemenea,

puteți adăuga și câteva crengi de cimbru uscat care ajută la menținerea verzei crocante. Nu trebuie să uitați nici de hrean, adăugat fâșii, deoarece va ajuta la fermentarea frunzelor. Dacă vă doriți un gust picant, atunci puteți adăuga și câțiva ardei iuți. Pentru un plus de aromă și textură, câteva boabe de porumb sunt perfecte, iar pentru o aromă fructată, câteva felii de gutuie sunt exact ceea ce aveți nevoie.
Pe lângă gust, gutuia va păstra culoarea verzei. Gustul deosebit va fi dat și de semințele de chimen, așa că nu ezitați să vă bucurați cât mai mult timp de varza pe care o puneți pentru iarnă.

Citește și: Regina Întunericului, dezvăluiri despre cum va arăta înmormântarea lui Silviu Prigoană: „Va avea sicriu special, făcut pe comandă”- kanald.ro

Citește și: Ce au descoperit legiștii la autopsia lui Prigoană! De ce a murit, de fapt- stirilekanald.ro

Care e cea mai bună varză de pus la murat

Câtă sare se pune la varza murată.
Câtă sare se pune la varza murată.[Sursa foto: freepik]

Acum, că știți ingredientele pe care le puteți adăuga pe lângă varză pentru un gust inedit, dar și cantitatea ideală de sare pe care trebuie să o adăugați în vas, nu trebuie să treceți cu vederea nici în momentul în care mergeți la piață și alegeți varianta potrivită pentru procesul de murat. Cea mai bună varză pentru murat este cea cu frunze subțiri și fine, deoarece ea se înmoaie mai ușor în saramură, iar frunzele ei sunt ideale pentru sarmale. Alege aceea varză mică, cu frunzele subțiri, fine și lipită de căpățână, nu cea mare și înfoiată pe care o alegi în mod normal atunci când vrei să pregătești o varză călită. Căpățânile îndesate și pline indică o varză coaptă și sănătoasă, iar aceasta este ideală pentru a fi pusă la murat. Un alt aspect la care trebuie să fii atent în momentul în care alegi varza este după frunzele ei, astfel că trebuie să le verifici cu atenție dacă nu au urme de la insecte sau alte daune, dar mai ales, să nu aibă porțiuni în care deja este moale, deoarece va strica și celelalte legume din jur și nu va mai rămâne crocantă în momentul în care o puneți în butoi. Acestea sunt câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le știți în momentul în care alegeți varză pentru murat, dar și cum puteți obține un gust delicios pentru întreaga iarnă.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Care este secretul folosit de Gina Bradea, pentru o conopidă în saramură tradițională? "O murătură curată și gustoasă pe care o putem mânca la iarnă!"

Ultimul mesaj al lui Prigoană! ”Sper să nu...” Totul a fost făcut public

„Mă odihnesc” Ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană înainte să moară. Unul dintre prietenii cu care era la masă povestește ce a făcut înainte să-și dea ultima suflare

VIDEO De ce refuză Andra să joace în filme

Ne așteaptă un fenomen astronomic impresionant! Ce se întâmplă în luna noiembrie?

Dorobanțu, apariție surprinzătoare în casa fetelor! Iată la ce gest romantic a recurs noul concurent și cum a reacționat Virginia! „Ce drăguț!”

"L-am blestemat!" Cine este Tina, tânăra care a sărbătorit moartea lui Prigoană


Cookies