Cât timp se poate păstra peștele la congelator


Vezi cât timp se poate păstra peștele la congelator și cum poți alege peștele înainte ca să îl congelezi.


In articol:

Peștele este un aliment consumat de către oamenii din întreaga lume. Pentru un adevărat iubitor de pește, cel proaspăt, prins chiar de către el, poate fi cel mai bun.

Însă nu toată lumea are posibilitatea și nici dorința ca să îl pescuiască, așa că mulți se mulțumesc să îl cumpere de la pescărie sau din marile magazine. Iată cât timp se poate păstra peștele la congelator.

În cazul în care te gândești să cumperi o cantitate mai mare de pește, trebuie să știi cum să îl depozitezi, dar și în cât timp trebuie consumat pentru a nu avea probleme de sănătate.

Înainte de a cumpăra pește, trebuie să ai mare grijă de unde îl achiziționezi, mai ales că peștele este unul dintre cele mai perisabile alimente.

Magazinul sau pescăria trebuie să îndeplinească toate condițiile de igienă și depozitare.

Citeste si: NOTEAZĂ: Dieta DUKAN. Cum funcționează și ce reguli trebuie să urmezi ca regimul alimentar să fie eficient

Așadar, înainte de a cumpăra pește sau fructe de mare, uită-te în jur ca magazinul să fie curat, ca peștii să fie acoperiți cu gheață sau dacă sunt vii să fie ținuți în acvarii suficient de mari și să nu miroasă a pește stricat.


În plus, dacă peștii sunt deja eviscerați, trebuie să fii mult mai atent la toate condițiile de igienă.

cat se tine pestele la congelator

Vezi cat se tine pestele la congelator 

[Sursa foto: PixaBay]

Un pește proaspăt este lucios și acoperit de un mucus transparent care devine opac în cazul în care peștele este vechi. Foarte proaspăt, peștele cufundat în apă trebuie să se lase la fund și corpul trebuie să nu se îndoaie și să rămână rigid.

De asemenea, atunci când cumperi pește, solzii trebuie să fie lucioși și să nu se dezlipească de piele, iar ochii să fie clari și strălucitori, bulbucați. Peștii cu ochii intrați în orbită trebuie evitați, deoarece sunt vechi.

Cât despre branhii, acestea trebuie să fie roșiatice, umede și fără miros. Peștii cu branhii vineții ori maro sunt vechi și trebuie evitați.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cum sau cu ce se mănâncă creveții

În cazul în care decideți să cumpărați pește file, aceste bucăți trebuie să fie ușor translucide, curate și să miroasă proaspăt.

Un pește alterat are solzii decolorați sau se desprind de pe piele, iar abdomenul este moale și are ochii adânciți în orbită, iar dacă este este cufundat în apă nu se duce la fund, ci plutește. La presarea cu degetul, dacă în carne rămâne o adâncitură și nu dispare imediat, atunci peștele este vechi și nu trebuie consumat.

Pestele congelat

Pestele congelat in conditii de siguranta

[Sursa foto: PixaBay]

După ce a fost cumpărat, peștele trebuie curățat cât mai repede cu putință. Acesta trebuie spălat bine, curățat de măruntaie și de solzi și consumat cât mai repede. După ce a fost curățat, peștele se poate depozita în frigider sau în congelator.

 

Cât se ține peștele la congelator

În cazul în care este consumat imediat, peștele se bagă la frigider și se păstrează timp de o zi, maximum două, la o temperatură mai mică de 4 grade Celsius. Se așază deasupra sertarelor cu legume și fructe într-un recipient bine închis, după ce a fost bine uscat un șevețele de hârtie.

În congelator, peștele se curăță și se porționează, apoi se așază în pungi și se setează i temperatură de -18 grade Celsius sau mai scăzută. Peștele gras, precum macroul, nisetrul, crapul, scrumbia, heringul și somonul se congelează pentru maximum 3 luni.

Peștele slab precum caras, șalău, știucă, biban, cod și merluciu poate fi păstrat la congelator pentru maximum 6 luni.

Nu consuma pește ținut mai mult timp la congelator, deoarece nu poate fi bun de consum, iar calitățile nutriționale se schimbă. Specialiștii recomandă consumul peștelui cât mai proaspăt.


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce poți înlocui CARNEA. Alege un al aliment sănătos că înlocuitor

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

Cât timp se fierb fructele de mare

Cât timp se fierbe caracatița. „Cel mai important este cum se prepară caracatiţa. În Spania este foarte popular acest fel"

NOTEAZĂ: Care este garnitura potrivită pentru creveți. 5 idei pe placul tuturor

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Ce s-a întâmplat cu Vlăduța Lupău după ce a născut! Vedeta are probleme de sănătate
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri