În România, ciorba este unul dintre preparatele care nu lipsesc din meniul de zi cu zi. Aceasta are un aport mare de vitamine și oferă senzația de sațietate.
De cele mai multe ori, românii obișnuiesc să gătească ciorbă pentru mai multe zile, dar există totuși câteva reguli după care să ne ghidăm.
Ciorba, nelipsită de pe mesele românilor
Citeste si: Cât l-a costat pe un român un burger, pe insula Thassos, în Grecia
Ciorba este o opțiune foarte bună pentru felul întâi al unei mese. Gospodinele prepară acest fel de mâncare deoarece are multe avantaje. Pe lângă faptul că nu este foarte costisitor de făcut și nici foarte dificil, ciorba ne garantează aportul de vitamine. În sezonul cald, acest tip de mâncare este foarte benefic, deoarece ne hidratează și nu reprezintă un aliment greu. De obicei, ciorba se consumă în cantități destul de mici și este acompaniată de pâine sau de ardei iuți.
Cât timp se poate ține ciorba la frigider
Citeste si: Cum scăpăm de mirosul din coșul de gunoi. Care este trucul cu absorbante
În funcție de felul ciorbei, o putem păstra la frigider, pentru perioade diferite de timp. Ciorbele și supele trebuie să fie păstrate la temperaturi între 2 și 4 grade Celsius. Acest preparat poate fi și un aliat împotriva răcelilor, deoarece conține mulți nutrienți. În funcție de sortimentul de ciorbă, trebuie să știm cât timp o putem depozita la rece. În cazul ciorbelor preparate cu acrituri, precum borșul acru, pot fi depozitate la frigider pentru un interval mai mare de 24 de ore.
Care este ciorba care rezistă cel mai mult la frigider
Citește și: Este cod roșu de viscol! Rafale de peste 120 km/h și vizibilitate zero în zonele montane- kanald.ro
În cazul în care doriți a pentru câteva zile, să nu mai aveți grija preparării unei noi ciorbe, puteți opta pentru o ciorbă de porc sau vită. Aceste ciorbe sunt preferate de către români, pentru gustul lor extraordinar. Mai mult, pot fi lăsate în frigider chiar și 72 de ore, deoarece își păstrează compoziția.