Cât timp se ia cătina cu miere. „Cătina cu miere stimulează imunitatea, crește pofta de mâncare, curăță pielea și aduce aportul zilnic de vitamine și minerale"


Află cât timp se ia cătina cu miere și care sunt beneficiile acestor ingrediente.


In articol:

Fructele de cătină sunt cele mai bogate în vitamina C naturală, precum și în vitamina E, vitamina A, K, F, P, complexul de vitamine B, proteine, calciu, magneziu, fier, sodiu, potasiu, betacaroten, ulei, celuloză.

Cum ne ajută acestea organismul? Prin simpla descriere a conținutului fructelor de cătină ne putem da seama de faptul că fructele de cătină sunt o adevărată bombă de vitamine pentru organismul nostru.

Cătina poate fi consumată în mai multe feluri, de exemplu în stare pură, cu miere, în formă de pulbere, suc, ulei, vin, gem, ceai, tinctură, etc.

Ce conține cătina și cum acționează asupra organismului nostru

Cătina este un excelent imunostimulator, cicatrizant, antiinflamator, anticancerigen, astringent, antibiotic,  afrodisiac. Este folosită în prepararea diferitelor creme, în industria cosmetică, farmaceutică, etc.

și are foarte multe indicatii terapeutice:  în afecțiuni ale ficatului,  răceală și gripă, depresie, anemie, cancer, ulcer, gastrită, afecțiuni cardiovasculare, artrită, hipertensiune, anemie, nevroze, spasmofilie", doctor Cătălin Luca.

Citeste si: CITEȘTE: 4 feluri de mâncăruri sănătoase pe care să le faci din soia. Sunt nelipsite în timpul postului

5 cure pe bază de cătină și miere

Cura de 3-4 săptămâni cu sirop de cătină și miere

Siropul obținut din fructe proaspete, prin zdrobirea a trei ceşti de cătină se amestecă cu o ceaşcă de miere de albine.

Mix-ul obținut se va păstra la frigider.

Se ia dimineața pe stomacul gol, dar nu mai mult de 5 lingurițe pe zi.

Tratamentul durează 3-4 săptămâni și şansele ca în sezonul rece să nu răcești sunt foarte mari. Dacă ești mai sensibil și răceşti ușor sau eşti în faza de debut a unei răceli, se dublează cantitatea de sirop de cătină.

 Cât timp se ia cătina cu miere. Beneficiile cătinei

Citeste si: CITEȘTE: Cum să faci TIRAMISU fără mascarpone. Iată ce cremă trebuie să pui în schimb

Cura de 45 de zile cu un amestec macerat din cătină și miere de albine

Pentru această cură, veți avea nevoie de 500 de grame de fructe și 800 grame de miere polifloră.

Fructele de cătină se spală bine și se pun într-un borcan de sticlă, apoi se adaugă mierea și se amestecă cu o lingură de lemn.

Se lasă la macerat timp de 10-15 zile, la rece în frigider sau în cămară.

Se consumă câte o lingură în fiecare dimineață, pe nemâncate, cu 30 de minute înainte de micul dejun, timp 45 de zile.

Citeste si: CITEȘTE: Ce este apa oligominerală și ce trebuie să știi despre ea

Cura de 7 zile

Se amestecă cătina cu miere de albine zaharisită și se obține o pastă consistentă, care va fi păstrată la temperatura camerei.

Aceasta ajută la creșterea imunității și a poftei de mâncare, curăță pielea și este un energizant puternic pentru organism.

Specialiștii vă recomandă să luați trei linguri pe zi timp de o săptămână, înainte de mesele principale.

Citeste si: CITEŞTE: Ce să gătești azi? Idei de rețete gustoase dacă nu știi ce să faci de mâncare

Cura de 14 zile cu soluție obținută din pulbere de cătină și miere

Se prepară un amestec din pulbere de cătină și miere de albine călduță și se pune într-un borcan mare de 800 de grame, apoi se lasă la macerat, aproximativ o săptămână.

Se recomandă consumul a câteva lingurițe dimineața, în cazul adulților și o linguriță pentru copii.

Acest amestec aduce aportul zilnic de vitamine si minerale de care are nevoie o persoană.

Citeste si: CITEȘTE: Câte calorii are o banană și cum te pot ajuta dacă le adaugi în dieta ta

Cura pe bazxă de cătină recomandată de doctor

„Cătina cu miere stimulează imunitatea, crește pofta de mâncare, curăță pielea și aduce aportul zilnic de vitamine și minerale, este un foarte puternic energizant, iar câteva lingurițe de dimineață nu numai că vă ajută digestia și tranzitul intestinal, ci vă umple cu energie pentru întreaga zi. Cătina cu miere se prepară fie din pulberea pe care o găsim în plafare, dar cel mai recomandat este să folosiți fructele proaspete. Se spală fructele de cătină foarte bine, se usucă și se pun într-un borcan mare de 800 de grame până se umple trei sferturi. Borcanul se umple cu miere de albine polifloră și timp de o săptămână se lasă la macerat. Puteți consuma câte trei linguri pe zi, iar copiii o linguriță", spune doctor Cătălin Luca.


Abonează-te pe

Citește și:

Cât timp fierbe carnea de vită. Ce beneficii are carnea de vită

Adio, Salman Khan! Iulia Vântur se întoarce acasă. Cine a convins-o!

Cât timp fierbi sarmalele. Sfaturi pentru cele mai bune sarmale

Cât se fierbe sparanghelul. Beneficii pentru sănătate ale sparanghelului

Cât timp fierbi corect un OU. “Oul este cu siguranță alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos.

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ingredientul secret care se pune în ardeii umpluți pentru a nu se întări
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri