Cât timp se fierbe carnea de curcan. Care este secretul gospodinelor?


Carnea de curcan are un gust aparte și se potrivește de minune cu o mulțime de garnituri, de la piure sau legume la gătar și până la salate.


In articol:

Cu toții știm că nu este întocmai simplu să ținem diete, însă sunt câteva alimente care ne oferă senzația de sațietate și care ne ajută să mâncăm mult mai puțin la următoarea masă din zi. Ei bine, printre acestea se numără și carnea de curcan. Pentru a profita la maximum de toate beneficiile acestui preparat, trebuie neapărat să îl consumi fiert sau la cuptor, conform recomandărilor medicilor nutriționiști. Iată ce îți oferă acest preparat și cât timp fierbe carnea de curcan pentru a obține un rezultat gustos și hrănitor.

Citeste si: Cine a inventat pastele. „Dacă le combinăm la o masă și cu ce trebuie, pastele devin un aliment chiar sănătos”

Cat timp se fierbe carnea de curcan

Cat timp se fierbe carnea de curcan

[Sursa foto: Pexels]

Ce beneficii are carnea de curcan

„Carnea de curcan are cel mai scazut continut de grasime si de calorii dintre toate tipurile de carne, abunda in vitamine din grupul B, minerale (zinc, fier, cupru, seleniu) si triptofan, un aminoacid esential responsabil de starea de bine. Carnea de curcan stimuleaza metabolismul energetic, contribuie la mentinerea sanatatii pielii si la buna functionare a sistemului nervos, previne anemia, combate depresia si insomnia si regleaza apetitul”, a explicat nutriționista Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.

Previne cancerul

Datorită cantității considerabile de seleniu, mineral esențial pentru funcționarea normală a glandei tiroide și a sistemului imunitar, carnea de curcan ajută în lupta cu radicalii liberi din organism. Mai mult, aceasta este bogată în vitamine B3, astfel că o singură porție oferă până la 36% din aportul zilnic recomandat de vitamine.

O sursă importantă de proteine

Carnea de curcan reprezintă o sursă considerabilă de aminoacizi esențiali. 100 grame de carne de curcan oferă organismului nostru 32 de grame de proteine, mai exact un procent de 65% din aportul zilnic recomandat.

Te ajută să dormi mai bine

Carnea de curcan conține o substanță numită triptofan, care este utilizat de creier pentru a produce serotonină, un neurotransmițător care îmbunătățește starea de spirit și este benefic pentru persoanele care suferă de insomnie.

Citeste si: Cât se fierbe sparanghelul. Beneficii pentru sănătate ale sparanghelului

Cât timp se fierbe carnea de curcan

Înainte de a începe să cauți o rețetă pentru a prepara carnea de curcan, asigură-te că ai ales un produs de calitate, depozitat în cele mai bune condiții.

Curcanul trebuie curățat bine, tăiat în bucăți mai mici, după preferințe, iar mai apoi pus într-o oală încăpătoare. Se adaugă apă până îl acoperi total, iar mai apoi lăsat să fiarbă aproximativ 50 de minute.

Citeste si: Cât timp se fierbe conopida. „Conopida este o legumă pe care merită să o includeţi în mod regulat în alimentaţie"

Cat timp se fierbe carnea de curcan

Cat timp se fierbe carnea de curcan

[Sursa foto: Pexels]

Piept de curcan în sos de smântână și parmezan

Ingrediente:

- 800g piept de curcan
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 1/2 linguriță boia de ardei dulce
- 1/2 linguriță cimbru uscat
- sare și piper negru măcinat după gust
- 300ml apă fierbinte

Ingrediente pentru sos

- 30g unt cu 82% grăsime
- 250ml apă
- 60g parmezan răzuit
- 2 lingurițe usturoi granulat sau 4-5 căței de usturoi tocat
- 300ml smântână pentru gătit
- sare după gust

Mod de preparare:

Curcanul se spală sub apă rece, se taie cubulețe și se călește în ulei până când carnea devine albă. Adaugă cimbrul, boiaua și călește aprox 1 minut. Toarnă apă fierbinte și lasă la fiert, iar când a început să clocotească pune sare și piper după gust.

Pieptul de curcan se fierbe aproximativ 50 de minute, se ia de pe foc și se acoperă cratița cu capac. Pentru sos se topește untul într-o tigaie sau o crăticioara mai mică, se adăugă apă și se lăsă la fiert. Ulterior, punem parmezanul răzuit, sarea, piperul, usturoiul granulat și smântâna. Turnam sosul de smântână și parmezan peste pieptul de curcan, pornim focul și lăsăm la fiert încă 10 minute.


Abonează-te pe

Citește și:

Cât timp se fierbe apa. Apa fiartă este bună sau rea?

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Cât se fierbe sparanghelul. Beneficii pentru sănătate ale sparanghelului

În cât timp fierbe gulia. Care este secretul gospodinelor?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Larisa Udilă a vorbit despre intervenția cu implanturi mamare. „Nu îmi plac schimbările acelea în care nu mă mai recunosc”.
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri