Cat timp doare despartirea? Ce spun femeile


De cat timp avem nevoie sa trecem peste o despartire? Depinde de fiecare dintre noi, de sentimentele pe care le-am investit in relatie, de ceea ce am simtit si poate inca mai simtim fata de cel pe care l-am iubit sau il mai iubim.

Nu am mizat niciodata pe faptul ca despartirea de cineva alaturi de care am petrecut mai multi ani ma va face sa sufar mai mult decat separarea de cel pentru care am simtit inzecit mai multe sentimente intr-o perioada de trei luni, de exemplu. Nu durata mare a unei relatii ma face sa disper pentru ca l-am pierdut, ci intensitatea cu care traiesc sentimentele fata de acea persoana.

Am invatat ca nu timpul este totul intr-o relatie, ci intensitatea sentimentelor, a clipelor petrecute impreuna.

O prietena, Alina, care este si psiholog, mi-a spus ca dupa despartirea sau pierderea persoanei iubite exista o perioada de aproximativ 6 luni, in care traiesti si retraiesti ruptura in forma diferitelor sentimente: tristete, negare, furie... In psihologie, aceasta etapa se numeste "travaliu de doliu".

Poate la mine a fost o "defectiune de constructie", pentru ca am avut nevoie de vreo doi ani sa imi revin... Relatia a fost una tot de doi ani, dar nu asta a contat, ci cat de intens am trait aceasta perioada. Nu m-am considerat niciodata o martira, nu am facut din suferinta mea un altar caruia sa ma inchin, dar am stiut ca doar singura ma pot ajuta sa depasesc acea perioada.

Ioana, de exemplu, a fost implicata intr-o relatie care a durat doar trei luni, dar despartirea a tintuit-o la pamant.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 

DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Prima prezentatoare de știri a BBC, Nan Winton, a murit

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Tu & El

Parteneri