Cât fierbem mucenicii? Greșeala majoră care strică gustul și textura!

Cât se fierb mucenicii. Ce se întâmplă dacă îi lași prea mult pe foc
Cât se fierb mucenicii. Ce se întâmplă dacă îi lași prea mult pe foc

Află din rândurile următoare cât timp se fierb mucenicii.

În fiecare an, în data de 9 martie, creștinii-ortodocși sărbătoresc Ziua Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia. Această sărbătoare are o importanță semnificativă pentru creștinii ortodocși și constituie un moment potrivit pentru a-și aduce aminte de sacrificiile pe care le-au făcut înaintașii lor pentru a-și arăta credința față de Dumnezeu.

Cu ocazia acestei zile, gospodinele prepară mucenicii, un preparat tradițional, care se realizează după o rețetă diferită, în funcție de zona din care fac parte gospodinele.

Astfel, în timp ce în zona Moldovei se realizează mucenicii moldovenești, sub formă de colaci împletiți tot sub forma cifrei 8, care urmează să fie copți și unși cu miere, peste care se presară nucă, în Muntenia mucenicii sunt mici, iar aceștia se fierb în apă îndulcită cu miere sau zahăr unde se adaugă și nucă.

Mucenicii se fierb între 8 și 15 minute, la foc mediu

Citește și: „Așa arată un mucenic perfect.” Rețeta mucenicilor moldovenești, cu miere și nucă a Ginei Bradea de pe Tik-Tok!

Cât se fierb mucenicii. Ce se întâmplă dacă îi lași prea mult pe foc
Cât se fierb mucenicii[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Rețeta delicioasă de Mucenici muntenești, ca la mama acasă!

Mucenicii muntenești au o rețetă simplă, dar care poate fi stricată ușor dacă nu este respectat timpul de fierbere al acestora.

În timp ce majoritatea r ețetelor de mucenici muntenești recomandă fierberea acestora timp de 8 minute, există și unele rețete în care timpul de fierbere este de 15 minute. Acest lucru diferă în funcție de consistența pe care vrem să o obținem.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ce se întâmplă dacă fierbi prea mult mucenicii

Cât se fierb mucenicii. Ce se întâmplă dacă îi lași prea mult pe foc
Cât se fierb mucenicii. Ce se întâmplă dacă îi lași prea mult pe foc[Sursa foto: shutterstock]

Timpul de fierbere al mucenicilor este indicat pe ambalajul produsului. De aceea, este recomandat să se respecte instrucțiunile de fierbere al fiecărui produs în parte și să nu se depășească timpul de fierbere. În caz contrar, dacă fierbi prea mult mucenicii, aceștia tind să se dezintegrezi și își vor pierde forma.

Rețeta clasică de mucenici muntenești

Cât se fierb mucenicii. Ce se întâmplă dacă îi lași prea mult pe foc
Rețeta de mucenici muntenești [Sursa foto: shutterstock]

Descoperă din rândurile următoare cea mai simplă rețetă de mucenici muntenești și bucură-te de savoarea acestui preparat tradițional!

Ingrediente:

  • 400 g mucenici;
  • 300 g nucă;
  • 250 g zahăr granulat;
  • esență de rom;
  • lămâie;
  • scorțișoară;
  • esență de vanilie;
  • portocală;
  • sare.

Mod de preparare:

Prima dată avem nevoie de o oală de dimensiuni mari pe care să o punem pe aragaz, la foc mare. În oala respectivă vom adăuga 3 litri de apă, o esență de vanilie, un prag de scorțișoară și un praf de sare. Acum, trebuie să așteptăm ca această compoziție să ajungă la punctul de fierbere, amestecând astfel încât ingredientele să se incorporeze.

După ce apa a ajuns la punctul de fierbere, adăugăm mucenicii și amestecăm cu o spatulă de lemn, astfel încât aceștia să nu se lipească de oală sau între ei.

Lăsăm mucenicii să fiarbă timp de 8 minute, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, sau până când capătă consistența dorită, dar nu mai mult de 15 minute, astfel încât să nu se dezintegreze.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

După acest interval de timp, îndepărtăm oala de pe foc și adăugăm cele 250 de gram de zahăr granulat. În continuare, radem coaja de la o lămâie și de la o portocală, pe răzătoarea cu găuri mici, iar ulterior le adăugăm peste restul ingredientelor. Punem esența de rom și 150 de gram de nucă măcinată. Restul de 150 de grame de nucă o vom păstra pentru a decora mucenicii, la final.

Cu ajutorul unei spatule, amestecăm toate ingredientele, astfel încât să obținem o compoziție omogenă.

După ce am amestecat toate ingredientele, acoperim oala cu un capac și lăsăm conținutul să se răcească și să se închege aproximativ o oră. După ce intervalul de timp a expirat, punem compoziția în boluri, iar pentru un plus de savoare, presărăm în fiecare bol restul de nucă măcinată. Opțional, puteți să mai adăugați și puțină scorțișoară pe deasupra. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

La ce temperatură se coc brioșele

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies