Cât de sigură este albirea dinților? Se face acasă sau în cabinet?

Cât de sigură este albirea dinților? Se face acasă sau în cabinet?

Pentru a avea o dantură mai albă și lipsită de pete, multe persoane încearcă proceduri de albire profesională în cabinete stomatologice, dar și produse de folosit acasă ce promit acest rezultat. Medicul stomatolog ne spune dacă acestea sunt sigure pentru sănătatea dinților.

Anumite obiceiuri, printre care consumul de cafea, vin roșu, fumatul sau pur și simplu înaintarea în vârstă, duc la colorarea și pătarea dinților. În acest sens, albirea dentară a devenit una din cele mai solicitate proceduri stomatologice.

Din comoditate, multe persoane aleg să își albească dinții cu produse de folosit acasă, fără a cunoaște cu adevărat riscurile la care se supun.

Citeste si: Coroanele de zirconiu- soluția pentru un zâmbet sănătos

 

Albirea în cabinet sau acasă?

“Albirea dinților nu este o joacă pentru că orice greșeală poate provoca daune mari asupra smalțului și al gingiilor.

Medicul stomatolog are responsabilitatea să discute cu pacientul și să evalueze statusul dentar. El va explica beneficiile și riscurile și va recomanda cea mai potrivită metodă de albire. Doar așa el poate recomanda albirea profesională, efectuată în cabinetul de medicină dentară, sau albirea cu gutiere, realizată de pacient acasă, însă verificând produsul folosit și urmând cu strictețe indicațiile medicului”, spune medicul.

Citește și: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Citește și: Imagini-cheie care ar putea schimba traiectoria anchetei aflată în desfășurare privind moartea artistei Dj Lalla- radioimpuls.ro

Cât de sigură este albirea dinților? Se face acasă sau în cabinet?
Cât de sigură este albirea dinților? Se face acasă sau în cabinet?

Citeste si: Reteta zambetului de milioane. Cum sa iti faci dintii mai albi cu metode sanatoase si cat costa

Produse nerecomandate de medic

“Nu toate produsele de albire a dinților existente în comerț sunt recomandate de medic. Nu ai nevoie de prescripţie medicală pentru benzile ce se aplică  pe dinţi, „creioanele” speciale de  albire, pastele de dinţi sau apele de gură cu efect de albire.

Atenție, însă! Unele au compuși  pe bază  de dioxid de clor și/sau  acid  citric și pot  cauza scăderea rezistenţei smalţului. Cele mai multe produse nu sunt reglementate de Agenţia Naţională a Medicamentului, așa că există un mare risc dacă sunt utilizate fără  îndrumare”, explică Dr. Adrian Mina.

Cât de sigură este albirea dinților? Se face acasă sau în cabinet?
Cât de sigură este albirea dinților? Se face acasă sau în cabinet?

Benzile de albire dăunează dinților?

“Benzile de albire utilizate fără un consult medical în prealabil pot fi dăunătoare dinților și țesuturilor moi înconjurătoare.

Pot apărea efecte adverse precum hipersensibilitate dentară și iritații gingivale sau mucozale. Efectul asupra structurilor dentare depinde de concentraţia produselor utilizate și perioada de expunere a smalţului. Există studii care au demonstrat că substanța activă din aceste produse afectează structura de colagen din dentină prin difuzarea materialului în canaliculele dentinare, de aceea este foarte important ca medicul să stabilească metoda de albire și să monitorizeze întreaga procedură”, explică medicul stomatolog.

Citeste si: Ce să faci, urgent, dacă cel mic a căzut și și-a spart un dinte? Sfaturile specialistului!Citește și:

Coroanele de zirconiu - soluția pentru un zâmbet sănătos

Tratamente naturiste pentru gingivita

ego.ro Toți o cunosc pe Andra, dar puțini o știu pe sora ei! IMAGINI rare cu Aura, cu ce se ocupă de fapt

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro Mădălina Pamfile are probleme mari cu legea. Motivul pentru care fosta asistentă tv a ajuns în fața instanței

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Berguzar Korel a slăbit 20 de kilograme și arată spectaculos! Iată cât de mult s-a transformat celebra actriță în doar câteva luni pentru noul ei proiect, care va începe în curând

stirilekanald.ro Se schimbă buletinele! Cum arată și ce informații noi vor apărea pe noua carte de identitate?


Parteneri
Cookies