Pentru a avea o dantură mai albă și lipsită de pete, multe persoane încearcă proceduri de albire profesională în cabinete stomatologice, dar și produse de folosit acasă ce promit acest rezultat. Medicul stomatolog ne spune dacă acestea sunt sigure pentru sănătatea dinților.
Anumite obiceiuri, printre care consumul de cafea, vin roșu, fumatul sau pur și simplu înaintarea în vârstă, duc la colorarea și pătarea dinților. În acest sens, albirea dentară a devenit una din cele mai solicitate proceduri stomatologice.
Citeste si: Coroanele de zirconiu- soluția pentru un zâmbet sănătos
Albirea în cabinet sau acasă?
“Albirea dinților nu este o joacă pentru că orice greșeală poate provoca daune mari asupra smalțului și al gingiilor.
Citește și: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro
Citeste si: Reteta zambetului de milioane. Cum sa iti faci dintii mai albi cu metode sanatoase si cat costa
Produse nerecomandate de medic
“Nu toate produsele de albire a dinților existente în comerț sunt recomandate de medic. Nu ai nevoie de prescripţie medicală pentru benzile ce se aplică pe dinţi, „creioanele” speciale de albire, pastele de dinţi sau apele de gură cu efect de albire.
Atenție, însă! Unele au compuși pe bază de dioxid de clor și/sau acid citric și pot cauza scăderea rezistenţei smalţului. Cele mai multe produse nu sunt reglementate de Agenţia Naţională a Medicamentului, așa că există un mare risc dacă sunt utilizate fără îndrumare”, explică Dr. Adrian Mina.
Benzile de albire dăunează dinților?
“Benzile de albire utilizate fără un consult medical în prealabil pot fi dăunătoare dinților și țesuturilor moi înconjurătoare.
Citeste si: Ce să faci, urgent, dacă cel mic a căzut și și-a spart un dinte? Sfaturile specialistului!