Casa de modă LOUIS VUITTON. A fost numit cel mai valoros brand de lux din lume

Casa de modă Louis Vuitton
Casa de modă LOUIS VUITTON. A fost numit cel mai valoros brand de lux din lume

Află care este istoria casei de modă Louis Vuitton, cel mai valoros brand de lux din lume.

Louis Vuitton provenea dintr-o familie săracă, fiind nevoit să depășească multe obstacole pentru a ridica imperiul de astăzi. Povestea este clasică. Louis s-a născut în anul 1821 într-un sat din regiunea Jura, într-o familie de fermieri.

Louis Vuitton și-a pierdut părinții la vârsta de 10 ani

Xavier Vuitton, tatăl lui Louis Vuitton, era crescător de animale, iar mama sa confecționa și vindea pălării de damă.

La doar 10 ani, Louis Vuitton a pierdut-o pe mama sa și la scurt timp, a murit și tatăl său.

Mânat de nevoi și lipsuri materiale, la vârsta de 13 ani, Louis Vuitton a plecat la Paris cu desaga în spate pentru a căuta de muncă. Avea doar câțiva franci în buzunar atunci când a pășit pe tărâmul parizian. Timp de mai bine de doi ani, tânărul a schimbat zeci de slujbe și abia reușea să se întrețină.

Citeste si: Giorgio Armani și istoria casei sale de modă. Brandul italian este printre cele mai râvnite din lume

Louis Vuitton a fost furnizorul soției lui Napoleon Bonaparte

În timp, datorită talentului său incontestabil, Louis Vuitton a devenit furnizorul soției lui Napoleon Bonaparte, Eugenie de Montijo.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Luis Vuitton crea cufere si genți unice, în care transporta hainele împărătesei atunci când aceasta se deplasa între reședințele sale(Palatul Tuileres, Castelul de Saint-Cloud etc.). Seturile de călătorie pe care le crea Vuitton au atras atenția aristocrației franceze și astfel, mai multe figuri importante au devenit cliente fidele.

istoria louis vuitton
Paris[Sursa foto: PixaBay]

În anul 1854, Louis Vuitton și-a deschis primul magazin în Paris, iar la intrarea acestuia scria „Bagaje sigure pentru cele mai fragile incarcaturi.

Specialist in transportul articolelor de moda.”

Patru ani mai tarziu, Louis Vuitton a lansat pe piață cuferele de voiaj cu margini dreptunghiulare, inlocuindu-le astfel pe cele rotunde, care deveniseră extrem de populare. Produsele au ajuns, în scurt timp, în casele a milioane de femei din întreaga lume, cererea fiind tot mai mare pentru noile genți marca Vuitton.

Magazinele lui Vuitton au fost devastate în timpul Războiului Franco-Prusac

În anul 1867, Louis Vuitton a fost medaliat cu bronz la Expozitia Universală organizată de Napoleon. După Războiul Franco-Prusac din anul 1870, în timpul căruia magazinele sale au fost devastate, celebrul creator și-a deschis un nou atelier în centrul Capitalei franceze.

Citește și: Cum arăta Sumru Yavrucuk, actrița din „Tablou de familie”, în urmă cu 10 ani? Schimbarea este radicală!- kanald.ro

Citește și: Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila- stirilekanald.ro

„Mi-am dat seama că o femeie se dezvăluie mai frumos prin poşeta pe care o poartă la braţ decât prin bărbatul care o duce de braţ.” (citat din  Louis Vuitton)

Citeste si: Mario Prada și istoria casei de modă Prada

Louis Vuitton a creat cele mai scumpe încălțări din lume

Cele mai scumpe încălțări marca Louis Vuitton au fost lansate în anul 2010, fiind create exclusiv pentru bărbați.

Aceste încălțări sunt, de fapt, cele mai scumpe din întreaga lume. Au fost puse în vânzare la Manhattan Richelieu Men’s Shoes, preţul acestora fiind de 10.000 de dolari.

Firma de pielărie Louis Vuitton Company se află sub tutela companiei multinaţionale Moët Hennessy Louis Vuitton SA (LVMH) și este cel mai important brand din portofoliul acesteia. Alte 35 de nume au fost reunite sub umbrela Moët Hennessy Louis Vuitton.Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Casa de modă DIOR. Designerul Christian Dior a plasat Parisul pe harta mondială a modei

Roxana Vancea, mai FIERBINTE ca vara. Cum a apărut vedeta la saună, fanii au rămas fără cuvinte

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar putea: ”Ne-am cam grăbit”

Casa de modă HERMES. Povestea brandului de lux cu o istorie de aproape două secole: de la hamuri de piele pentru cai, la parfumerie si genți iconice

Robi își iese din minți din cauza lui Antoni și este trimis în casa fetelor! „Mă ia tensiunea!”. Aflați de la ce a pornit conflictul în episodul de marți, 23 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Bombă în cazul morții lui Andrei Versace


Cookies