Casa de modă HERMES. Povestea brandului de lux cu o istorie de aproape două secole: de la hamuri de piele pentru cai, la parfumerie si genți iconice


Află povestea brandului de lux Hermes și a fondatorului Thierry Hermes, care a devenit, dintr-un copil orfan, una dintre cele mai importante personalități din toate timpurile.


In articol:

Thierry Hermes s-a născut în Germania, în anul 1801, tatăl său fiind un francez veritabil și mama nemțoaică. Thierry era mezinul familiei, având încă 5 frați mai mari. Părinții săi au pus pe picioare o afacere cu hamuri, însă războiul avea să-i schimbe definitiv viața micuțului Thierry. Acesta și-a pierdut întreaga familie în război, rămânând orfan și de aceea a decis să-și părăsească țara și să se mute în Franța.

Thierry Hermes s-a angajat ca ucenic într-un atelier de tăbăcărie și ulterior, în 1837, și-a deschis un magazin de accesorii pentru echitație, situat pe Grands Boulevards. Hermes s-a diferențiat de ceilalți producători de pe piață prin cusăturile cu două ace lucrate manual.

Succesul nu a întârziat să apară și văzând interesul manifestat de clienți pentru produsele sale, acesta a hotărât să se înscrie la Expositions Universelles, unde a câștigat atât în 1855, cât și în 1867.

Clienții lui Hermes erau, în mare parte, nobili din înalta societate a Parisului, membrii ai Curților Regale, printre aceștia numărându-se și Împăratul Napoleon al III-lea.

Cine a fost fondatorul Hermes

casa de moda hermes

Paris

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Mario Prada și istoria casei de modă Prada

7 lucruri pe care nu le știai despre Hermes

1.Brand-ul Hermes a fost lansat pe piață în anul 1837. Thierry Hermes producea, la începuturi, hamuri pentru cai, de cea mai bună calitate, acesta fiind motivul pentru care logo-ul ilustrează o trăsură și un cal.

2.În anul 1880, fiul lui Thierry Hermes, Charles-Emile Hermes, a trecut la cârma brandului și a luat decizia de a muta magazinul pe strada Faubourg Saint-Honore numărul 24, unde se află și în prezent.

3.În anul 1900, Hermes a lansat pe piață prima geantă, sub numele de „Haut a Courroies”, fiind destinată călăreților.

4.Zece ani mai târziu, Hermes a lansat geanta „Sac a depeches”, care ulterior a fost relansată sub numele de „Kelly”. Ideea noului nume le-a venit producătorilor după ce Grace Kelly a folosit geanta Hermes ca paravan pentru a evita să fie fotografiată de paparazzi.

5.„Birkin” a rămas până în prezent cea mai cunoscută geantă a brand-ului Hermes. Numele acestei piese a fost inspirat de actrița Jane Birkin, care se plângea în avion că nu găsește nicăieri o geantă suficient de încăpătoare. Auzind-o, James-Louis Dumas -a dedicat acest model actriței.

6.O geantă „Birkin” originală poate costa între 7000 și 100.000 de euro, în fucție de materialul din care este confecționată. Pielea exotică este cea mai scumpă. Trebuie să știți că dacă vă doriți o astfel de genată, este necesar să vă înscrieți pe o listă de așteptare.

Citeste si: Guccio Gucci și istoria casei de modă Gucci. Brandul a fost numit „ambasadorul italian al modei”


Abonează-te pe

Citește și:

Istoria casei de modă Dolce & Gabbana

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

Ultimele cuvinte ale lui Alexandru Arșinel, pe patul de moarte: 'Doamneee, te rog…'

Casa de modă DIOR. Designerul Christian Dior a plasat Parisul pe harta mondială a modei

Cum să amenajezi și să utilezi o bucătărie de mici dimensiuni

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Zodiac chinezesc 3 octombrie 2022. Află ce zodie caută o scurtătură
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Fashion
Parteneri