Care sunt simptomele pentru boala Lyme. „Este extrem de dificil de diagnosticat un pacient fără erupție cutanată”


Află din rândurile următoare care sunt simptomele pentru boala Lyme și ce trebuie să faci atunci când ai fost infectat.


In articol:

30% dintre căpușe sunt purtătoarele microbului care provoacă boala Lyme. Complicațiile care pot apărea sunt extrem de serioase, iar intervenția medicului trebuie să fie una rapidă.

Boala Lyme este supranumită „boala cu 1000 de fețe” deoarece are simptome variate și este foarte greu de identificat. Este foarte important ca această boală să fie depistată cât mai repede pentru a se administra un tratament corespunzător.

În cadrul emisiunii „Apel la consilier”, difuzată pe Kanal D, prof. dr. Dilek Arman, medic specialist în boli infecțioase, a oferit mai multe detalii despre cum contactăm boala Lyme, care sunt simptomele și cum se poate trata.

Ce este boala Lyme

Citește si: Ce este hipertensiunea. „Există milioane de pacienți care suferă de această boală în întreaga lume”

Care sunt simptomele pentru boala Lyme

Boala Lyme este o boala infecțioasă care se transmite prin mușcătura unei căpușe care a luat acest microb, de tip Borelia, prin sângele supt de la un alt animal.

Astfel, această boală nu se transmite de la om la om, ci se transmite doar prin intermediul mușcăturii de căpușă.

Potrivit specialistului în domeniu, de cele mai multe ori, cazurile de mușcături de căpușe apar în luna mai, iar apoi în luna iulie. Pe la începutul lunii iulie încep să crească numărul de cazuri de Lyme.

Căpușa care transmite boala Lyme este o căpușă foarte mică, de mărimea unui ac cu gămălie, dar cu picioare negre. Atunci când căpușele urcă pe corp, nu se prind imediat. Ar trebui să stea prinsă și să se hrănească între 36 și 48 de ore pentru a transmite boala Lyme. În general, dacă timpul de prindere este mai mic, nu se transmite boala .”, explică specialistul în domeniu.

Care sunt simptomele pentru boala Lyme

Citește si: Cum să scapi de înțepăturile țânțarilor. Efectele neștiute ale uleiurilor esențiale

Care sunt simptomele pentru boala Lyme

 Simptomele sunt variate și de cele mai multe ori sunt confundate cu simptomele unor alte boli, de aceea boala Lyme este foarte greu de identificat.

Primul semn este o erupție care apare pe piele și care se manifestă intens de cele mai multe ori. Acesta constituie principalul simptom care ne face să ne gândim că am fost infestați cu boala Lyme. Uneori e posibil să nu apară această erupție la toată lumea, iar în acest caz este extrem de dificil de diagnosticat boala Lyme.

Pe lângă această erupție cutanată, pacienții pot acuza simptome similare cu ale gripei: slăbiciune, pierderea poftei de mâncare, dureri, rigiditate a gâtului. Acestea pot fi însoțite de erupția cutanată sau pot fi prezente doar aceste simptome.

Această boală se transmite prin mușcătură de căpușă, de cele mai multe ori, după o medie de patru săptămâni, dar această perioadă poate dura până la trei luni. În zona mușcată de o căpușă apare o roșeață care crește treptat și care se poate întinde până la treizeci de centimetri. De obicei, este nedureroasă și fără mâncărime.”, explică specialistul în domeniu.

Doamna doctor ne atrage atenția ca în cazul în care există un istoric cu mușcături de căpușă sau avem unele dintre aceste simptome care regresează, să apelăm la un medic.

După ce aceste simptome generale regresează, majoritatea pacienților au dureri articulare, uneori putem observa că aceste erupții cutanate apar în mai multe locuri.  Durerile articulare pot trece de la o articulație la alta, pot fi de lungă durată într-o articulație, pot regresa și reapărea. Pot apărea simptome care sunt observate o singură dată și după nu mai apar.

Foarte rar, pot exista cazuri la care de-a lungul mai multor ani au simptome cum ar fi: palpitații în inimă, o scădere a activităților mentale prin afectarea membranelor cerebrale, simptome neurologice, slăbiciune musculară și, uneori, paralizie facială .”, spune specialistul în domeniu.

Cum se tratează boala Lyme

 

 

Citeste si: Te-a intepat o CAPUSA? Uite ce trebuie sa faci rapid si cum sa o scoti CORECT!

Cum se tratează boala Lyme

În cazul în care s-a depistat că suntem infectați cu boala Lyme, există unu sau două medicamente pe care le administrăm pe cale orală. Acestea se administrează timp de 14 până la 28 de zile și durează 2, până la 4 săptămâni, în funcție de starea pacientului și de simptomele acestuia.

Prin tratamentul cu antibiotice, încercăm să distrugem microbul din corp și îl ucidem. Cu toate acestea, în ciuda distrugerii microbului, din motive pe care nu le cunoaștem, este posibil ca unele simptome să continue pentru perioade mai lungi de timp. Există posibilitatea de a se repeta tratamentul, iar dacă boala este foarte severă de la început sau se înrăutățește pe parcurs, se apelează la tratament intravenos .”, explică specialistul în domeniu.


Abonează-te pe

Citește și:

Patru insecte care te pot ucide cu intepaturile lor! Mergi de urgenta la medic daca iti apar semne

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Atentie mare la aceste semnale! Indica afectiuni grave ale pielii

Te-a muscat o capusa? Uite cum trebuie s-o scoti in mod corect!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri