Care sunt semnele iubirii într-o relațieAflați din rândurile următoare cum îți dai seama că te iubește.


In articol:

Iubirea este un sentiment foarte frumos, care ne umple sufletele de fericire. Pe cât de frumos este, însă pe atât de complex și complicat poate să fie câteodată.

De cele mai multe ori se spune că iubirea nu se discută, ci se simte, însă unele persoane au nevoie să li se spună des că sunt iubite.

Totuși, este foarte important să știm să auzim și ceea ce nu ni se spune și înainte de toate să simțim și să conștientizăm că suntem iubite.

În cadrul unei emisiuni, domnul doctor Cristian Andrei, psiholog, a vorbit despre limbajul iubirii și care sunt semnele iubirii într-o relație.

Totul despre nevoile emoționale într-o relație

Citește și: Cum să ne îmbunătățim relația de cuplu

Totul despre nevoile emoționale într-o relație

Totul despre nevoile emoționale într-o relație

[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, nevoile emoționale ale bărbaților și ale femeilor sunt foarte diferite într-o relație. De asemenea, o diferență considerabilă între cei doi parteneri apare adesea și la modalitatea de a-și exprima sentimentele.

Nevoile emoționale sunt diferite, dar există la ambii. Bărbații au o viață sentimentală problematică și nu reușesc să scoată la iveală sentimentele pe care le au. Bărbatul are și el sentimente, dar nu reușește să le comunice cum trebuie și de aici această diferență de atitudine față de sentimente.Și femeile și bărbații acceptă să fie mințiți, să nu li se dea o evaluare realistă doar pentru a primi un mesaj emoțional .”, spune specialistul în domeniu. 

Chiar dacă sunt atât de diferite, este foarte important să înțelegem că acestea există la ambii parteneri și trebuie să le verbalizăm dacă vrem să fie îndeplinite.

Despre nevoile tale emoționale, tu vorbești, nu vorbește celălalt pentru că el nu le simte. Suntem datori să vorbim despre propria persoană când există o atmosferă emoțională, bună, nu în conflict. Foarte important este ca fiecare să aibă ocazia să vorbească despre propriile nevoi emoționale.

Astfel, fiecare știe ce are de făcut pentru celălalt. Nu trebuie să-i reproșezi celuilalt că nu-ți satisface nevoile emoționale, ci doar să vorbești despre tine și atât. ”, a explicat specialistul în domeniu.  

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: Andreea Popescu, fosta dansatoare a Deliei, dezvăluiri neașteptate despre artistă:”Lumea a judecat-o foarte greșit, fără să se știe motivul. Vrea copii”- radioimpuls.ro

Cum gestionăm nevoile emoționale negative

Citește și: Cum să fii mai fericit în relația de cuplu și să-ți îndeplinești destinul

Cum gestionăm nevoile emoționale negative

Cum gestionăm nevoile emoționale negative

[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, într-un cuplu există și nevoi emoționale negative, care adesea izvorăsc dintr-o lipsă în cadrul relației de cuplu sau dintr-un beneficiu care în mod ciudat îi este adus cuplului în urma manifestării unei emoții negative.  

Există și nevoi emoționale negative. Nevoia de a te certa cu cineva există. Nevoia de a-l domina pe celălalt există. Există nevoia de a-l domina pe celălalt și uneori există beneficii atât de mari încât unele cupluri doar asta fac .”, spune specialistul în domeniu.

În acest caz este foarte important să se păstreze un echilibru în cuplu între emoțiile pozitive și cele negative.

Merită să fim atenți la acest echilibru. În reciprocitate este vorba de acel principiu al șanselor egale. Nu trebuie să lăsăm să se obișnuiască cuplul în felul acesta dezechilibrat .”, spune specialistul în domeniu.  

Cum se manifestă limbajul iubirii într-o relație

Citește și: Care este motivul pentru care relațiile de cuplu se răcesc

Cum se manifestă limbajul iubirii într-o relație

Cum se manifestă limbajul iubirii într-o relație

[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Mesajele emoționante primite de mama Geta de la fiicele sale, cu ocazia zilei de naștere: „Ești o mamă cum rar există în lume”. Surorile Sterp se mândresc cu cea care le-a dat viață- kanald.ro

Citeste si: Buna Vestire 2023. Ce este bine să faci în această zi importantă pentru a avea parte de sănătate?- stirilekanald.ro

De multe ori, tocmai aceste nevoi emoționale și în principiu îndeplinirea lor reprezintă o dovadă de iubire a partenerului.

Pot să fie niște expresii de respect sau de iubire faptul că te ocupi de nevoile celuilalt .”, spune specialistul în domeniu.  

În același timp, trebuie să ne asigurăm că dragostea nu se transformă în nevoie și să păstrăm o relație de iubire pură cu partenerul nostru.

După o vreme poți să constați că tu nu mai ai dragoste pentru cealaltă persoană, ci ai niște nevoi în relație cu ea. Multă lume confundă nevoia cu dragostea .”, explică specialistul în domeniu.

De asemenea, dacă vrem să înțelegem limbajul iubirii, trebuie să fim atente la ceea ce transmit partenerii noștri, nu neapărat la ceea ce spun pentru că de cele mai multe ori iubirea se simte, nu se verbalizează.  

Eu le îndemn pe femei să fie atente la bărbat, nu să-l întrebe pentru că bărbatul nu-ți va spune tocmai pentru că îi ceri. Privește în jur și observă emoția din preajma ta. Asta înseamnă că te iubește. Dacă omul ăla când intri în cameră se luminează la față ca un televizor înseamnă că te iubește .”, ne sfătuiește specialistul în domeniu.  

 


Abonează-te pe

Citește și:

Care este secretul unui cuplu cu adevarat implinit

Ce faci atunci când partenerul devine dependent în relație

Anca Dinicu, fugărită în trafic de polițiști: 'Când erau după mine, au dat într-o groapă și...' EXCLUSIV - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Buna Vestire 2023. Ce este bine să faci în această zi importantă pentru a avea parte de sănătate? - stirilekanald.ro

Nona, în lacrimi, din cauza lui Patrick! Concurenta este din nou acuzată subtil de iubitul ei că îi atrage atenția lui Ionuț! „Să-mi sari în cap așa? Să începi o ceartă din... - kanald.ro

Un bărbat a rămas șocat după descoperirea făcută în podul casei. A pozat totul și a arătat peste ce a putut să dea - radioimpuls.ro

Decizia luată de Oana Matache și Radu Siffredi! Nu au mai suportat criticile - wowbiz.ro

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
Care sunt trendurile în materie de rochii de mireasă pentru anul 2023
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri