Care sunt plantele care distrug toată recolta de roșii. Gospodinele trebuie să fie foarte atente la ele

Care sunt plantele care distrug toată recolta de roșii. Gospodinele trebuie să fie foarte atente la ele

Roșiile dintre cele mai populare legume consumate de oameni, iar mulți aleg să le cultive în propriile grădini. Cu toate acestea, dacă și tu ai obiceiul să crești roșii, este important să fii atent la plantele pe care le plantezi în apropierea lor.

Pentru a obține o recoltă bogată de roșii, fără a fi afectată de dăunători, este important să respecți anumite reguli.

Citește și: Spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii. Invită-ți prietenii să se bucure de gustul lor!

Ce să nu plantezi niciodată lângă cultura de roșii

Pline de nutrienți esențiali și cu un gust delicios, roșiile sunt ingrediente versatile în multe feluri de mâncare.

În acest articol, vom explora plantele pe care trebuie să le eviți să le plantezi în apropierea roșiilor, deoarece pot pune în pericol întreaga ta cultură:

Porumb

Viermele porumbului, cunoscut și sub numele de Heliothus zea, reprezintă o amenințare nu doar pentru cultura de porumb, ci și pentru producția de roșii. Această molie se hrănește cu toate părțile știulețului de porumb.

Aceasta poate pătrunde în fructul roșiei, creând tuneluri și distrugându-l într-un mod care îl face nepotrivit pentru consum.

Fenicul

Pentru a obține rezultate optime, experții recomandă cultivarea roșiilor într-un spațiu separat, fără a fi înconjurată de alte plante.

Feniculul, o plantă aromatică, eliberează o substanță toxică cunoscută pentru inhibarea creșterii plantelor vecine.

Citește și: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer- wowbiz.ro

Citește și: Cine este fosta soție a lui Costin Gheorghe? Tânăra și-a refăcut și ea viața și este din nou mămica- radioimpuls.ro

Vinete

Este recomandat să nu plantezi vinetele și roșiile în aceeași zonă, deoarece ambele plante sunt susceptibile la aceeași boală, cunoscută sub denumirea de arsura tomatelor.

Cartofi

La fel ca vinetele și roșiile, cartofii sunt înrudiți cu acestea și fac parte din familia Solanaceae. Această conexiune genetică îi face susceptibili la aceleași boli și probleme de sănătate. Dacă nu sunt recoltați în mod corespunzător, cartofii pot afecta rădăcinile și creșterea plantelor de roșii, având un impact negativ asupra producției.

Care sunt plantele care distrug toată recolta

Care sunt plantele care distrug toată recolta

[Sursa foto: freepik]

Arbore de nuc

Acest copac, cunoscut pentru lemnul său valoros, face parte și el din categoria plantelor care ar trebui evitate în proximitatea culturilor de roșii. În acest caz, arborele de nuc eliberează o substanță chimică numită juglone, care devine toxică pentru diverse plante, inclusiv roșiile, atunci când intră în contact cu oxigenul. Deoarece roșiile sunt sensibile la juglone, este recomandat să nu plantezi nuci în apropierea lor, pentru a evita problemele de creștere și sănătate ale culturilor de roșii.

Care sunt plantele care distrug toată recolta

Care sunt plantele care distrug toată recolta

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort de Cheesecake cu zmeură si afine, combinația perfectă pentru un desert deosebit. Deliciu cremos și fructat într-un singur tort!

 

 

 

 

 Citește și:

Plantele pe care femeile ar trebui să le aibă în casă pentru a avea parte de prosperitate și noroc

Obiectul pe care orice femeie trebuie să îl aibă în casă! Vor avea parte de prosperitate și noroc

ego.ro Țara în care este interzis să mănânci cu mâna stânga. Motivul este surprinzător

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro "Cred că mi-aș pune ștreangul. Sunt așa de bulversat". Tatăl Laurei Roșca a primit rezultatele testelor toxicologice și a aflat adevărata cauză a morții. Momentul de neatenție care a dus la această tragedie

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Seyit Ali Karadağ din serialul Melek, copleșit de amintiri emoționante! Celebrul actor Mehmet Çevik îi duce dorul tatălui său

stirilekanald.ro Horoscop 4 octombrie 2023: Trei zodii sunt răsplătite pentru munca depusă! Ce ne spun astrele?


Parteneri
Cookies