Care este ingredientul minune care se pune pe cartofii prăjiți. Nu vei mai schimba această rețetă


Cartofii prăjiți sunt mâncarea preferată a multor români. Cu toții optăm pentru acest preparat când nu vrem să petrecem prea mult timp la bucătărie sau pur și simplu, când ne este poftă de acesta, deoarece sunt întotdeauna o alegere bună și gustoasă. Iată care este ingredientul minune care te va ajuta să faci cartofii prăjiți mai buni decât la fast-food. Nu te vei mai sătura de ei!


In articol:

Cum faci cei mai buni cartofi prăjiți

Cartofii prăjiți sunt în topul celor mai bune feluri de mâncare. Aceștia se fac ușor și merg în combinație cu foarte multe. Carnea, ouăle ochiuri sau brânza pusă peste ei te fac să îi mănânci constat, deoarece le oferă un gust foarte bun, dar există un ingredient banal care le schimbă total gustul.

Dacă îți dorești cartofi prăjiți crocanți prăjește-i la o temperatură mică, iar când îi scoți, pune-i pe un șervețel de hârtie, deoarece așa vor absorbi tot uleiul. Când s-au mai răcit puțin, mai pune-i în tigaie, iar atunci vor deveni mai crocanți. 

Cum faci cei mai buni cartofi prajiti

Cum faci cei mai buni cartofi prajiti

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vinete la borcan. Rețeta pe care orice gospodină ar trebui să o știe

 

Truc știut de marii bucătari

Modul de preparare este unul simplu. Pentu început se curăţă şi spală cartofii, apoi se taie. Cea mai bună metodă este cu ajutorul unei mandoline, dar dacă nu ai așa ceva în bucătărie, feliază cartofii bastonașe – trebuie să aibă grosimea de maximum un centimetru.

Pune-i într-un bol mare cu apă rece, pentru 20 de minute, astfel încât să fie îndepărtat excesul de amidon. După acest interval de timp, scoate cartofii și șterge-i cu un prosop de bucătărie. Mai lasă-i puțin să stea pe hârtie, ca să se usuce bine.

 

Ingredientele care transformă rețeta

Trebuie să torni o cantitate destul de mare de ulei în tigaie și să adaugi cartofii în momentul în care vei auzi sfârâitul. Apoi, rumenește-i cinci minute, iar în timp ce se gătesc, pune usturoi în tigaie. Gustul lor va fi de-a dreptul fabulos și cu siguranță îi vei face așa mereu.

Scoate cartofii și pune-i pe un prosop de hârtie. Când s-au răcit complet, toarnă-i din nou în uleiul foarte încins. Reține că în tigaie trebuie să fie un singur strat de cartofi. Lasă-i până devin brun-aurii. După ce sunt gata, transferă-i pe hârtie. La final, presară pe ei un amestec făcut din sare și boia afumată, fiind și secretul celor mai buni cartofi prăjiți.

Cum faci cei mai buni cartofi prajiti

Cum faci cei mai buni cartofi prajiti

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce se întâmplă dacă pui castraveți murați la soare. Trucul pe care îl folosesc cele mai pricepute gospodine

Citeste si: De ce nu este sănătos să mănânci pepene roșu cu pâine

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce truc folosesc gospodinele pentru chiftele. Care este ingredientul secret?

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Cât timp se poate păstra carnea în congelator

Care sunt alimentele de care Kate Middleton și Regina Marii Britanii se feresc. Iată ce stil de viață au cele două

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
,,Să leșin, nu alta.” Ce a pățit Ileana Sterp în pragul nunții surorii sale
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri