Care este greşeala pe care o fac românii, atunci când pornesc centrala termică


Atunci când vine vorba despre forma de încălzire a locuinței, românii apelează deseori la centralele electrice sau cu gaz. Însă știați care prezintă mai multe avantaje?


In articol:

Se pare că centrala termică a devenit din ce în ce mai utilă în ultimii ani, tocmai din cauza întreruperilor care au loc la rețeaua publică, dar și a creșterii tarifelor de energie electrică. Iar cum noi ne aflăm într-un sezon friguros, acum a venit momentul ca centrala termică să funcționeze tot mai des.

Citeste si: Ce trebuie să știi când cumperi un apartament. Blocurile noi sunt amplasate în zone foarte liniștite ale orașului

 

Cum putem monitoriza consumul

Se spune că în cazul în care centrala termică nu este folosită pentru o perioadă lungă de timp, această trebuie totuși lăsată în priză, pentru a activa funcțiile de siguranță (anti-îngheț și anti-blocare).

Astfel, în momentul în care vei ajunge acasă, timpul de reîncălzire al locuinței va fi unul mult mai scurt, iar consumul de gaz se va reduce semnificativ.

De asemenea, se recomandă să folosim un termostat pentru a regla temperatura din casă, care se poate utiliza chiar și de la distanță. În plus, dacă izolarea termică a locuinței este realizată într-un mod eficient, consumul de gaze naturale poate fi redus cu până la 30-45%.

Prin urmare, se recomandă să fie o temperatură în jur de 20 de grade Celsius în toate camerele.

Citeste si: Statul oferă ajutoare pentru centrale termice de apartament. Cine sunt românii care vor beneficia de avantaj

 

Centrală pe gaz sau electrică

Atât centrala pe gaz, cât și cea electrică, au nevoie de o mentenanță, dar și de verificări periodice. Atunci când vine vorba despre cea pe gaz, aceasta va avea nevoie de senzori, iar cea electrică de o conectare specială la rețea.

Atunci când vine vorba despre costurile tipului de energie utilizat, putem vorbi despre reglarea programului și menținerea sa la o temperatură potrivită, cu o centrală electrică, însă poate exista și un consum mai ridicat de energie electrică, în comparație cu centrala pe gaz.

Astfel încât, cu o centrală care utilizează gazul, aceasta va avea nevoie de un spațiu mai mare de instalare, întreținerea trebuie să aibă loc în fiecare an, cu o procedură destul de complexă, însă partea bună este că centrala pe gaz poluează mai puțin.

Citeste si: Bani în plus pentru femeile ieșite la pensie! Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi sumele în conturi


Abonează-te pe

Citește și:

Statul oferă ajutoare pentru centrale termice de apartament. Cine sunt românii care vor beneficia de avantaj

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Bani în plus pentru femeile ieșite la pensie! Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi sumele în conturi

Ce trebuie să știi când cumperi un apartament. Blocurile noi sunt amplasate în zone foarte liniștite ale orașului

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Rețeta de Clătite cu miere și fulgi de migdale, cu care îți poți face dimineața mai gustoasă!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri