Ce trebuie să știi când cumperi un apartament. Blocurile noi sunt amplasate în zone foarte liniștite ale orașului


Pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere în ceea ce privește cumpărarea unui nou aparatament, noi ți-am pregătit un ghid imobiliar util, menit să îți aducă aminte toate aspectele pe care trebuie să le ai în evidență.


In articol:

Alegerea apartamentului perfect nu este un lucru atât de simplu, mai ales pentru faptul că trebuie să ai în evidență încă de la început toate aspectele ce țin de zona în care se află, vechimea imobilului, calitatea construcției, eficiența termică și facilitățile acestuia.

Pentru început, am făcut o listă cu lucrurile pe care trebuie să le ai în evidență în momentul în care vrei să achiziționezi un aparatament într-un bloc nou și pe cele de care trebuie să ții cont în cazul în care preferi un apartament într-un bloc mai vechi. În ambele cazuri este foarte important să ceri părerea unui profesionist, meșter, inginer constructor sau arhitect pentru a putea evalua corect calitatea finisajelor.

Citeste si: CITEȘTE: Ce trebuie să știi când cumperi un câine

Ce trebuie sa stii cand cumperi un apartament

Ce trebuie sa stii cand cumperi un apartament

[Sursa foto: PixaBay]

Apartamentul într-un bloc nou

Apartamentele din blocuile noi constituie din prima un mare avantaj, și anume faptul că sunt moderne, având de asemenea suficient spațiu pentru toți membrii unei familii. Majoritatea apartamentelor noi au un living mare și un balcon spațios, menit să servească drept spațiu de relaxare, dar și ca depozit suplimentar.

Apartamentele din blocurile noi dețin finisaje de calitate superioară precum obiecte sanitare ultramoderne, instalații termice ce garantează o economie de energie de până la 30%, dar și ascensoare de ultimă generație, silențioase și spațioase.

De regulă, blocurile noi sunt amplasate în zone foarte liniștite ale orașului și în același timp aproape de centru sau de stațiile de metrou/autobuz. De asemenea, au locuri de parcare pentru fiecare apartament în parte, spații de depozitare suplimentare în incinta imobilului, dar și ghene curate și îngrijite.

Citeste si: CITEȘTE: Ce trebuie să știi când botezi un copil

Ce trebuie sa stii cand cumperi un apartament

Ce trebuie sa stii cand cumperi un apartament

[Sursa foto: PixaBay]

Apartamentul într-un bloc vechi

Un imobil vechi are, fără doar și poate, o valoare deosebită atât din punct de vedere arhitectural, cât și istoric. Chiar și așa, dacă nu ai verificat de la început toate detaliile legate de acesta, vistul tău devenit realitate se poate trasforma într-o adevărată pagubă. Iată ce trebuie să știi când cumperi un apartament într-un bloc vechi:

Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare atunci cât te gândești să achiziționezi un apartament într-un bloc mai vechi este anul construcției. Cele mai periculoase clădiri sunt cele înalte, care au peste opt etaje, cu structura în cadre, fără pereți, din beton armat și finalizate înainte de anul 1982. Așadar, încearcă să eviți pe cât posibil clădirile în cadre, cu parter flexibil (adică cele care au în subordine spații comerciale), dar și pe cele interbelice neevaluate de specialiști.

În al doilea rând, este foarte important să verifici dacă apartamentul din blocul vechi pe care îți dorești să îl achiziționezi a suferit sau nu modificări compartimentare. Așadar, trebuie să verifici cadastrul și dacă modificările în cauză au fost sau nu menționate. În caz contrar, este foarte posibil ca atunci când vei dori să vinzi aprtamentul să nu poți lua acordul de la bancă.

Starea instalațiilor este, din nou, un alt punct foarte important pe care ar trebui să îl iei în considerare. Dat fiind faptul că este un bloc foarte vechi, instalațiile de iluminat pot fi din aluminiu sau țevile de apă din pexal, lucruri care necesită investiții de-a lungul timpului.

Citeste si: Legi despre viata care sa te ajute in 2022

Ce trebuie sa stii cand cumperi un apartament

Ce trebuie sa stii cand cumperi un apartament

[Sursa foto: PixaBay]

Reguli generale! Ce trebuie să știi când cumperi un apartament

1. Zgomotul

Îniante de a achziționa locuința, interesează-te de structura blocului, deoarece poți avea probleme cu zgomotul de la vecini sau de pe scara blocului. Este recomandat ca înainte de a semna actele să apelezi la un specialist în domeniul construcțiilor pentru a-ți semnala posibilele inconveniente de construcție.

2. Priveliștea

Este foarte important pentru sănătatea psihică să locuiești într-un apartament luminos, cu ferestre care să nu îți blocheze priveliștea de alte clădiri. Asigură-te, înainte de a cumpăra, că în aproprierea apartamentului tău nu se află lumini nocturne, precum cele de la farmacii sau alte unități de acest fel, deoarece noaptea s-ar putea să îți dea mari bătăi de cap.

3. Vecinii

Cu toții știm că este foarte dificil să locuieși perete în perete cu o persoană zgomotoasă, amatoare de petreceri sau mult prea sensibilă la auz. Mai multe indicii despre comunitatea din care vei face parte îți oferă, de asemenea, curățenia de pe scara blocului, din fața acestuia, dar și din grădinile înconjurătoare.


Abonează-te pe

Citește și:

Afirmatii care te ajuta sa privesti inainte cu optimism

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Cote mici vs. cote mari. Ce să joci la pariuri sportive?  

Ce să îți pui în bagaj la munte. Ce trebuie să cuprindă bagajul

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Laurențiu Duță. „Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri