Care este garnitura potrivita pentru peste? Uite ce zic medicii nutritionisti!

Care este garnitura potrivita pentru peste? Uite ce zic medicii nutritionisti!

Tu stii cu ce se mananca pestele? Medicul nutritonist Mihaela Bilic iti da cele mai bune sfaturi.

 

"Garnitura consacrata pentru peste sunt cartofii fierti sau la cuptor.
Daca te iei dupa obiceiurile anglo americane regula e peste si cartofi prajiti (fish& chips) In traditiile romanesti orice tip de peste, de la saramura la pestele prajit, merge perfect cu mamaliga. Popoarele germanice pun pestele langa varza, bucataria mediteraneeana il combina cu orice leguma la gratar, asta daca nu vorbim de paste cu somon sau alt soi de peste. Spaniolii au inventat paella, un amestec de peste cu orez, iar japonezii numesc sushi o asociere similara pe baza de peste crud.
Un lucru e sigur, pestele e o proteina similara carnii si, pentru ca nu are deloc glucide (carbohidrati), trebuie asociata cu produse cu amidon (cartof, mazare sau fasole boabe, orez, mamaliga, paste sau banala paine) in cantitate mica (2-3 linguri) Orice alta leguma folosita la garnitura e binevenita, iar portia poate fi mai mare, macar de dimensiunea bucatii de peste: fasole verde, varza, ciuperci,
dovlecei, vinete, mix sau ghiveci de legume, salate de orice fel.
Construiti farfuria ideala pe gustul vostru avand ca obiectiv central asocierea alimentelor intre ele- pentru ca disocierea e ceva dezechilibrant, facut de dragul slabitului, in timp ce sanatatea si buna functionare a organismului inseamna produse consumate impreuna.", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

"Garnitura consacrata pentru peste sunt cartofii fierti sau la cuptor. 

Daca te iei dupa obiceiurile anglo americane regula e peste si cartofi prajiti (fish& chips) In traditiile romanesti orice tip de peste, de la saramura la pestele prajit, merge perfect cu mamaliga. Popoarele germanice pun pestele langa varza, bucataria mediteraneeana il combina cu orice leguma la gratar, asta daca nu vorbim de paste cu somon sau alt soi de peste. Spaniolii au inventat paella, un amestec de peste cu orez, iar japonezii numesc sushi o asociere similara pe baza de peste crud. 



Un lucru e sigur, pestele e o proteina similara carnii si, pentru ca nu are deloc glucide (carbohidrati), trebuie asociata cu produse cu amidon (cartof, mazare sau fasole boabe, orez, mamaliga, paste sau banala paine) in cantitate mica (2-3 linguri) Orice alta leguma folosita la garnitura e binevenita, iar portia poate fi mai mare, macar de dimensiunea bucatii de peste: fasole verde, varza, ciuperci, dovlecei, vinete, mix sau ghiveci de legume, salate de orice fel.

Construiti farfuria ideala pe gustul vostru avand ca obiectiv central asocierea alimentelor intre ele- pentru ca disocierea e ceva dezechilibrant, facut de dragul slabitului, in timp ce sanatatea si buna functionare a organismului inseamna produse consumate impreuna.", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce semne ar fi prevestit tragedia care s-a întâmplat cu Ion Drăgan și ce au observat internauții în ultimele fotografii cu el, din preajma sărbătorilor: “Pământiu...prevestea infarct.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Cum arată Crăciunul pentru Mariana Moculescu și ce dorințe are pentru anul 2026: „Viața se poate schimba brusc.”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate