Care este garnitura potrivita pentru peste? Uite ce zic medicii nutritionisti!


Tu stii cu ce se mananca pestele? Medicul nutritonist Mihaela Bilic iti da cele mai bune sfaturi.

 

"Garnitura consacrata pentru peste sunt cartofii fierti sau la cuptor.
Daca te iei dupa obiceiurile anglo americane regula e peste si cartofi prajiti (fish& chips) In traditiile romanesti orice tip de peste, de la saramura la pestele prajit, merge perfect cu mamaliga. Popoarele germanice pun pestele langa varza, bucataria mediteraneeana il combina cu orice leguma la gratar, asta daca nu vorbim de paste cu somon sau alt soi de peste. Spaniolii au inventat paella, un amestec de peste cu orez, iar japonezii numesc sushi o asociere similara pe baza de peste crud.
Un lucru e sigur, pestele e o proteina similara carnii si, pentru ca nu are deloc glucide (carbohidrati), trebuie asociata cu produse cu amidon (cartof, mazare sau fasole boabe, orez, mamaliga, paste sau banala paine) in cantitate mica (2-3 linguri) Orice alta leguma folosita la garnitura e binevenita, iar portia poate fi mai mare, macar de dimensiunea bucatii de peste: fasole verde, varza, ciuperci, dovlecei, vinete, mix sau ghiveci de legume, salate de orice fel.
Construiti farfuria ideala pe gustul vostru avand ca obiectiv central asocierea alimentelor intre ele- pentru ca disocierea e ceva dezechilibrant, facut de dragul slabitului, in timp ce sanatatea si buna functionare a organismului inseamna produse consumate impreuna.", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

"Garnitura consacrata pentru peste sunt cartofii fierti sau la cuptor. 

Daca te iei dupa obiceiurile anglo americane regula e peste si cartofi prajiti (fish& chips) In traditiile romanesti orice tip de peste, de la saramura la pestele prajit, merge perfect cu mamaliga. Popoarele germanice pun pestele langa varza, bucataria mediteraneeana il combina cu orice leguma la gratar, asta daca nu vorbim de paste cu somon sau alt soi de peste. Spaniolii au inventat paella, un amestec de peste cu orez, iar japonezii numesc sushi o asociere similara pe baza de peste crud. 

Un lucru e sigur, pestele e o proteina similara carnii si, pentru ca nu are deloc glucide (carbohidrati), trebuie asociata cu produse cu amidon (cartof, mazare sau fasole boabe, orez, mamaliga, paste sau banala paine) in cantitate mica (2-3 linguri) Orice alta leguma folosita la garnitura e binevenita, iar portia poate fi mai mare, macar de dimensiunea bucatii de peste: fasole verde, varza, ciuperci, dovlecei, vinete, mix sau ghiveci de legume, salate de orice fel.

Construiti farfuria ideala pe gustul vostru avand ca obiectiv central asocierea alimentelor intre ele- pentru ca disocierea e ceva dezechilibrant, facut de dragul slabitului, in timp ce sanatatea si buna functionare a organismului inseamna produse consumate impreuna.", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Mădălina vrea să părăsească “Puterea Dragostei”! “Plec acasă! M-am săturat să fiu amenințată!”

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Moș Nicolae 2020: Ce cadouri alegem pentru copii și adulți?

Horoscop săptămânal Mariana Cojocaru 6 - 12 decembrie 2020. Trei zodii, între ciocan și nicovală, sănătatea și cariera sunt în pericol

De ce să alegi intervenția de implant mamar la Swiss Clinics în această perioadă?

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic duminică, 6 decembrie 2020. Nativii zodiei Săgetător încep o relaţie!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri