Care a fost relația Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cu copiii săi


Deși Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost foarte apreciată de publicul larg, se pare că relația acesteia cu copiii săi nu a fost una atât de pașnică.


In articol:

Aflați din rândurile următoare care a fost relația pe care Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a avut-o cu fiecare copil în parte.

În plus, descoperiți și care a fost motivul pentru care aceasta, dar și Prințul Philip nu au petrecut atât de mult timp cu Prințul Charles și Prințesa Anne în copilăria lor, în comparație cu Prințul Andrew și fratele său Prințul Edward.

 

Care a fost relația Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cu copiii săi

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Prințul Philip au fost părinți pentru patru frumoși copii.

Pe lângă faptul că aceasta a fost Regina Angliei, dar totodată și șeful Commonwealth-ului, Majestatea Sa a fost și mamă a trei fii: Prințul Charles (73 de ani), Prințul Andrew (62 de ani) și Prințul Edward (58 de ani) și o fiică, Prințesa Anne (72 de ani).

Cu toate acestea, vestea a căzut ca un trăznet peste familia regală britanică, atunci când ieri, pe data de 8 septembrie 2022, Regina Elisabeta a II-a, a Marii Britanii s-a stins din viață, la vârsta de 96 de ani.

Atât copiii, cât și nepoții au ajuns în vizită la aceasta, unii cât încă era în viață, iar alții, din păcate, prea târziu. Cu toate acestea, se pare că relația Reginei Elisabeta a II-a, a variat în funcție de fiecare copil al său.

cine va ocupa tronul marii britanii

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viata la varsta de 96 de ani

[Sursa foto: shutterstock]

Citeste si: Ce a făcut Prințul Harry, înainte ca Regina Elisabeta a II-a să moară

 

Prințul Charles (Prinț de Wales) a fost trimis la internat

Prințul Charles (de Wales), care a devenit de ieri (8 septembrie 2022), moștenitor al tronului, s-a născut pe data de 14 noiembrie. Prin urmare, în prezent, are vârsta de 73 de ani. Pe vremea când acesta s-a născut, mama sa, Elisabeta nu era încă regina Angliei.

Cu toate acestea, se pare că nu a fost prezentă atât de mult în perioada de copilărie a fiului său, Prințul Charles, ținând cont că imediat după ce a sărbătorit prima zi de naștere a acestuia, a fost nevoită să plece în străinătate. Bineînțeles că din momentul în care a fost încoronată (în anul 1953), programul Reginei Elisabeta a II-a a devenit și mai plin decât era deja.

Regina depindea de bone pentru a supraveghea viața de zi cu zi a copiilor ei în această perioadă.”, a declarat Sally Bedell Smith, biograf regal.

În ceea ce-l privește pe tatăl său, Prințul Philip, și acesta a fost departe de Prințul Charles, fiind plecat într-o călătorie de șase luni în Commonwealth, pe vremea când acesta era încă un copil, chiar după încoronarea Reginei Elisabeta a II-a.

În ciuda acestui fapt, Prințul Philip a avut întotdeauna decizii puternice legate de comportamentul Prințului Charles, acesta fiind destul de timid, motiv pentru care era adesea agresat de colegii de școală. Prin urmare, acest aspect l-a determinat pe tatăl său să îl trimită la internatul „Gordonstoun”, din Scoția.

Odată cu trecerea timpului, relația Prințului Charles cu mama sa, a devenit din ce în ce mai complicată, în special după momentul în care acesta s-a căsătorit cu Prințesa Diana, în anul 1981. Cu toate acestea, ceea ce a determinat-o pe Regina Elisabeta a II-a să se supere cu adevărat pe fiul său, a fost momentul în care aceasta a aflat despre aventura fiului său, cu Camilla Parker Bowles, deși acesta era căsătorit. Acest aspect a determinat-o pe Majestatea Sa să spună că nu vrea să aibă „ nimic de-a face cu acea femeie rea ”. Pentru a-l pedepsi pe acesta, Regina Elisabeta a II-a l-a trimis la „St. James” și nu a fost prezentă la aniversarea de 50 de ani a fiului său. Din fericire, odată cu trecerea timpului, relația dintre cei doi a ajuns la gânduri la bune, iar cei doi și-au reparat legătura.  

Prințul Charles s-a căsătorit cu Camilla în anul 2005, moment în care a câștigat totodată și aprobarea din partea mamei sale. Astfel, Regina Elisabeta a II-a a declarat în luna aprilie a anului 2018, că „ dorința sa sinceră ” era ca Prințul Charles să devină viitorul șef al Commonwealth-ului.

cine este regina elisabeta a doua

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viata la varsta de 96 de ani

[Sursa foto: shutterstock]

Citeste si: Ce legătură de rudenie a fost între Prințul Philip si Regina Elisabeta

 

Prințesa Anne( Prințesa Regală) s-a aflat în mijlocul unui complot de răpire

La doar doi ani diferența de la nașterea fratelui sau, Prințul Charles, a venit pe lume Prințesa Anne, prima și singură fiică a Reginei Elisabeta a II-a și a Prințului Philip. Această s-a înțeles destul de bine cu mama să, în perioada adolescenței, deși chiar Prințesa Anne a declarat la un moment dat că Regina Elisabeta a ÎI-a avea anumite „limitări” în ceea ce privește timpul pe care această putea să îl petreacă cu copiii săi.

La fel cum s-a întâmplat și în cazul Prințului Charles, se crede că și Prințesa Anne a avut parte de atitudinea mai dură a tatălui lor, Prințul Philip. Cu toate acestea, se pare că aceasta nu a simțit atât de mult acest aspect, datorită faptului că era o persoană mult mai extrovertită, în comparație cu fratele său, Prințul Charles.

Odată cu trecerea timpului, Prințesa Anne se pare că nu a fost tocmai fană a bijuteriilor sau a diademelor care au venit odată cu titlul de „Prințesă”. Ba chiar dimpotrivă, aceasta a fost dintotdeauna atrasă de sporturile în aer liber (ecveismul), chiar Prințul Philip afirmând la un moment dat despre aceasta, că, „ dacă nu întâlnește și nu mănâncă fân, nu este interesată ”. Prințesa Anne a concurat chiar și la Jocurile Olimpice (1976) și a și câștigat de-a lungul anilor, diverse premii, în prezent fiind președintele Asociației Olimpice Britanice.

Cu toate acestea, la vârsta de doar 24 de ani, Prințesa Anne a trecut prin momente tulburătoare atunci când s-a aflat în mijlocul unui complot de răpire. Se pare că un tânăr în vârstă de 26 de ani (Ian Ball), a ținut o ambuscadă chiar în mașina acesteia, pentru a o captura, în schimbul unei recompense de 2 milioane de lire sterline. Din fericire, Prințesa Anne a refuzat să coboare din mașină, dând dovadă de „ curaj și prezență de spirit destul de extraordinare ”, fiind cuvintele premierului Harold Wilson.

În prezent, Prințesa Anne este căsătorită cu Sir Timothy Laurence, după ce a fost căsătorită cu căpitanul Mark Phillips (1973-1992) și are doi copii (Zara Tindall și Peter Phillips), din prima căsătorie.

Printesa Anne (Printesa Regala) s-a aflat in mijlocul unui complot de rapire

[Sursa foto: shutterstock]

Citeste si: Câinii Reginei Elisabeta. Cum a ajuns rasa Corgi cunoscută în întreaga lume datorită ei

 

Prințul Andrew (Duce de York) a fost implicat într-un mare scandal în anul  2019

Prințul Andrew a venit pe lume în anul 1960, la zece ani diferență de la nașterea Prințesei Anne. Aceea a fost perioada în care Regina Elisabeta a II-a a petrecut mai mult timp alături de copiii ei, ocupându-se mai puțin de îndatoririle sale regale.

Astfel, Prințul Andrew a fost educat de o guvernantă, înainte de a urma școala „Heatherdown”, din Ascot. Apoi acesta a urmat studiile realizate atât de fratele său, Prințul Charles, cât și de tatăl lor, Prințul Philip, la „Gordonstoun”. Imediat după absolvire, se pare că Prințul Andrew a intrat direct la „Royal Naval College”, aflat în Dartmouth, timp în care a continuat să servească pe portavionul „HMS Invincible”.

În momentul în care a început un război, la începutul anilor 1980, Prințul Andrew a luat parte la mai multe misiuni până când acest război s-a rezolvat. Datorită acestui aspect, Regina Elisabeta a II-a a simțit „ un val de mândrie maternă ” și l-a considerat a fi un erou.

Prințul Andrew s-a căsătorit în anul 1986, cu Sarah Ferguson, la Westminster Abbey, având și două fiice împreună (Prințesa Beatrice și Prințesa Eugenie), însă mariajul lor s-a sfârșit după 10 ani. Printre motivele divorțului s-a numărat și programul intens de călătorie navală al Prințului Andrew. Deși după o lungă perioadă de vreme, mama sa i-a acceptat atât pe fiul său, cât și pe Sarah, relația celor doi a dus la multă tensiune între aceștia.

Familia regală a avut de suferit și odată ce Prințul Andrew a fost implicat într-un alt mare scandal din anul  2019, atunci când acesta s-a aflat în nenumărate titluri, care aveau legătură cu fosta sa legătură pe care a avut-o cu infractorul sexual Jeffrey Epstein, care fusese condamnat și urma să fie judecat pentru acuzații de trafic sexual, însă care și-a luat viața în luna august.

Acesta a fost principalul motiv pentru care Prințul Andrew a anunțat că se va „retrage” din îndatoririle sale publice: „ Mi-a devenit clar în ultimele zile că circumstanțele legate de fosta mea asociere cu Jeffrey Epstein au devenit o perturbare majoră a muncii familiei mele și a muncii valoroase care se desfășoară în numeroasele organizații și organizații caritabile pe care sunt mândru să le susțin ”.

regina elisabeta a doua a murit

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viata la varsta de 96 de ani

[Sursa foto: shutterstock]

Citeste si: Ce mănânca Regina Elisabeta a II-a, încă din copilărie. Ce preparat modest prefera monarhul

 

Prințul Edward (Conte de Wessex) se spune că a fost copilul preferat al Reginei Elisabeta a II-a și al Prințului Philip

Prințul Edward a fost ultimul copil al Reginei Elisabeta a II-a și al Prințului Philip. Acesta s-a născut pe data de 10 martie, iar în prezent are vârsta de 58 de ani. De această dată, Regina Elisabeta a II-a a petrecut mult mai mult timp cu acesta, în comparație cu frații săi. Poate că acesta este și unul dintre motivele pentru care Prințul Edward este considerat a fi copilul preferat al celor doi, raportându-se chiar că în biroul tatălui său, Prințul Philip, se afla doar portretul acestuia, dintre toți copiii.

În plus, acest aspect este confirmat și de faptul că Regina Elisabeta a II-a era foarte apropiată de soția sa, Sophie, Contesa de Wessex, cu care s-a căsătorit pe data de 19 iunie 1999 și cu care se află într-o frumoasă căsnicie și în prezent, având chiar și au doi copii (Lady Louise Windsor și James, vicontele Severn). De asemenea, aceasta ar fi avut încredere în Prințul Edward pentru a-și duce la bun sfârșit toate sarcinile regale, fără să existe vreo obiecție din partea acesteia.

Se pare că în prezent, după ce Prințul Edward a avut o carieră în producția de televiziune și în „Royal Marines”, acesta se ocupă de angajamente regale ale tatălui său: „ Prințul Edward s-a transformat într-o figură tăcută și eficientă, care nu caută atenție și nu primește titluri”.

copilaria copiilor reginei elisabeta a doua

Printul Charles (Print de Wales) a fost trimis la internat

[Sursa foto: shutterstock]

Citeste si: Prințesa Diana, „traumatizată” de Prințul Charles. Ce s-a întâmplat între cei doi


Abonează-te pe

Citește și:

Ce a făcut Prințul Harry, înainte ca Regina Elisabeta a II-a să moară

Magda Pălimariu, pentru prima dată în România de când a născut. Vedeta a făcut dezvăluiri emoționante din viața de mămică

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Ce legătură de rudenie a fost între Prințul Philip si Regina Elisabeta

Ce s-a întâmplat înainte de înmormântarea Prințesei Diana. Atitudinea controversată a Reginei Elisabeta a II-a

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Sanatate
Care sunt urmările excesului de portocale
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri