Când se redeschid terasele și plajele! Anunțul oficial făcut de Nelu Tătaru: „Ne gândim la...”


Ce a transmis Ministrul Sănătății despre redeschiderea teraselor și a plajelor. La ce dată se gândesc oficialii pentru această măsură.


In articol:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre redeschiderea teraselor. Nelu Tătaru a mărturisit că, în funcție de cum evoluează pandemia de coronavirus din România, terasele ar putea fi redeschise la data de 1 iunie.

Mai mult, ministrul a punctat că plajele vor putea fi redeschise începând cu data de 15 iunie. ”În condițiile în care vom avea un număr de cazuri în scădere, de la o zi la alta, ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie. De la 15 iunie, ne gândim la deschiderea plajelor” a spus Nelu Tătaru, recent.


Starea de urgență ar putea fi reintrodusă

Citeste si: Un nou focar de infecție în România. Sunt afectați tineri și copii

O revenire la starea de urgență nu poate fi exclusă, a avertizat Nelu Tătaru – ministrul Sănătății – după ce, în weekend – mulți români au tratat cu superficialitate măsurile de protecție și distanțarea socială impuse de criza coronavirusului.

Când se redeschid terasele și plajele! Anunțul oficial făcut de Nelu Tătaru: „Ne gândim la...”

Citeste si: Alexandru Rafila, despre relaxarea măsurilor și redeschiderea teraselor

Pericolul nu a trecut, încă, iar o astfel de atitudine poate avea urmări nedorite. “Pericolul real e o reluare a transmiterii comunitare și o aducere a virusului din străinătate”, avertizează Nelu Tătaru.

„Urmărim măsurile de relaxare, dar și regulile de desfășurare și de funcționare. Am observat, începând de pe 15 mai, o confundare a măsurilor de relaxare cu relaxarea totală. Dacă am relaxat anumite domenii, am făcut-o tocmai considerând că aceste domenii ar putea fi cu cele mai puține repercusiuni.

Suntem într-un moment în care am văzut că, în aceste două zile, atât o parte din agenții economici, cât și o parte din populație au uitat să urmărească și acele reguli de funcționare și desfășurare a activității lor odata cu reluarea act lor”, a mai spus ministrul Sănătății la România TV.

foto: Hepta.ro.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Sambata, de la ora 15:00, in “ROventura”.  Clisura Dunarii – frumusetea nepereche a fluviului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri