Alexandru Rafila, despre relaxarea măsurilor și redeschiderea teraselor


Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a discutat despre etapa a doua de relaxare a măsurilor și redeschiderea teraselor.


In articol:

Alexandru Rafila a anunțat noul set de reguli impuse pentru proprietarii de restaurante și terase, reguli ce vor intra în vigoare odată cu redeschiderea acestor spații. Președintele Societății Române de Microbiologie a mărturisit că măsurile care vor trebui luate în calcul de către proprietari sunt pe cât de simple, pe atât de importante pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Citeste si: Alexandru Rafila a explicat cum a fost ales pragul de 37.3 grade și de ce este necesară verificarea temperaturii

Alexandru Rafila- regulile respectate de proprietari pentru redeschiderea teraselor

Astfel, specialistul a declarat că persoanele care vor să meargă la terase/restaurante, odată cu redeschiderea acestora, vor fi nevoite să realizeze o programare înainte de vizită. Mai mult decât atât, vor exista măsuri suplimentare de igienă, fie că vorbim despre restaurante sau terase, măsuri luate pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

alexandru rafila, relaxarea măsurilor, redeschiderea teraselor, relaxare, măsuri, terase
alexandru rafila, relaxarea măsurilor, redeschiderea teraselor, relaxare, măsuri, terase

„Nu este foarte complicat. Trebuie controlat numărul de oaspeți. Trebuie făcută o mică programare. Numărul de persoane trebuie să fie limitat la dimensiunea acelui spațiu care să țină cont de acei 4 mp necesari, cel puțin pentru o persoană. Acesta o să fie standarul minimal,” a dezvăluit Alexandru Rafila, pentru jurnaliștii de la Antena 3.

Citeste si: Rafila: „S-ar putea gândi o relaxare suplimentară de la 1 iunie”

Cum vor funcționa terasele și restaurantele? Anunțul făcut de Alexandru Rafila

De asemenea, Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat că suprafețele atinse frecvent de clienți vor fi dezinfectate des, iar clienții vor avea și ei posibilitatea de a se dezinfecta. Totodată, mâncarea se va servi într-o manieră diferită și va fi,cel mai probabil, acoperită cu folie, până ajunge la client.

„Servirea trebuie să se facă prin reducerea contactului, iar mâncarea ar trebui să vină organizată, eventual acoperită cu un staniol.

Nu sunt costuri suplimentare atât de mari. Mesele trebuie să asigure distanța de 2 metri între persoane. Nu vor mai fi mese de șase-opt persoane. Dacă sunt persoane din aceeași familie, este o situație. Dacă nu, trebuie limitat numărul de persoane,” a mai adăugat Alexandru Rafila, pentru sursa menționată anterior.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț pentru oamenii care nu cred în existența noului coronavirus: „Particula virală...”


Abonează-te pe

Citește și:

Alexandru Rafila a explicat cum a fost ales pragul de 37.3 grade și de ce este necesară verificarea temperaturii

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

Al doilea val de coronavirus în Europa: „Nu este momentul să vă relaxați complet”

Alexandru Rafila, anunț pentru oamenii care nu cred în existența noului coronavirus: „Particula virală...”

Anunțul uimitor făcut de Alexandru Rafila: „Aerul condiționat...” Totul este dat peste cap!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

CITEȘTE: Cum se scot petele de CAFEA de pe hainele preferate

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri