Al doilea val de coronavirus în Europa: „Nu este momentul să vă relaxați complet”


Ce transmite un cunoscut oficial despre despre al doilea val de coronavirus în Europa. Când ar putea începe noul val de infecție.


In articol:

La începutul lunii mai, dr. Andrea Ammon, directorul ECDC (Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor), a anunțat că, începând cu 2 mai, Europa în ansamblu a trecut de apogeul infecțiilor. Doar Polonia nu trecuse tehnic de vârf.

Din acest motiv, mai multe guverne europene au început să ridice restricțiile, unele anunțând redeschiderea în curând a barurilor și restaurantelor.

De asemenea, directorul ECDC crede că bătălia cu coronavirusul va fi de lungă durată. „Nu știu dacă este pentru totdeauna, dar nu cred că va dispărea foarte repede. Se pare că este foarte bine adaptat oamenilor”.

Citeste si: Anunțul uimitor făcut de Alexandru Rafila: „Aerul condiționat...” Totul este dat peste cap!

Un al doilea val de infecţie cu coronavirus în toată Europa nu mai este o teorie îndepărtată, potrivit directorului agenţiei UE însărcinată să consilieze guvernele cu privire la controlul bolii, potrivit The Guardian.

Al doilea val de coronavirus în Europa: „Nu este momentul să vă relaxați complet”

„Întrebarea este când şi cât de mare va fi acest val. Aceasta este întrebarea din punctul meu de vedere”, a spus dr. Andrea Ammon, directorul Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Citeste si: Ludovic Orban, ultimele declarații despre mărirea pensiilor: „Acest lucru este fundamental”


Ammon, fost consilier al guvernului german, vorbeşte despre aceste probleme în primul ei interviu cu un ziar din Marea Britanie de la începutul crizei.

„Analizând caracteristicile virusului, analizând ce rezultă acum din diferite ţări din punct de vedere al imunităţii populaţiei – ceea ce nu este chiar atât de interesant, între 2% şi 14%, care lasă încă 85% până la 90% din populaţie susceptibil – virusul este în jurul nostru, circulând mult mai mult decât în ianuarie şi februarie … Nu vreau să creez o imagine apocaliptică, dar cred că trebuie să fim realişti. Nu este momentul să vă relaxaţi complet”, a declarat Ammon, scrie Mediafax.

Ce spune dr. Ammon despre vacanțe

În plus, dr. Ammon îi avertizează și pe cei care doresc să plece în vacanță în această vară.

Citeste si: Coronavirus. Cât de repede ne putem infecta de pe obiecte

„Ceea ce spun este că ar trebui să fim pregătiți, chiar dacă merg undeva, nu va fi la fel ca anul trecut. În această etapă nu putem spune despre călătorii că sunt sigure. Spălați-vă pe mâini și totul va fi în regulă. Trebuie să păstrați distanța. Aceste măsuri trebuie să fie în vigoare”.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Celebră după relațiile ei cu fotbaliști, o vedetă de la noi a slăbit în pandemie! ”Încă puțin și arăt ca în liceu!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Informatiile zilei

Parteneri