Când se bea ceaiul verde pentru a slăbi. Cum să-l consumi pentru a da jos kilogramele în plus

Cand se bea ceaiul verde dimineata sau seara
Când se bea ceaiul verde pentru a slăbi. Cum să-l consumi pentru a da jos kilogramele în plus

Băutura bogată în antioxidanți, ceaiul verde, deține multe beneficii și ajută organismal să depășească anumite praguri care îi ies în cale.

De obicei, folosim ceai verde dacă ne dorim să slăbim, dar și dacă ne dorim să protejăm sistemul cardiovascular sau să aducem la o stare mai bună funcțiile noastre celebrale. 

 

Ce beneficii pentru organism oferă ceaiul verde

Ceaiul verde se poate folosi și împotriva cancerului (de colon, vezică, pancreas, sân și stomac), ajutând atât la apariția, cât și la prevenirea acestuia, datorită frunzelor infuzate de ceai, care conțin un antioxidant puternic.

Dacă suferiți de constipație, ceaiul verde vă poate ajuta, făcându-și repede treaba și eficient. Luptă împoriva bacteriilor și duce la vindecarea tranzitului intestinal, ajutând astfel digestia.

Detoxifiere cu ceai verde

Citeste si: DESCOPERĂ: 4 Măști cu ASPIRINĂ pentru ten pe care le poți face acasă

Sistemul imunitar poate să fie puternic și datorită ceaiului verde, deoarece conține diverse proprietăți anticatariene și antivirale care previn gripa.

Virusul este dat afară din sistem datorită puterii pe care o dețin catechinele în oprirea virusului de a intra în contact cu celulele din corp.

Dacă aveți o zi grea și sunteți obosit, puteți consuma ceai verde în loc de alte băuturi mai puțin sănătoase care vă ajută să vă mențineți treaz și activ. Este folosit pentru că are un efect de calmare, astfel ajutându-ne să depășim mai ușor oboseala întâmpinată pe parcursul unei zile.

 

Când se bea ceaiul verde pentru a sl ăbi

Poți consuma ceaiul verde în fiecare zi

Dacă îți dorești cu adevărat să ai rezultate în urma consumului de ceai verde, îl poți consuma zilnic, fără să ții cont de o anumită cantitate. Dacă nu știai, aceeași linguriță de frunze de ceai pe care ai folosit-o o dată, o poți folosi de maxim 2-3 ori pentru infuziile succesive.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Astfel poți consuma o cană de ceai verde după fiecare masă, mai puțin seara, pentru că îți va afecta somnul.

cand se bea ceaiul verde pentru a slabi

Citeste si: NOTEAZĂ: Cu ce se mănâncă PAPAYA

Consumă ceai verde dis-de-dimineață

Înainte să se consume ceaiul verde, se recomandă să mănânci, pentru a nu avea stomacul gol, astfel evitâdu-se apariția sucului gastric. Este benefic pentru a menține capacitatea de concentrare și atenția, datorită faptului că are un conținut de cofeină.

Consumul ceaiului verde nu te va agita, dimpotrivă va avea un efect calmant și îți va îmbunătății starea de spirit, datorită L-Teaninei (aminoacid cu efect calmant).

Dacă faci sport trebui să ții cont de acest lucru

Poți să slăbești și dacă vei consuma ceaiul verde înainte și după ce faci sport. Astfel, vei arde cu până la 17% mai multe grăsimi, decât dacă nu-l consumai. Totodată îți va ajuta și starea de spirit, fiind una pozitivă și având starea necesară de a face mai mult sport.

Odată cu desfășurarea unui sport dorit, se va instala oboseala, ca de fiecare dată. În acest caz, dacă vei consuma ceai verde și după ce termini sportul, vei vedea că te vei recupera mai bine și îți vei reveni rapid. Ceaiul verde scade gradul de deteriorare a mușchilor care are loc după ce a fost desfășurat un antrenament solicitant.

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Cand se bea ceaiul verde pentru a slabi

Citeste si: Semne ca tenul tau incepe sa imbatraneasca mai repede decat ar trebui

Poți consuma ceai verde și înainte de masă

Trebuie să ții cont de ce am menționat anterior, și anume că nu trebuie să consumi ceaiul verde pe stomacul gol. Astfel, se exclude consumul înainte de prima masă a zilei, dar după îl puteți consuma fără griji.

În acest caz, vei observa după ce vei consuma o cană de ceai verde, înainte de o masă, nu vei mai avea nevoie să consumi mâncare în cantități mari, pentru că te vei sătura mult mai repede. Prin urmare, te va ajuta să mănânci în cantități mai mici

 

Cum să prepari cel mai bun ceai verde

Ceaiul verde se poate achiziționa ca fiind pudră, vrac sau pliculețe, iar modul de preparare este simplu, însă trebuie să se țină cont de anumite aspecte pentru ca rezultatul să fie unul pe măsura așteptărilor.

  • Temperatura apei:  aceasta trebuie să fie mai mare de 85 de grade Celsius, deoarece dacă apa este prea fierbinte, ceaiul va avea un gust amar. Un alt aspect de care trebuie să țineți cont este că nu trebuie ca apa să clocotească.
  • Timpul de infuzat:  recomandat este ca ceaiul să stea la infuzat 3 minute, pentru că frunzele pot ajunge să aibă o aromă prea intensă, prin urmare, va însemna că frunzele au fost lăsate un timp prea lung la infuzat.

cat slabesti cu ceai verde intr-o saptamana

Citeste si: Cu ce combini avocado pentru un preparat delicios



Citește și:

Arsuri la stomac – factori de risc, cauze și tratament

Cu ce mănânci SPANACUL

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies