Când o să treacă românii la ora de iarnă în 2022


În curând va avea loc și trecerea la ora de iarnă. Însă știați când se va schimba ora în 2022, în România?


In articol:

Aflați din rândurile următoare când va avea loc trecerea la ora de iarnă, în România, dar și care a fost primul moment în care România a aderat la ora de vară.

În plus, descoperiți și care sunt țările europene care ar putea renunța la schimbarea orei de iarnă, dar și care sunt efectele organismului, care pot apărea.

 

Când se schimbă ora în România

Când o să treacă românii la ora de iarnă

[Sursa foto: Freepik]

În fiecare an, trecerea la ora de iarnă are loc după echinocțiul de toamnă. Prin urmare, inclusiv în anul 2022, această schimbare va avea loc atunci când Soarele va traversa ecuatorul ceresc și va trece prin emisfera sudică.

Pe scurt, atunci are loc echinocțiul de toamnă.

Prin urmare, pe data de 23 septembrie, echinocțiul de toamnă care va avea loc, va reprezenta automat și sfârșitul verii, acel moment rar din an, ținând cont că există doar două astfel de momente, în care ziua este egală cu noaptea.

Astfel, schimbarea la ora de iarnă și în acest an (2022), exact ca și în ceilalți ani, se va face în ultimul weekend din luna octombrie, mai exact în ultima noapte de sâmbătă spre duminică, între data de 29 și 30 octombrie.

Atunci va fi momentul în care ceasurile se vor da cu o oră înapoi, astfel, ora 4:00, va deveni ora 3:00.

Odată cu schimbarea la ora de iarnă, ziua de 30 octombrie, va deveni cea mai lungă zi din an, fiind ziua în care cele 24 de ore obișnuite, se vor transforma în 25 de ore. Acest aspect reprezintă faptul că vom dormi cu o oră în plus.

Citeste si: Prințul Harry a primit aprobarea de a purta uniforma militară pentru a o onora pe bunica lui. Decizia a fost considerată o ,,întorsătură”

cand se schimba ora

Când se schimbă ora în România

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Motivul pentru care Prințul Charles nu își dă niciodată jos inelul cu sigiliu

Istoria schimbării orei de iarnă

În ceea ce privește prima dată la care România a aderat la ora de vară, aceasta a avut loc în anul 1932, deși acest mecanism de a schimba ora (atât primăvara, cât și toamna) este folosit de peste 100 de ani de nenumărate țări din lume (70 de țări). Cu toate acestea, nu toate au exact aceeași perioadă în care se întâmplă această schimbare a orelor.

Se pare că prima persoană care a gândit o posibilă introducere a acestui tip de orar, a fost nimeni altul decât neo-zeelandezul, Hudson.

În luna septembrie a fiecărui an (de cele mai multe ori, în jurul datei de 23 septembrie), chiar înainte de schimbarea orei, are loc și echinocțiul de toamnă, moment în care zilele vor deveni mai scurte, iar nopțile mai lungi, ceea ce se va păstra până la solstițiul de vară (în jurul datei de 21 iunie).

Citeste si: Cine a inventat Google. „Povestea este practic un argument în favoarea cercetării pure. Nu am început să lucrăm gândindu-ne la un motor de căutare”

trecerea la ora de iarna 2022

Când se schimbă ora în România

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum au luat naștere jeleurile. Pentru mulți oameni gelatina era considerată echivalentul culinar al plasticului

Care sunt țările europene care ar putea renunța la ora de iarnă

Se pare că o parte din statele UE ar putea renunța complet la trecerea la ora de iarnă. Acest lucru se va întâmpla, doar dacă planul energetic se va înrăutăți.

Acest aspect se pare că ar fi valabil și în cazul Italiei, din simplul motiv că renunțarea la schimbarea orei, ar economisi cu până la 500 de milioane de euro, conform Societății Italiene de Medicină a Mediului.

Astfel, unele dintre cele mai mari partide politice, iau în calcul renunțarea la ora de iarnă, care anul acesta va avea loc pe data de 29 spre 30 octombrie. În cazul în care Italia va lua această hotărâre, și alte țări ar putea să o urmeze.

Senatul din SUA a votat deja renunțarea la ora de iarnă, decizie adoptată pe data de 16 martie 2022, măsură ce ar putea determina ca ora de vară să rămână în mod permanent, pe întreg teritoriul Statelor Unite. Însă nu înainte ca legea să treacă și de Camera Reprezentanților, pentru a fi promulgată de către președinte.

Citeste si: Cine a inventat blugii. La început erau purtați de crescătorii de vite

trecerea la ora de iarna istorie

Când se schimbă ora în România

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cine a inventat pastele. „Dacă le combinăm la o masă și cu ce trebuie, pastele devin un aliment chiar sănătos”

Efectele schimbării orei asupra organismului

Ca orice altă schimbare care are loc în general, organismul simte anumite efecte și atunci când are loc schimbarea orei, fie că este vorba despre trecerea la ora de vară sau de iarnă. Astfel, de obicei, în primele două săptămâni, anumite persoane au probleme fizice și psihice odată cu această schimbare, conform studiilor realizate. Unele persoane se simt obosite, altele au probleme cu somnul, iar altele pot deveni chiar și depresive.

cine renunta la trecerea la ora de iarna

Când se schimbă ora în România

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cine a inventat papanașii. „A salvat generații întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic”


Abonează-te pe

Citește și:

Curs valutar BNR, vineri 16 septembrie 2022. Scădere pentru euro și creștere pentru dolar

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Sfatul zilei de vineri, 16 septembrie 2022. Ce zodii vor avea noroc

Zodiac chinezesc 16 septembrie 2022. Află ce zodie pune sare pe rană

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri