Cand își descoperă bebe mânuțele. La naștere, mânuțele bebelușului sunt încleștate


Primele părți din corp pe care le va descoperi beblușul tău vor fi mânuțele, încleștate în primele luni de la naștere. Abilitățile micuțului se dezvolta în timp, iar pentru acest lucru trebuie să te pregătești! Iată când își descoperă bebe mânuțele:


In articol:

Cu toții știm că bebelușii au mânuțele încleștate la naștere și că până în momentul în care le descoperă stau cu ele în poziție de pumni, cu degetele foarte strânse. Chiar dacă vei încerca să i le deschizi printr-o atingere fină în palmă, cel mic va strânge degetele la loc, în poziția inițială. Fenomenul poartă denumirea de „Reflex Moro”, cu care fiecare copil se naște, acesta fiind în strânsă legătură cu instinctul de supraviețuire. Bebelușul încearcă să strângă în pumn toate obiectele care se apropie de mâinile lui, în semn de apărare.

Citeste si: Lista de cumpărături pentru nou-născut. Ce trebuie să cumperi pentru bebeluș?

Cand isi descopera bebe manutele

Cand isi descopera bebe manutele

[Sursa foto: PixaBay]

Cand își descoperă bebe mânuțele

Bebelușul tău va începe să își deschidă mâinile în mod natural până la vârsta de 3 luni, perioadă în care va și dobândi mișcări esențiale de control asupra propriilor sale gesturi, va putea atinge și prinde diverse lucruri, însă nu să le și strângă. S-ar putea să observi că vrea să ducă la gură obiecte precum babețică, batistă sau șervețele, însă le va scăpa rapid.

Abia după trei luni de la naștere se va contura coordonarea mâini-ochi, iar cel mic va începe să își descopere părți din corp. Primele pe care le va observa vor fi mânuțele, iar în următoarea perioadă va reuși să își coordoneze și o parte din mușchi pentru a apuca și strânge lucruri mărunte aflate în raza lui vizuală.

În același timp cu mânuțele, copilul își va descoperi și degetele, care vor sfârși în guriță, un tic normal în perioada de bebeluș.

La 5 sau 6 luni, bebelușul este deja dornic să exploreze absolut toate lucrurile ce îl înconjoară. Vrea să testeze texturi și forme noi, de aceea sunt foarte importante obiectele fabricate cu materiale moi, cum ar fi jucăriile din pluș. Tot la această vârstă, copilul tău își va dezvolta abilități motorii mai mari, cum ar fi ridicatul în șezut sau chiar în picioare, dacă are suportul necesar.

Citeste si: Ce se pune pe tava de tăiere a moțului. Obiectele alese de copil vor reprezenta înclinațiile profesionale din viitorul lui

Cand isi descopera bebe manutele

Cand isi descopera bebe manutele

[Sursa foto: PixaBay]

Când începe bebelușul să meargă

Între 7 și 8 luni ai putea avea o surpriză de proporții. Abilitățile motorii se dezvoltă din ce în ce mai mult, deci bebelușul va avea șanse mari să înceapă să facă primii pași. Cu mâinile vor putea deja să mute jucării sau să bată două obiecte producând diverse sunete.

După ce va învăța să folosească jucării formate din mai multe piese, ai putea observa că are o plăcere deosebită de a se holba pur și simplu la ele. Nu multe persoane știu acest lucru, însă fiecare obiect în parte are un rol important în dezvoltarea relației cauză-efect.

Bebelușii merg la momente de timp diferite, însă abordează și stiluri de mers distincte: unii merg mai întâi de-a bușilea, în vreme ce alții sar peste această etapă și se ridică direct în picioare, sprijinindu-se de mobilă sau alte obiecte stabile din casă.

Citeste si: Cât timp se fierb SUZETELE. Care este secretul?

Cand isi descopera bebe manutele

Cand isi descopera bebe manutele

[Sursa foto: PixaBay]

În medie, cel mic poate urca și coborî scări în jurul vârstei de 16 luni, iar mișcările de dans le va descoperi la 18 luni. Viteza lui de alergare poate crește undeva între 19 și 24 luni, atunci când se poate opri mai ușor, se poate deplasa în jurul unui obstacol și poate ține ceva în mâna în timp ce merge.

Pe la 25-30 luni poate urca trepte singur, ținându-se de bară, cu ambele picioare pe treaptă. Vârstă de 2 ani este de obicei o etapă a independenței – merge mai bine, se împiedică mai rar, urcă și coboară singurel scări.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce înseamnă când visezi haine de copil mic

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Până la ce vârstă trebuie pus copilul în scaun auto. Vezi ce spune Legislația Rutieră

Ce înseamnă când visezi un copil mic. Este semn bun sau rău?

Ce trebuie să știi când botezi un copil

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Se desființează pensiile speciale? Legea se află în Parlament
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri