Când începe școala! Ministrul Educației, anunț de ultimă oră


Ministrul Educației, Monica Anisie, a dezvăluit când ar putea începe școala, în contextul epidemiei de coronavirus. Ce spune despre examenul de Bacalaureat.


In articol:

  Ministrul Educației a decis! Când începe școala, după ce pe data de 11 martie cursurile au fost suspendate în învățământul preuniversitar.

  Într-o conferință, Monica Anisie a dezvăluit ce se va întâmpla cu examenele de Bacalaureat și cu Evaluarea Națională a elevilor de clasa a opta.

  Principelele declarații ale Ministrului Educației Monica Anisie:

  Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a luat hotărârea de suspendare a cursurilor peste 2 săptămîni. Ulterior Președintele Iohannis a decretat stare de urgență iar cursurile au continuat să rămână suspendate. În această perioadă Ministerul Educației a fost în strțnsă legătură cu cadrele didactice astfel înct să fie asigurat contactul dintre elevi și școală.

  Am început să asigurăm tablete pentru elevii din comunității dezavantajate. Demersurile Ministerului Educației nu se vor opri aici.

  Când începe școala! Ministrul Educației, anunț de ultimă oră
  Când începe școala! Ministrul Educației, anunț de ultimă oră

  Citeste si: Ministerul Educaţiei a publicat testele de simulare online pentru Evaluarea Naţională şi pentru BAC! Descarcă de aici

  Am urmărit cu atenție ce se întâmplă în celelalte state europene și m-am aflat în contact direct cu toți miniștrii din Uniunea Europeană pentru a corela măsurile pe care urmează să le luăm în următoarea perioadă.

  Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România precum și de măsurile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

  Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii, studenții și cadrele didactice să fie în siguranță.

  În funcție de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naționale și ale Examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa națională nu va curprinde materia aferentă semestrului 2.

  Am emis un ordin de ministru prin care am anulat simulările examenele naționale, evaluările pentru clasele a 2 a, a 4 a și a 6 a, dar și olimpiadele și concursurile școlare.  Sesiunea specială a Evaluării Naționale și Examenului de Bacalaureat pentru olimpici va fi de asemenea anulată.

  Situația scolară se va încheia cu minim 2 note la care se adaugă nota din teză acolo unde este cazul.

  Calendarele pentru înscrierea la clasa pregătitoare, gradiniță vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperii cursurilor.

  Vom elabora și cadrul normativ privind activitățile suport fie în regim online și prin alte mijloace de comunicare.

  Admiterea la ciclul de Licență în învătământul universitar se va organiza după susținețea examenului de BAC.

  Citeste si: Anunț important al Ministrului Educației, Monica Anisie! Când se întorc elevii la școală: „Înghețarea anului școlar...”

  Vreau să mai precizez că toate aceste măsuri pot suferi modificări în funcție de hotărârile pe care le va lua Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

  As vrea să mai adaug că în această perioadă trebuie să ne exersăm una dintre cele mai importante virtuți: răbdarea.
  Autoritățile au anunțat și că drepturile salariale ale cadrelor didactice nu vor suferi modificări.

   


  Abonează-te pe

  Citește și:

  Coronavirus România. Raed Arafat, informații importante: „Nu trebuie nimeni să se relaxeze”

  Detalii șocante! Ce au descoperit medicii pe corpul lui Alexandru Arșinel

  Anunț important al Ministrului Educației, Monica Anisie! Când se întorc elevii la școală: „Înghețarea anului școlar...”

  Ministerul Educaţiei a publicat testele de simulare online pentru Evaluarea Naţională şi pentru BAC! Descarcă de aici

  Evaluare Națională 2020 și BAC 2020. Se vor amâna sau nu examenele?

  Clipul zilei pe KFETELE.RO:

  DISTRIBUIE
  acest articol

  Video
  ,,Eu nu pot să fac sport”. Cum a scăpat Oana Roman de kilogramele în plus fără să meargă la sala de fitness
  Citește mai departe

  Te-ar putea interesa si...

  Parteneri
  Pentru tine
  Din Informatiile zilei
  Parteneri