Evaluare Națională 2020 și BAC 2020. Se vor amâna sau nu examenele?


Evaluare Națională 2020 și BAC 2020. Examenele ar putea fi amânate, spune președintele Consiliului Național al Rectorilor. Ce părere are ministrul Educației, Monica Anisie?


In articol:

Evaluare

Națională 2020 și BAC 2020. Presedintele Consiliului National al Rectorilor, fostul ministru Sorin Cimpeanu, a declarat ca cel mai optimist scenariu pentru elevi este ca anul scolar sa se reia la inceputul lunii mai. 

Pe de alta parte, cel mai pesimist scenariu este cel in care examenele nationale vor fi amanate pentru lunile august-septembrie. Niciunul dintre scenarii nu ia in calcul inghetarea anului scolar.

In același timp, Monica Anisie, actualul ministru al Educatiei, afirma ca urmeaza fie analizata situatia elevilor care ar urma sa sustina Evaluarea Nationala 2020 si Bacalaureatul 2020. 

Citeste si: Repetarea anului școlar 2020. Ministrul Educației, noi informații privind înghețarea anului școlar

„În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat sau studenții care trebuie să-și susțină examenele de finalizare a studiilor, Ministerul Educației și Cercetării va prezenta în foarte scurt timp, după o analiză atentă și riguroasă, variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în

care se va prelungi această stare de urgență”, a promis Monica Anisie, marți seara, într-o emisiunea televizată. 

Evaluare Nationala 2020 amanata - BAC 2020 amanat
Evaluare Nationala 2020 amanata - BAC 2020 amanat

Evaluare Națională 2020 și BAC 2020. Trei scenarii

"Se lucreaza la trei scenarii, unul este optimist, ia in considerare reluarea scolii la inceputul lunii mai, iar cel mai putin optimist ia in calcul amanarea examenului pentru finalul clasei a VIII-a, Evaluarea Nationala, care ar putea fi organizat la sfarsitul lunii august.

Citeste si: Toate școlile din România sunt închise. Cât mai au elevii de stat acasă?

In acest al treilea scenariu, Bacalaureatul ar putea fi la jumatatea lunii septembrie. Deci asta este plaja de la cel mai optimist scenariu, la cel mai pesimist. Niciunul dintre scenarii nu ia in calcul inghetarea sau repetarea anului scolar. Nici nu ar avea cum sa se intample asta in conditiile in care 70% din materie fost ocupata predata", a declarat Sorin Cimpeanu la Realitatea Plus.

Evaluare Națională 2020 și BAC 2020. Scolile s-ar putea redeschide în mai

Prin urmare, conform declaratiilor sale, scolile vor ramane inchise cel putin pana luni, 4 mai, scrie portalinvatamant.ro

Evaluare Nationala 2020 amanata - BAC 2020 amanat
Evaluare Nationala 2020 amanata - BAC 2020 amanat

Ce spune ministrul Educației

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a anuntat pana in momentul de fata ca scolile vor sta inchise pana va trece orice pericol legat de pandemia de coronavirus.

In ceea ce-i priveste pe elevii care trebuie sa sustina Evaluarea Nationala si examenul national de Bacalaureat sau studentii care trebuie sa isi sustina examenele de finalizare a studiilor, Ministerul Educatiei si Cercetarii va prezenta toate variantele posibile pe care le ia in calcul in situatia in care se va prelungi starea de urgenta. In mod normal, examenele nationale 2020 ar fi trebuit sa inceapa in luna iunie.

Citeste si: Se îngheață sau nu anul școlar 2020? Anunțul făcut de ministrul Educației

Evaluare Națională 2020 și BAC 2020. Pregătirea elevilor de acasă

Intre timp, elevii si profesorii continua pregatirea de acasa, prin intermediul platformelor online.

Ministrul Educatiei considera ca solutia pentru elevii care nu dispun de calculator sau de conexiune la Internet sunt cursurile transmise la televizor, prin intermediul postului TVR.

Evaluare Nationala 2020 amanata - BAC 2020 amanat
Evaluare Nationala 2020 amanata - BAC 2020 amanat

Evaluare Națională 2020 și BAC 2020. Când se întorc copiii la școală și cum se va încheia anul școlar în curs?

Când se întorc copiii la școală și cum se va încheia anul școlar în curs? Este întrebarea care îi macină elevi, studenți, dar și pe părinți.

Citeste si: Primăria Capitalei lansează o platformă de e-learning, dată fiind suspendarea cursurilor

Întrebată despre posibilitatea ca această vacanță forțată a elevilor și studenților, determinată de epidemia de coronavirus, să se prelungească după sărbătorile de Paște, ministrul educației, Monica Anisie, a declarat marți seara la Digi24 că nu va ezita să solicite acest lucru, dacă în felul acesta copiii vor fi mai feriți de pericolul îmbolnăvirii.

Evaluare Nationala 2020 amanata - BAC 2020 amanat
Evaluare Nationala 2020 amanata - BAC 2020 amanat

Evaluare Națională 2020 și BAC 2020. Stare de urgență

„Suntem încă sub incidența decretului prin care toate cursurile, inclusiv cele din mediul universitar, sunt suspendate. Dacă este necesar, probabil că se va prelungi (decretul pentru starea de urgență- n.r.), dar la momentul acesta, nu putem să spunem în mod clar. Trebuie să privim lucrurile în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Cred că în aceste momente este foarte important pentru noi toți să ne știm copiii în siguranță și sănătoși”, a spus Monica Anisie.

Citeste si: VIDEO| Școala închisă ține părinții acasă

Întrebată dacă în acest moment crede că după Paște va fi prelungită vacanța, ministrul educației a răspuns ferm: „Dacă este vorba despre siguranța și sănătatea copiilor, voi fi prima care voi solicita ca această situație să se prelungească, pentru a nu-i pune în niciun moment în pericol pe copii și pe studenți”.

Evaluare Națională 2020 și BAC 2020. Înghețarea anului școlar

În ceea ce privește controversa stârnită de ideea înghețării anului școlar, ministrul educației a repetat că „la acest moment” nu este luat în calcul acest scenariu, dar a sugerat că o eventuală decizie ar putea fi luată prin armonizare cu alte decizii la nivel european.

Evaluare Nationala 2020 amanata - BAC 2020 amanat
Evaluare Nationala 2020 amanata - BAC 2020 amanat

Citeste si: Acuzații grave. Presa chineză: Noul coronavirus îşi are originile în Italia

„Încă o dată, îi asigur pe elevi, studenți, profesori și părinți că la acest moment NU luăm în calcul înghețarea anului școlar. E adevărat că specialiștii Ministerului Educației lucrează la mai multe scenarii. Privim cu foarte mare atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educație din statele Uniunii Europene, pentru că de fapt, cu toții ne confruntăm cu o astfel de situație grea”- a declarat Monica Anisie.

Citeste si: Dovada că nu știm nimic despre Coronavirus. O singură imagine spulberă miturile

Se va analiza situația elevilor care trebuie să susțină examenele naționale

„În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat sau studenții care trebuie să-și susțină examenele de finalizare a studiilor, Ministerul Educației și Cercetării va prezenta în foarte scurt timp, după o analiză atentă și riguroasă, variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență”- a promis Monica Anisie.

Evaluare Nationala 2020 amanata - BAC 2020 amanat
Evaluare Nationala 2020 amanata - BAC 2020 amanat

Citeste si: Încă trei decese ale unor persoane confirmate cu COVID-19. Bilanţul morţilor a ajuns la 17

Starea de urgență a fost decretată la 16 martie 2020, pentru o perioadă de 30 de zile, care se poate însă prelungi.

Evaluare Națională 2020 și BAC 2020. Decizia va fi luată de comun acord

„Toate scenariile pe care specialiștii din cadrul Ministerului le realizează vor fi dezbătute cu toți actorii educaționali, atât reprezentanții elevilor, studenților, părinților, sindicatele, dar și reprezentanții Consiliului Național al Rectorilor. Decizia va fi luată de comun acord și o vom comunica public”, a insistat Monica Anisie.


Abonează-te pe

Citește și:

Jessie Cave este însărcinată din nou! Actrița din Harry Potter va deveni mămică pentru a patra oară

Previziuni șocante! Ce vor păți, în curând, Prințul Harry și Meghan Markle

CITEȘTE: Cu ce se curăță aragazul de inox

CITEȘTE: Cu ce se scot petele de sânge de pe haine

Marele premiu “Roata Norocului”, o masina, a fost castigat aseara!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Adina Halas a spus totul! Ce i-a cumpărat George Burcea iubitei lui, Viviana Sposub: „ Cea mai tare informație ever”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri