Când este bine să faci sport dimineața sau seara

cand este bine sa faci sport dimineata sau seara
Când este bine să faci sport dimineața sau seara

Pentru persoanele care fac deja un sport sau își doresc să se apuce, trebuie să știți când este mai bine să desfășurați antrenamentele. Dimineața sau seara?

Indiferent de momentul zilei în care alegeți să practicați un sport, important este că îl faceți. Însă există avantaje și dezavantaje care pot apărea la nivelul organismului vostru. Aflați din rândurile următoare care sunt acestea.

 

Când este bine să faci sport dimineața sau seara

Odată ce te-ai decis să te apuci de sport, trebuie să urmezi această cale și să faci antrenamente în mod constant, pentru a avea parte și de reultatele dorite.

Există atât avantaje, cât și dezavantaje atunci când vine vorba de sportul făcut dimineața sau seara. Iată care sunt mai exact acestea.

sportul practicat dimineata

Citeste si: CITEȘTE: Ce trebuie să știi când mergi prima dată la sală

Sportul practicat dimineața

Avantaje

Energie pentru întreaga zi – Acest lucru se întâmplă datorită faptului că odată ce veți face exerciții fizice, se va stimula și eliberarea endorfinelor în creier.

Aceste endorfine redau organismului o stare bună, dar și energie din plin. Prin urmare, sportul practicat dimineața oferă o zi cu totul reușită.

Activitate cerebrală – Datorită antrenamentelor practicate dimineața, vei observa că vei avea mintea mai limpede, îți va spori capacitatea de concentrare dar și creativitatea. Prin urmare, îți va crește randamentul pentru întreaga zi și mai ales la locul de muncă.

Dormit liniștit – Mulți cercetători susțin faptul că exercițiile fizice, făcute în jurul orei șapte, vor scădea tensiunea arterială și vor îmbunătăți somnul pe timp de noapte. Prin urmare. Nu doar că va avea efect pe timpul zilei, dar va avea impact și asupra somnului.

Păstrează consecvența – Datorită faptului că alegi să faci sport dimineața, acest lucru te va ajuta să continui cu antrenamentele și să nu renunți.

Pe de altă parte, dacă ai alege să faci sport seara, este posibil să intervină și alte planuri care te vor face să renunți la antrenamente.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

exercitii fizice

Citeste si: Cote mici vs. cote mari. Ce să joci la pariuri sportive?  

Dezavantaje

Trezitul de dimineață – În cazul în care nu obișnuiești să te trezești dis-de-dimineață, prin urmare, nu ești o persoană matinală, îți va veni destul de greu să o faci pentru a ieși la sport. Totodată, dacă lucrezi și programul tău începe de obicei la ora 8-9 dimineața, va trebui să îți scurtezi antrenamentul  pentru a ajunge la birou în timp util.

Încălzirea durează – Din cauza faptului că mușchii noștri și articulațiile  sunt rigide de dimineață, încălzirea va dura ceva timp. Anumiți cercetători susțin chiar faptul că mușchii sunt mai rigizi cu 20% dimineața, decât seara.

sportul practicat seara

Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta cu APĂ cu LĂMÂIE. Cum slăbești 3 kg în 5 zile

 

Sportul practicat seara

Avantaje

Ajută la detensionare – Dacă în timpul zilei, ai avut sarcini care te-au epuizat și te-au solicitat complet, sportul practicat seara te va ajuta să elimini tensiunea pe care ai acumulat-o de-a lungul zilei și să te detașezi. Prin urmare, vei avea o stare mai bună și te vei bucura altfel de restul zilei care a rămas.

Citește și: Imagini apocaliptice din Capitală! Grindina și vijeliile au făcut prăpăd joi noapte: străzi inundate, copaci căzuți și sute de locuințe afectate- kanald.ro

Citește și: "Era sânge, era casa groazei!"- Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere- stirilekanald.ro

Oferă energie – Cu toate că ai avut o zi plină la serviciu, vei vedea că dacă optezi pentru un antrenament pe timp de seară, îți va oferi energia de care ai nevoie pentru a face și alte treburi casnice, odată ce ajungi acasă.

Mai mult timp pentru sport – Ținând cont de faptul că dimineața ești condiționat de durata pe care o petreci să faci sport, pentru a ajunge la timp la locul de muncă, seara nu mai ai alte activități pe care trebuie să le derulezi. Prin urmare, seara poți petrece mai mult timp făcând sport.

cand este bine sa faci sport

Citeste si: Exercitiile statice si beneficiile acestora. Vei avea un corp de invidiat

Dezavantaje

Somn tulburat – Dacă alegi totuși să faci sport seara, este posibil să nu ai un somn atât de liniștit. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că în timpul sportului se eliberează hormoni. Poți totuși să alegi yoga sau pilates, pentru a nu avea parte de dificultăți la dormire. Dacă totuși faceți sport seara, se recomandă să îl faceți înainte de ora 21.

Tentația de a renunța – Seara pot exista foarte multe tentații care vă vor face să renunțați la antrenamentul din timpul serii. Fie că este vorba de o invitație în oraș sau de întreaga oboseală acumulată pe timpul zilei, orice lucru vă poate face să renunțați și să nu fiți consecvent.

sport

Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta cu APĂ cu LĂMÂIE. Cum slăbești 3 kg în 5 zileCitește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Cote mici vs. cote mari. Ce să joci la pariuri sportive?  

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!

Saveta Bogdan, colaborare cu Jador? Cântăreața de muzică populară este deschisă la noi orizonturi

Exercitiile statice si beneficiile acestora. Vei avea un corp de invidiat

Ștefania, afectată de conversațiile bulversante care au apărut în mediul online despre Cosmin! „S-ar părea că ar avea pe cineva afară!” Iată cum a reacționat concurentul și ce controverse s-au iscat în Casa iubirii

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies