Cand are loc ovulatia? Toate femeile trebuie sa stie asta


Ovulatia reprezinta o metoda naturala de planning familial prin cunoasterea fazelor ciclului menstrual al femeii, perioadele ei de fertilitate maxima, precum si cele in care este cel mai putin fertila (in care probabilitatea de a ramane insarcinata este foarte mica). Nu este o metoda recomandata de contraceptie, dar este folositoare, atat cuplurilor care vor sa evite o sarcina nedorita, cat si celor care-si doresc una.

In cazul femeilor cu un ciclu regulat de 28 de zile, ovulatia apare in ziua a 14-a, considerand prima zi a ciclului ca fiind prima zi de sangerare. La un ciclu stabil de 29 de zile, ovulatia are loc in ziua a 15-a, iar la cel de 30 de zile, ovulatia apare in ziua a 16-a. Si tot asa.

Lucrurile sunt ceva mai complicate pentru doamnele cu o menstruatie neregulata. Trebuie analizate 8-10 cicluri si vazut cat dureaza cel mai putin si cat dureaza cel mai mult. Pentru a identifica prima zi a perioadei fertile, se ia ciclul cu cel mai mic numar de zile si din el se scade numarul 18. Iar pentru a identifica ultima zi a perioadei fertile, se ia ciclul cu cel mai mare numar de zile si din el se scade numarul 11. Veti obtine, astfel, cu aproximatie, perioada fertila dintr-o luna.

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Colecția designerului Antonia Nae, prezentată la London Fashion Week! Românca vorbeşte despre întâlnirea cu Victoria Beckham!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri