Cancerul la san este tot mai frecvent la femeile sub 40 de ani! Vezi cum poti sa il previi


Cancerul la san este tot mai frecvent la femeile sub 40 de ani! Vezi cum poti sa il previi

Cancerul la san este una dintre cele mai cumplite boli pe care o poate avea o femeie. Insa trebuie sa stim ca exista metode de a-l preveni.

 

Medicul specialist Marian Iliescu a fost invitat la emisiunea "Draga mea prietena" de la Kanal D, unde a discutat despre formele de cancer la san, dar si despre metodele de prevenire a acestuia.
"De cele mai multe ori femeia nu simte ca are cancer. Acesta se descopera la un consult. Durerea de san nu este caracteristica pentru cancer. Trec de la 1 an pana la 3 ani pana cand cancerul devine simptomatic si pana cand femeia isi poate da seama ca este ceva in neregula cu sanul ei.
Tumora este semnul cel mai important si mai frecvent. Durerea de san nu este caracteristica unui cancer. Frica de cancer determina femeia sa se adreseze medicului.", a spus medicul.
##VIDEO895##
"Exista posibilitatea ca femeile sa aiba gena care duce la aparitia cancerului. Este vorba despre o mutatie genetica mostenita de la mama. Aceste femei au o sansa de peste 60% sa faca aceasta boala.
In tara noastra, se depisteaza 7.000 de cazuri noi de cancer la san. din pacate doar 10% din aceste cazuri sunt depistate in faza incipienta. Sanul nu este un organ visceral. Poate fi controlat. Concret, se poate face o auto explorare, palpare. Asta poate salva o femeie. Aceasta palpare trebuie facuta o data pe luna. Apoi, o data pe an, atunci cand merge la ginecolog, poate sa ceara medicului sa o consulte. Apoi mai exista si ecografia", a continuat medicul Marian Iliescu.

Medicul specialist Marian Iliescu a fost invitat la emisiunea "Draga mea prietena" de la Kanal D, unde a discutat despre formele de cancer la san, dar si despre metodele de prevenire a acestuia.

" De cele mai multe ori femeia nu simte ca are cancer. Acesta se descopera la un consult. Durerea de san nu este caracteristica pentru cancer.

Trec de la 1 an pana la 3 ani pana cand cancerul devine simptomatic si pana cand femeia isi poate da seama ca este ceva in neregula cu sanul ei. Tumora este semnul cel mai important si mai frecvent. Durerea de san nu este caracteristica unui cancer. Frica de cancer determina femeia sa se adreseze medicului.", a spus medicul.

##VIDEO895##

" Exista posibilitatea ca femeile sa aiba gena care duce la aparitia cancerului.

Este vorba despre o mutatie genetica mostenita de la mama. Aceste femei au o sansa de peste 60% sa faca aceasta boala. In tara noastra, se depisteaza 7.000 de cazuri noi de cancer la san. din pacate doar 10% din aceste cazuri sunt depistate in faza incipienta. Sanul nu este un organ visceral. Poate fi controlat. Concret, se poate face o auto explorare, palpare. Asta poate salva o femeie. Aceasta palpare trebuie facuta o data pe luna. Apoi, o data pe an, atunci cand merge la ginecolog, poate sa ceara medicului sa o consulte. Apoi mai exista si ecografia", a continuat medicul Marian Iliescu.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Alex Oianu de la Puterea Dragostei, alături de noua iubită!

Veste tristă! Ce s-a întâmplat cu marea actriță Carmen Tănase!

(111, 222, 333, 3+3) Dieta disociată / Topește 15 kilograme în 2 săptămâni

Cură de slăbire cu mămăliga. Slăbești 10 kilograme

Cura de slăbire cu zeama de varză

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena 2021. Trimite MESAJE, URĂRI şi idei de FELICITĂRI pentru prieteni, familie, colegi, profesori, șefi pe data de 21 mai 2021!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri