CALENEDAR ORTODOX, 31 ianuarie. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi


CALENEDAR ORTODOX, 31 ianuarie. Sfintii Chir si Ioan au trait la sfarsitul secolului al III-lea si inceputul secolului al IV-lea.

Sfantul Chir era originar din Alexandria, iar Sfantul Ioan din Edesa. Chir ii invata pe bolnavi sa se fereasca de pacate, pentru ca ele se faceau pricinuitoare bolilor. Din cauza persecutiei impotriva crestinilor, declansata de imparatul Diocletian (284-305), Chir ajunge in Arabia unde se va calugari, iar Ioan pleaca la Ierusalim. Chir va lasa mestesugul sau doctoricesc, pentru ca va lua de la Dumnezeu darul facerii de minuni. Astfel, nu cu doctorii, ci cu rugaciuni si prin cuvant tamaduia toate bolile.

CALENEDAR ORTODOX, 31 ianuarie. Auzind de minunile pe care le savarsea Chir, Ioan merge sa-l cunoasca. Cei doi vor deveni prieteni si o vor incuraja pe Atanasia, cu cele trei fiice ale ei: Teoctista, Teodosia si Eudoxia sa nu lepede credinta in Hristos. Acesta va fi motivul pentru care in ziua de 31 ianuarie li se vor taia capetele.

CALENEDAR ORTODOX, 31 ianuarie.

Potrivit Sinaxarului din data de 31 ianuarie, crestinii au luat trupurile lor si le-au ingropat in biserica Sfantului Apostol si Evanghelist Marcu. In vremea imparatului Teodosie cel Tanar (408-450), Sfantul Chiril, patriarhul Alexandriei (412-444), a dus moastele Sfintilor Mucenici Chir si Ioan in satul Manutin, spre izgonirea demonilor si spre slava lui Hristos.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop detaliat 31 ianuarie 2019. Planurile de viitor tind să capete o notă sumbră pentru zodie

A MURIT singur în casă! Oana Lis este devastată!

Ioana Grama a izbucnit în lacrimi, în direct: „Am vrut să deschid subiectul ăsta de multe ori!” Durerea care se ascunde în spatele succesului de pe Instagram

Daniel de la Puterea Dragostei a explicat de ce nu vrea o relaţie cu Raluca Marina! Fostul concurent a spus adevărul despre legătura lor

Vortexul polar a lovit din plin! Temperaturi de până la minus 50 de grade Celsius!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Obiceiuri sănătoase pe care poți să le adopți cu ușurință atunci când îți petreci timpul în fața ecranului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri