Bucurii culinare pentru o inimă sănătoasă după 50 de ani. Descoperă cele 10 alimente care devin salvatoare în meniul tău

10 alimente de care ai nevoie pentru o inimă sănătoasă

10 alimente de care ai nevoie pentru o inimă sănătoasă

Iată care sunt cele 10 alimente de care ai nevoie pentru o inimă sănătoasă, după vârsta de 50 de ani.

Perioada de după împlinirea vârstei de 50 de ani este numită și “perioada de aur”, deoarece trecem  într-un nou capitol uimitor, în care toate experiențele acumulate de-a lungul timpului își pun amprenta asupra vieții noastre. Cu toate acestea, odată ce înaintăm în vârstă, trebuie să avem grijă și la sănătatea noastră, iar primul lucru care se poate deteriora este sănătatea inimii tale. Iată 10 alimente pe care trebuie să le consumăm neapărat după vârsta de 50 de ani și care vor face miracole în viața ta.

Nucile

Citește și: 5 obiceiuri simple care te vor face să pierzi în greutate

Nuci
Nuci[Sursa foto: freepik]

Citește și: 6 alimente care accelerează procesul de îmbătrânire. Evită-le pentru a te simți tânără

Nucile sunt primul aliment de care ai nevoie pentru sănătatea inimii tale, deoarece ele acționează ca un scut pentru arterele noastre.

Cu alte cuvinte, nucile luptă împotriva cheagurilor de sânge din artere și au în spate o armată întreagă de alți antioxidanți. Acestea reușesc să protejeze celulele și particulele numite radical liberi și au un rol important pentru sănătatea voastră. Nucile ajută și la combaterea colesterolului și a tensiunii arteriale, astfel că dacă vă știți cu asemenea probleme, nu ezitați să începeți să le mâncați.

Ovăz

Ovăz
Ovăz[Sursa foto: freepik]

Ovăzul a fost folosit întotdeauna ca fiind alimentul de bază în foarte multe civilizații, deoarece este plin de substanțe nutritive. Ovăzul poate fi folosit și ca mic dejun, iar în cazul în care nu știai, acesta ajută în scăderea colesterolului e și este bogat în antioxidanți, realizând  un scut care să vă protejeze inima și vasele de sânge.

Somonul

Somon
somon[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Somonul este al treilea element de care ai nevoie pentru sănătatea inimii tale.Nu este doar o încântare pentru papilele gustative, ci este un adevărat erou pentru inima ta. Somonul ajută la scăderea trigliceridelor, acele grăsimi care vă pot afecta inima. Somonul aduce proteinele bune la masa voastră, fiind cele de care aveți nevoie pentru sănătatea voastră și repararea țesutului inimii.

Somonul este plin de vitaminele B6 și B12, care vă ajută să luptați împotriva inflamațiilor.

Afinele

Afine
Afine[Sursa foto: freepik]

Afinele sunt printre preferatele celor care iubesc fructele de pădure, așa că trebuie să știți că acestea au în compoziție antioxidanți care luptă ca o gardă de corp pentru inima voastră și distrug radicalii liberi care pot provoca probleme sistemul cardiovascular. Acestea sunt pline și de vitamina C, care fac inima mai sănătoasă.

Spanacul

Spanac
Spanac[Sursa foto: freepik]

Niciodată nu veți greși cu spanacul dacă este consumat în mesele voastre, deoarece este bogat în luteină. Chiar dacă poate știați că aceasta este bună pentru ochi, este la fel de folositoare și asupra sănătății inimii tale. Studiile arată că pot calma inflamația în artere și reduce riscul de atacuri de cord. În spanac se găsește și magneziu, care este un prieten al inimii.

Această legumă este ca o fabrică de oxid nitric, folositor pentru vasele de sânge și pentru menținerea tensiunii arteriale. 

Ciocolata neagră

Ciocolată neagră
Ciocolată neagră[Sursa foto: freepik]

Ciocolata neagră este eroul inimii tale, mai ales atunci când simțim nevoia să mâncăm ceva dulce, dar nu vrem să ducem la alte probleme de sănătate. Ea este plină de potasiu, care face minuni asupra inimii tale, dar și de antioxidanți care sunt gărzile de corp împotriva radicalilor liberi. Ciocolata neagră este foarte sănătoasă pentru inimă, însă trebuie consumată cu moderație.

Fasolea și lintea

Fasole
Fasole[Sursa foto: freepik]

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Fasolea și lintea, membrii din familia leguminoaselor, sunt alimentele de care ai nevoie pentru a avea grijă de sănătatea inimii. Acest produs este încărcat cu minerale prietenoase cu inima, cum ar fi potasiu, astfel că ajută la menținerea tensiunii arteriale. Este bogată și în magneziu, așa că acum aveți un alt motiv pentru a o consuma.

Avocado

Avocado
Avocado[Sursa foto: freepik]

Avocado a devenit și el destul de cunoscut și este folosit în special în realizarea micului dejun. Trebuie să știți că avocado poate deveni și sursa voastră preferată de vitamine și antioxidanți atunci când vine vorba de inima voastră, așa că acum ai un motiv în plus să îl folosești în fiecare dimineață și să te bucuri de el.

Uleiul de măsline

Ulei de măsline
Ulei de măsline[Sursa foto: freepik]

Uleiul de măsline  nu doar că te scapă de grăsimile nefolositoare, ci tocmai că este aliatul perfect atunci când vine vorba de sănătatea corpului și inimii tale. Studiile au arătat că acidul regăsit în acest tip de ulei luptă împotriva inflamației și este încărcat de antioxidanți care pot salva situația atunci când te confrunți cu anumite probleme de sănătate. Persoanele care au probleme cu inima ar trebui să aibă în vedere să înceapă să consume ulei de măsline.

Vinul roșu

Vin roșu
Vin roșu[Sursa foto: freepik]

Ultimul pe listă este vinul roșu, cunoscut pentru beneficiile asupra inimii și fluxului sanguine. Are rolul în a  evita formarea cheagurilor de sânge și luptă ca un protector asupra inimii tale. Totodată, vinul are putere antioxidantă și antiinflamatorie și păstrează în siguranță vasele de sânge. Acestea sunt cele 10 alimente de care ai nevoie pe masa ta în momentul în care ai trecut de vârsta de 50 de ani. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

6 alimente care accelerează procesul de îmbătrânire. Evită-le pentru a te simți tânără

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies