6 alimente care accelerează procesul de îmbătrânire. Evită-le pentru a te simți tânără

6 alimente care accelerează procesul de îmbătrânire. Evită-le pentru a te simți tânără
6 alimente care accelerează procesul de îmbătrânire. Evită-le pentru a te simți tânără

Bineînțeles că odată cu înaintarea în vârstă, și procesul de îmbătrânire accelerează. Însă știați care sunt alimentele care contribuie cel mai mult la acest proces?

Aflați în rândurile următoare, care sunt cele 6 alimente care pot accelera procesul de îmbătrânire.

6 alimente care accelerază procesul de îmbătrânire[Sursa foto: freepik]

6. Grâu

În primul și în primul rând, trebuie să luăm în calcul grâul. Acesta este ingredientul care se regăsește deseori ani cereale, în pâine, în brioșele pe care le consumăm, motiv pentru care reprezintă și ingredientul care contribuie deseori la înaintarea în vârstă accelerată.

Cu alte cuvinte, procesul prin care moleculele de glucoză se leagă de proteine și lipide existente în organism, cu alte cuvinte publicație, duc ușor ușor la inflamații și la oxidare, iar dacă resimțiți și stres, acesta este cel care duce la formarea de compuși numiți produse finale de obligație avansată sau îmbătrânire. Astfel, acești compuși sunt cei care pot provoca daune destul de mare organismului, odată cu trecerea timpului, fiind responsabil totodată și de deteriorarea articulațiilor organelor.
Chiar și pielea este afectată în acest proces, apărând riduri de regulă și în general un aspect îmbătrânit. Grâul este bogat în amidon, care poate crește totodată și nivelul de zahăr din sânge, în cazul în care este consumat în cantități foarte mari. În plus, chiar și stresul oxidativ, dar și inflamațiile pot contribui, pe lângă altele, la îmbătrânirea prematură. În plus, tot acest ingredient este cel care poate crește riscul anumitor tipuri de cancer, iar așa cum am spus anterior și al îmbătrânirii accelerate.
Cu toate acestea, de menționat este faptul că nu orice produs din grâu deține nivelul ridicat al acestei substanțe chimice, ci doar unele dintre ele le conțin.

Citește și: Cele mai periculoase 10 alimente pentru pancreas. Pot pune în pericol sănătatea acestei glande vitale

6 alimente care accelerază procesul de îmbătrânire[Sursa foto: freepik]

Citește și: Secretul anti-îmbătrânire. Evită aceste 7 alimente comune care accelerază procesul de imbătrânire

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

5. Ulei de soia

Atunci când vine vorba despre o îmbătrânire accelerată, uleiul de soia este cel care poate afecta sănătatea, iar totodată și procesul de îmbătrânire, în ciuda faptului că există nenumărate persoane care consideră faptul că acest ulei este unul extrem de sănătos. Cu toate acestea, au existat mai multe studii în urma cărora, s-a constatat faptul că uleiul de soia este cel care afectează o genă care duce la producerea hormonului numit oxitocină, iar în plus, poate afecta și nenumărate alte gene, care în cele din urmă duc la afectarea

funcției creierului, dar și la contribuirea apariției mai multor boli, printre care se află și autism, Parkinson, și multe altele. Astfel, ar trebui să evităm utilizarea uleiului de soia, sau în cazul în care ne dorim să îl utilizăm, ar trebui să o facem în cantități cât mai mici cu putință, pentru a reduce totuși riscul de îmbătrânire.

6 alimente care accelerază procesul de îmbătrânire[Sursa foto: freepik]

4. Alimente pe bază de porumb

Pe lângă greu și uleiul de soia, ar trebui să evităm și alimentele care sunt pe bază de porumb. Deși există nenumărate persoane care consumă alimente pe bază de porumb, printre care se află și cerealele, cipsurile, dar și anumite siropuri, se pare că acestea au un conținut ridicat de fructoză, care duce la un proces accelerat de îmbătrânire, la creșterea nivelului de zahăr din sânge, la creșterea formării de glicație.

Cu alte cuvinte, băuturile îndulcite și procesarea alimentelor care conțin porumb, pot contribui la îmbătrânirea mult mai rapidă a organismului, atât în interior cât și în exterior. În plus, chiar și diversele alimente și uleiuri care sunt încărcate cu acizi grași Omega 6, pot duce la crearea unui dezechilibru în ceea ce privește raportul Omega 3 și Omega 6, aducând în prim plan chiar și anumite inflamații și oxidări în organism.

ce nu trebuie sa mananci daca ai peste 50 de ani
6 alimente care accelerază procesul de îmbătrânire[Sursa foto: freepik]

3. Zahăr

Este cunoscut deja faptul că zahărul nu aduce deloc beneficii organismului, iar în cele din urmă accelerează și procesul de îmbătrânire. Astfel, odată ce veți consuma prea mult zahăr, vor apărea și niveluri mult mai crescute ale zahărului din sânge, ducând la accelerarea procesului de îmbătrânire, cauzat și de apariția stresului oxidativ crescut, ducând și la alte probleme de sănătate. Cu siguranță vă doriți să vă păstrați menținerea elasticității și rezistenței pielii, însă cu toate acestea, dacă obișnuiți să consumați o cantitate prea mare de zahăr, nu veți face nimic altceva decât să deteriorați toate aceste proteine benefice organismului. Cu alte cuvinte, în timpul glicației, moleculele de zahăr se leagă de proteine și le modifică ulterior structura, dar și funcția, făcându-le mult mai rigide și mai puțin eficiente, odată cu trecerea timpului. Astfel, se descompun și proteinele de colagen și elastină care duc automat la scăderea elasticității pielii. Se poate declanșa chiar și o inflamație sau deteriorarea proteinelor structurale din piele, cele care vă ajută să vă păstrați o piele tânără și strălucitoare.

6 alimente care accelerază procesul de îmbătrânire[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefania a luat decizia mult așteptată în privința lui Cosmin! „A demonstrat, prin mesajele alea, că ar fi cu mine doar pentru emisiune și pentru bani”. Primele declarații ale concurentei, după descalificarea iubitului ei din „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani- stirilekanald.ro

2. Sare

Chiar și sarea este cunoscută în acest sens, pe lângă zahăr, însă cu toate că știm faptul că sarea poate accelera și procesul de îmbătrânire, aceasta poate provoca și retenție de apă și balonare, dat fiind faptul că este cea care reține apa în organism, pielea noastră va avea un aspect mult mai diferit decât ar trebui în mod normal, deoarece pielea va părea că este ca și umflată. Cu toate acestea, dacă nu ne dorim să ajungem într-o astfel de situație, cu siguranță ar trebui să scădem cantitatea de sare pe care o utilizau în mod normal, în general, în viața noastră, pentru a nu apărea diverse probleme în ceea ce privește îmbătrânirea prematură, deshidratare și așa mai departe. Deși puține sunt persoanele care știu acest aspect, aportul de sare ridicat, poate perturba echilibrul electroliților din organism, afectând în cele din urmă funcționarea corectă a celulelor, și a țesuturilor, dar și a organelor, toate acestea ducând la îmbătrânirea prematură, dar și la alte probleme de sănătate, printre care se află și hipertensiunea arterială, bolile de inimă, și așa mai departe.

alimente care imbatranesc
6 alimente care accelerază procesul de îmbătrânire[Sursa foto: freepik]

1. Carne procesată

Carnea procesată se află pe nenumărate alte liste, inclusiv pe aceasta, motiv pentru care, cu siguranță ar trebui ca și pe ea să o eliminăm din alimentația noastră. Bineînțeles că există nenumărate persoane care se bucură în anumite zile, de prepararea unei fripturi foarte bune și gustoase, însă cu toate acestea, înainte de a exagerat cu consumul ei, fie în cantitate, fie în consistență, ar trebui să știm și faptul că dacă vom consuma din ce în ce mai multă carne procesată și nu numai, chiar și acest aspect va duce la o îmbătrânire prematură. În plus, consumul de carne crește totodată și nivelul de proteină C reactivă din organism, semnalând inflamația și nivelurile crescute, legate de un risc mult mai crescut în ceea ce privește apariția bolilor grave, precum cele cardiovasculare. Pentru a nu ne afecta sănătatea într-un mod negativ, ar trebui să abordăm o dietă bogată în legume și fructe deseori, pentru că dieta bogată în carne este cea care va avea un impact extrem de negativ în ceea ce privește sănătatea inimii noastre și nu numai.

alimente care duc catre imbatranire
6 alimente care accelerază procesul de îmbătrânire[Sursa foto: freepik]

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.Citește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

Secretul anti-îmbătrânire. Evită aceste 7 alimente comune care accelerază procesul de imbătrânire

4 zodii care își găsesc MAREA DRAGOSTE până la finalul lunii iunie 2024. Pasiunea își face loc în viața lor, vor avea o vară de neuitat

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Cum va arată nunta lui Theo Rose și Anghel Damian: ”Vrem ca acest legământ să fie doar al nostru”

Cu ce e bine să te îmbraci la poza de buletin. Trucuri pentru a arăta perfect

Virginia, față în față cu Robi! Concurenta a luat o hotărâre neașteptată în privința fostului ei partener! „Nu am niciun of. Am o dorință!” Cum a reacționat Robi

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies