Secretul anti-îmbătrânire. Evită aceste 7 alimente comune care accelerază procesul de imbătrânire

alimente care accelereaza procesul de imbatranire
7 alimente comune care accelerază procesul de imbătrânire

Îmbătrânirea virgulã mai exact semnele acesteia virgulã vor apărea treptat, odată cu înaintarea în vârstă. Însă știați care sunt alimentele pe care ar trebui să le evitați pentru a încetini acest proces?

Aflați din rândurile următoare, care sunt cele 7 alimente pe care ar trebui să le evităm atunci când vine vorba despre înlăturarea procesului de îmbătrânire. 

 

7. Produse de patiserie

Acest aspect poate era deja cunoscut de mai multe persoane, și anume, trebuie să evităm cu orice preț produsele de patiserie. Indiferent că este vorba despre o prăjitură, o gogoașă, sau alte diverse produse de patiserie, cu siguranță acestea reprezintă anumite delicii dulci pentru noi, însă ar trebui cumva să le eliminăm din alimentația

noastră, dat fiind faptul că acestea duc la accelerarea procesului de îmbătrânire. Acestea oferă un stres oxidativ organismului, dar conțin de asemenea și cereale rafinate, ceea ce înseamnă că acestea sunt lipsite de fibre și nutrienți, având în mare parte carbohidrați simpli, ceea ce nu fac nimic altceva decât să se descompună în zahăr, crescând rapid nivelul de glucoză din sânge. Cu alte cuvinte, aceste niveluri ridicate de zahăr din sângele nostru, pot duce către o supraproducție de radicali liberi, în cele din urmă la stres oxidativ, iar la final accelerează procesul de îmbătrânire. 

Citește și: Toner preparat în casă, cu anason și cuișoare! Trucul de frumusețe util pentru toate doamnele care își doresc un ten impecabil

7 alimente comune care accelerază procesul de imbătrânire[Sursa foto: freepik]

Citește și: Toner cu aspirină pentru combaterea acneei! Trucul pe care trebuie să îl folosească doamnele, pentru un ten mai luminos

6. Alimente și băuturi dulci

De asemenea, ar trebui să evităm și alimentele, dar și băuturile dulci. Aici este vorba în special la cele cu zahăr mult, care sunt deja dăunătoare pentru dinți, însă de asemenea pot duce și la o îmbătrânire mult mai rapidă, dat fiind faptul că în ingredientele lor se află zahăr de masă, zahăr brun, sirop de porumb, sirop de arțar, sau alți astfel de îndulcitori, care în cele din urmă, pe lângă faptul că duc și la accelerarea procesului de îmbătrânire, duc și la anumite probleme de sănătate.

Așa cum am menționat și anterior, chiar și alimentele și băuturile dulci pot produce în exces radicalii liberi, conținând și aditivi, coloranți artificiali și conservanți, care duc automat la creșterea stresului oxidativ. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

7 alimente comune care accelerază procesul de imbătrânire[Sursa foto: freepik]

5. Carne roșie și procesată

Pe această listă se află și carnea roșie, dar și cea procesată.

Bineînțeles că la un moment dat, fie că este vorba de o zi obișnuită din săptămână sau despre un anumit eveniment, există nenumărate persoane care nu pot rezista în fața unei fripturi suculente sau alte astfel de preparate, extrem de delicioase. În ciuda faptului că acestea se pot afla printre produsele preferate de noi, ar trebui totodată să realizăm și faptul că ne afectează extrem de mult sănătatea, în special dacă le consumăm în exces.
Acestea sunt cele care determină corpul să producă mai mulți radicali liberi, decât este necesar, ceea ce poate duce totodată și la un risc mult mai mare de apariție a bolilor de inimă, diabet, dar și probleme care sunt asociate cu îmbătrânirea. 

7 alimente comune care accelerază procesul de imbătrânire[Sursa foto: freepik]

4. Alimente prăjite

Bineînțeles că acestea sunt deja cunoscute  ca fiind destul de nesănătoase pentru organismul nostru, motiv pentru care se află și pe lista accelerării procesului de îmbătrânire.

Indiferent că este vorba despre o bucată de pui prăjit sau despre cartofi prăjiți extrem de crocanți și gustoși, deși poate că ne plac foarte mult, aceștia nu sunt deloc sănătoși pentru organismul nostru, provocând și ei, eliberarea de radicali liberi, chiar dacă sunt preparate aceste alimente cu uleiuri vegetale. De asemenea, de menționat este și faptul că toate alimentele prăjite sunt adesea bogate în acizi grași trans, care pot provoca inflamație sistemice ale corpului, iar în momentul în care sunt lăsate necontrolate, pot avansa destul de rapid procesul de îmbătrânire, consumate în exces pot duce chiar și la pierderi de memorie, din cauza apariției stresului oxidativ. 

cum sa eviti imbatranirea rapida
7 alimente comune care accelerază procesul de imbătrânire[Sursa foto: freepik]

3. Alimente cu grăsimi trans

Pentru că tot am menționat de alimentele prăjite bogate în acizi grași trans, trebuie să menționăm în această listă și alimentele care conțin grăsimi trans. Cu alte cuvinte, aceste grăsimi trans se regăsesc în nenumărate alimente consumate zilnic, printre care se află și uleiul de porumb, uleiul de soia, margarina, care toate acestea și multe altele, pot duce la accelerarea procesului de îmbătrânire. În plus, aceste alimente pot crește și riscul de boli cardiovasculare, dar și la inflamația și stres oxidativ. 

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

proces de imbatranire accelerat
7 alimente comune care accelerază procesul de imbătrânire[Sursa foto: freepik]

2. Alimente non-organice

Alimentele non-organice care sunt expuse la pesticide, provenite din diverse medii de lucru, dar și din apă, aer, și așa mai departe, sunt cele pe care nu ar trebui să le consumăm dacă nu ne dorim să accelerăm procesul de îmbătrânire. Cu toate acestea, se pare că pesticidele sunt cele care sunt văzute deseori ca fiind cea mai eficientă modalitate de a controla dăunătorii, iar totodată și de a stimula creșterea culturilor în zilele noastre. Astfel, cu alte cuvinte, și aceste substanțe sunt cele care pot provoca apariția stresului oxidativ, dar și la alte probleme de sănătate. Bineînțeles că există pesticide și mai puțin dăunătoare decât altele, însă depinde de alimentele pe care le consumăm, dar și de mediul din care acestea provin. 

ce alimente sa eviti pentru a nu accelerea procesul de imbatranire
7 alimente comune care accelerază procesul de imbătrânire[Sursa foto: freepik]

1. Alcool

În cele din urmă, regăsim pe această listă și alcoolul. Este cunoscut deja faptul că această băutură, indiferent de tipul său, apare deseori în peisaj atunci când vine vorba despre un eveniment important, despre o celebrare a unui moment din viața noastră și așa mai departe. Cu toate acestea, nu ar trebui să uităm de efectul pe care acesta îl are în organismul nostru, alcoolul fiind cel care promovează și el la generarea stresului oxidativ, afectându-ne și ficatul, ceea ce va îngreuna detoxifierea corpului. Cu alte cuvinte, odată ce stresul oxidativ va crește substanțial, vor apărea și mai multe probleme cu ficatul, iar radicalii liberi vor dăuna celulelor hepatice, apărând diverse alte probleme de sănătate. 

secretul anti imbatranire
7 alimente comune care accelerază procesul de imbătrânire[Sursa foto: freepik]

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Toner cu aspirină pentru combaterea acneei! Trucul pe care trebuie să îl folosească doamnele, pentru un ten mai luminos

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies