Brioșe delicioase cu afine. Papilele gustative vor fi in extaz!


Reteta originala de brioșe delicioase cu afine. Un preparat dulce si pufos, pe care îl vei dori să-l gătești foarte des.


In articol:

De câte ori nu te-ai gândit ce poți găți ceva dulce, într-un mod rapid, cu un efort redus și fară costuri foarte mari? Brioșele sau muffins cum sunt denumite în varianta englezească sunt pufoase și delicioase și de fiecare dată după o petrecere cu invitați sau chiar doar membrii familiei sunt cei care iți vor da o nouă comanda pentru aceste delicatese. Secretul unei brioșe reușite este timpul de amestecare a ingredientelor și folosirea cantităților precise. De asemenea forma de copt este esențială pentru niste brioșe perfecte.

Exact că in cazul pandișpanului cu fructe, ingredientele uscate și cele umede trebuie amestecate în boluri separate și combinate doar înainte de coacerea în cuptor. Un alt secret pentru muffins este acela de a nu mixa foarte mult aluatul. Aceasta etapă trebuie menținută atât cât să poată fi incorporată faina.

Citeste si: Proprietățile miraculoase ale afinului

Briose pufoase scoase din cuptor
Briose fructe in tava[Sursa foto: PixaBay]

Cum gătești cele mai gustoase brioșe?

Ingredientele pentru 24 brioșe sunt:

4 ouă la temperatura camerei

200 g zahăr alb

275 g zahăr brun

1/2 linguriță scorțișoară

2,5 kg afine proaspete (rezervați 1/2 cană pentru decorarea brioșelor)

200 ml ulei

1 linguriță esență vanilie

500 g făină

1 linguriță sare

1 linguriță  praf de copt

460 g smântână

Citeste si: Cum se face tortul egiptean. Este ceva ce sigur n-ai mai preparat până acum!

 

Preparare: Preîncălziți cuptorul și pregătiți forma pentru brioșe. Ea poate fi cea din metal predefinită pentru un atfel de preparat sau direct forma de hârtie pentru brioșe. Bateți bine ouăle împreună cu zahărul, adaugați esență de vanilie, smântână și treptat uleiul. Intru-un alt recipient amestecați faina, scorțișoara, praful de copt și sarea. Adaugați treptat peste compoziția lichidă până devine totul incorporat. În acest aluat adaugați amestecând cu o spatulă, afinele care au fost rostogolite prin câteva linguri de faină. Păstrați o cană cu afine pentru a decora fiecare brioșă în parte. Coaceți-le la foc mediu pentru 20 de minute sau până trec de testul scobitorii și prind o ușoară culoare rumenă la suprafață.

Citeste si: Avertismentul medicilor: Ghimbirul poate fi mortal! Cine nu trebuie să îl consume?


Abonează-te pe

Citește și:

Cum se face tortul egiptean. Este ceva ce sigur n-ai mai preparat până acum!

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Rețetă de plăcintă cu iaurt și brânză. Este un desert acrișor, numai bun pentru zilele de vară

Rețetă de acadele din ciocolată cu lapte de la Ela Crăciun

Cum se pun murăturile toamna. Ce trebuie să conțină, de fapt, zeama în care le bagi?

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic duminică, 6 decembrie 2020. Nativii zodiei Săgetător încep o relaţie!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri