Boala periculoasa pe care o persoana din zece o are fara sa stie. Oboseala este unul dintre simptome!


Una din zece persoane este afectata de o forma cronica de hepatita cu virusurile B sau C, fara sa stie.

Din acest motiv, infectionistii recomanda sa mergeti sa va testati. Hepatita cronica B, spre exemplu, nu afecteaza doar ficatul. Virusul poate genera unele forme de cancer.

“Mai mult de jumatate dintre pacientii care au aceste virusuri nu au modificari la analizele uzuale si nu au de unde sa stie. Majoritatea pacientilor nu au simptome specifice, oboseala da, dar cine nu e obosit”, a spus dr. Maria Culinescu, medic specialist boli infectioase.

De aceea, cand va faceti analizele uzuale, cereti si testarile pentru virusurile hepatitice B si C. Din 1995, toti nou-nascutii au fost vaccinati impotriva virusul hepatitic B. Au obtinut, astfel, anticorpi, deci imunitate. Anticorpii recunosc structura virusului si formeaza complexe, care ulterior se elimina. Acesta este mecanismul care protejeaza de boala.

Daca va testati, iar rezultatul este negativ, se recomanda imunizarea indiferent de varsta. Pentru infectia cu virusul B nu exista tratament curativ. Virusul se poate tine sub control prin medicatie. Daca stiti de existenta acestuia. Faza de control imun este etapa bolii cea mai putin periculoasa.

Virusul se poate multiplica necontrolat, daca nu sunteti montorizat si nu primiti tratament. Vorbim din pacate despre un microorganism cu potential cancerigen. Poate determina cancer hepatic, dar si cancer ganglionar.

“Din pacate, virusul B este implicat in producerea limfoamelor sau a leucemiilor, el nu sta inchis in ficat ci intra si in alte organe, printre care si ganglionii limfatici si determina acolo inmultirea aberanta a celulelor, deci cancer”, a spus dr. Adriana Motoc, medic primar boli infectioase.

Toti pacientii care poarta virusul B trebuie monitorizati clinic si prin analize specifice o data la sase luni. De asemenea, daca obervati un glanglion marit si nu il legati de nicio infectie acuta din zona respectiva, mergeti la medic.

“Daca persista prezenta unui glanglion marit, el trebuie scos si facut un examen histopetolic, ca sa ia din timp in evidenta boala”, a recomandat dr. Adriana Motoc Medic, primar boli infectioase.

De asemenea, e recomandata testarea pentru virusul hepatitic B. 2% dintre pacientii care au fost infectati cu acest micro-oganism se vindeca spontan. Pentru ceilalti, e nevoie de medicamente care sa tina sub control infectia.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Dezvăluiri uluitoare despre Jador și relația secretă pe care o are de șase ani cu Georgiana! ”Erau împreună și când era cu Simina”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri