Boala care omoară un român pe oră poate fi confundată cu o răceală


Un român moare în fiecare oră de cancer pulmonar. Diagnosticul rapid şi accesul la tratamentul potrivit le-ar putea mări bolnavilor şansele de supravieţuire de la 11%, procentul dramatic la care se situează acestea în prezent, la 55%.

„Atât terapiile inovatoare, cât şi tratamentele personalizate, ce au la bază medicamentaţia clasică, ne pot ajuta acum să ţinem cancerul pulmonar sub control. Însă acest lucru nu este valabil decât pentru cazurile în care boala este depistată în stadiu incipient. De aceea, insist ca pacienţii să se prezinte la medic nu doar atunci când apare o schimbare în starea lor de sănătate, oricât de mică, ci şi la consultaţii periodice. O vizită la medic le poate salva viaţa.”, spune Florin Mihălţan, medic pneumolog.

Din 2012 până în prezent, numărul deceselor cauzate de cancer a crescut cu aproximativ 3.000 de persoane pe an, în condiţiile în care o treime dintre cancere pot fi prevenite. Cu toate acestea, România a ajuns în situaţia în care jumătate dintre cancere au ajuns să fie mortale, fiind depistate mult prea târziu, când medicina nu mai are ce să facă, iar mortalitatea prin tumori este a doua cea mai frecventă cauză de deces în ţara noastră.

Românii, reticenţi în ceea ce priveşte vizita anuală la medic: „Eu nu m-am dus la doctor 25 de ani”

Problemele de care se loveşte îngrijirea oncologică din România şi sistemul de sănătate în general, semnalate atât de medici, cât şi de cei aflaţi în organismele de conducere a statului şi se ocupă de situaţia din sănătate, pornesc, în primul rând, de la bugetul extrem de mic de care beneficiază sănătatea.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ai un junghi sau o durere de cap? Simptome banale care pot ascunde boli grave

Se anunță un divorț-bombă!? Ce s-a întâmplat între Andreea Bănică și soțul ei

Fanteziile sexuale ale fiecarei zodii in parte

Vampirul care traieste in catacombele de sub Castelul Bran. Bathory bea sange de oameni si doarme in sicriu

Sexul cu un bărbat însurat. Ce le incita cu adevarat pe femeile care il vor

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic luni, 18 ianuarie 2021! O zodie poate face alegeri greșite în privința banilor!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri