Beneficiile uimitoare ale rucolei! Iata de ce trebuie sa o mananci!


Rucola este una dintre cele mai aromate si mai gustoase alternative la clasica salata.

 

Lupta impotriva cancerului: este bogata in fibre si antioxidanti, dar si in glucozinolati, ceea ce reduce riscul dezvoltarii cancerului de plamani, prostata, san si pancreas.
Contine multa clorofila, ceea ce ajuta la sanatatea ficatului. Pentru a prelua cat mai muta clorofila din frunzele de rucola, expertii ne recomanda sa o consumam cruda.
Este puternic racoritoare si hidratanta, mai ales pe timp de vara, gratie compozitiei de 90% apa.
Ajuta la sanatatea oaselor, datorita continutului ridicat de vitamina K (o ceasca de rucola contine in jur de 10.9 micrograme de vitamina K), necesara pentru absorbtia calciului in oase si dinti. Trei cesti de rucola pe zi vor furniza 100% din nevoia de vitamina K a corpului.
Contine de zece ori mai mult calciu decat salata verde.
Ajuta la reducerea inflamatiilor din corp.
Curata si detoxifica organismul, datorita fibrelor care ajuta la curatarea colonului si la miscarea sanatoasa a intestinelor; de asemenea, fitochimicalele, antioxidantii si mineralele esentiale din rucola ajuta la eliminarea toxinelor din corp.
Protejeaza creierul de efectele imbatranirii, gratie continutului de vitamina B, dar si a cantitatii semnificative de acid folic.
Stimuleaza pierderea in kilograme: doua cesti de rucola au doar 80 de calorii, dar foarte multi nutrienti, ceea ce o face un aliat de nadejde in orice dieta
Sursa: ElaCraciun.ro

Lupta impotriva cancerului: este bogata in fibre si antioxidanti, dar si in glucozinolati, ceea ce reduce riscul dezvoltarii cancerului de plamani, prostata, san si pancreas.

Contine multa clorofila, ceea ce ajuta la sanatatea ficatului. Pentru a prelua cat mai muta clorofila din frunzele de rucola, expertii ne recomanda sa o consumam cruda.

Este puternic racoritoare si hidratanta, mai ales pe timp de vara, gratie compozitiei de 90% apa.

Ajuta la sanatatea oaselor, datorita continutului ridicat de vitamina K (o ceasca de rucola contine in jur de 10.9 micrograme de vitamina K), necesara pentru absorbtia calciului in oase si dinti. Trei cesti de rucola pe zi vor furniza 100% din nevoia de vitamina K a corpului.

Contine de zece ori mai mult calciu decat salata verde.

Ajuta la reducerea inflamatiilor din corp.

Curata si detoxifica organismul, datorita fibrelor care ajuta la curatarea colonului si la miscarea sanatoasa a intestinelor; de asemenea, fitochimicalele, antioxidantii si mineralele esentiale din rucola ajuta la eliminarea toxinelor din corp.

Protejeaza creierul de efectele imbatranirii, gratie continutului de vitamina B, dar si a cantitatii semnificative de acid folic.

Stimuleaza pierderea in kilograme: doua cesti de rucola au doar 80 de calorii, dar foarte multi nutrienti, ceea ce o face un aliat de nadejde in orice dieta

Sursa: ElaCraciun.ro

 


Citește și:

Guvernul introduce noi restricții? Executivul poate opri traficul pe timpul nopții!

A murit! Gabriela Cristea este devastată! ”A făcut pancreatită...”

Moșii de Toamnă 2020: cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostești de Sâmbăta Morților

Moșii de Toamnă 2020. Ce tradiții trebuie să respecți în Sâmbăta Morților?

Horoscop zilnic sâmbătă, 31 octombrie 2020. Află ce zodie are probleme cu stima de sine!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

ANM a făcut anunțul neașteptat: Cod galben de ninsori și viscol.

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri