Beneficiile miraculoase ale frunzelor de gutui pentru sanatate. Le vei consuma si tu


Gutuile, pline de vitamine si minerale, fortifica organimsul si actioneaza ca un puternic antioxidant. Cu ajutorul lor, poti alunga rapid primele simptome de raceala.

Gutuile au grijă de sănătatea digestivă, de problemele respiratorii, dar şi de arsuri sau eczeme.

Toate părţile componente ale gutuiului se folosesc în scopuri terapeutice: frunzele, fructele, sâmburii, cotorul fructului şi chiar scoarţa de pe crenguţele tinere ale gutuiului.

Beneficiile ceaiului din frunze de gutui:
– tratează afecţiunile ficatului şi pancreasului: Datorită numeroaselor vitamine conţinute în frunzele de gutui, acestea se folosesc sub formă de infuzie şi pentru stările de nervozitate, depresie, agitaţie, insomnie. Frunzele de gutui au efecte sedative, iar substanţele prezente în frunze şi fruct sunt antidepresive.
– tratează hipertensiunea arterială şi reglează glicemia: Diabetul zaharat este o altă boală ce poate fi ţinută sub control prin infuzia de ceai de frunze de gutui. O lingură de frunze de gutui la o cană de apă fiartă, porţionată în trei este suficient.

Sursa
 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Colecția designerului Antonia Nae, prezentată la London Fashion Week! Românca vorbeşte despre întâlnirea cu Victoria Beckham!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri