Beneficiile fructelor de catina.Trateaza hepatita şi psoriazisul, combat stresul, intaresc inima


Beneficiile fructelor de catina.Trateaza hepatita şi psoriazisul, combat stresul, intaresc inima

Prezent pe toate tarabele spre sfarsitul toamnei si inceputul iernii, acest fruct supranumit "ginsengul romanesc" este deosebit de apreciat nu pentru gustul sau, ci pentru proprietatile sale curative.

Fructele de catina au intrebuintari multiple, fiind utilizate atat in industria alimentara, cat si in silvicultura sau farmacie. Arbustul creste pe arii extinse din tara noastra, insa pretul fructelor este pe masura beneficiilor pe care le aduc organismului.

Fructul contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai multa decat citricele. De asemenea, este bogat in vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P si F si contine din belsug celuloza, betacaroten (intr-un procent net superior celui din pulpa de morcov) si microelemente precum fosforul, calciul, magneziul, potasiul, fierul si sodiul.

Trateaza psoriazisul- Uleiul de catina este foarte eficient in tratarea afectiunilor pielii, cum ar fi psoriazisul, eczemele, arsurile si mancarimile. El are proprietatea de a proteja pielea impotriva radiatiilor ultraviolete, in acelasi timp hranind-o si revitalizand-o, prin continutul de vitamine A, B1, B2, C, E si K. Se aplica extern, pe zona afectata, de doua- trei ori pe zi, dar poate fi administrat si pe cale orala, o lingurita de trei ori pe zi.

Trateaza hepatita- Sub forma de suc, catina are efecte benefice si-n cazul afectiunilor hepatice acute sau cronice, intrucat este un bun stimulent hepatic. Pentru rezultate optime, se iau cinci- sase linguri de suc pe zi.

Combate stresul- Catina este bogata in fosfor si calciu, in vitamine din grupa B si in vitamina C, astfel ca uleiul obtinut din acest fruct este recomandat celor ce trec prin perioade de suprasolicitare fizica sau intelectuala.

Pentru combaterea eficienta a stresului, este indicat sa se consume zilnic circa 20 de picaturi de ulei sau patru-cinci lingurite de fructe amestecate cu miere, de trei ori pe zi.

Fortifica inima- Catina duce la scaderea colesterolului si, iminent, la prevenirea ingrosarii arterelor. De asemenea, datorita cantitatii ridicate de antioxidanti, are proprietatea de a proteja inima si vasele de sange. Asadar, catina este recomandata si-n afectiunile cardiovasculare, in special in cazul hipertensiunii arteriale, a aterosclerozei si a sindromului Raynaud.

Cele mai bune rezultate se vad dupa consumul zilnic a trei -patru linguri de sirop de catina, diluat cu alte lichide.

Inlatura anemia- Datorita continutului bogat in vitamine si minerale, catina este considerata o polivitamina naturala. Persoanele aflate in convalescenta sau care sufera de anemii, copiii peste sapte ani si femeile care doresc sa-si intareasca organismul pot face timp de o luna o cura cu fructe proaspete sau cu suc de catina.
Surs: www.dcnews.ro


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Cadouri de SECRET SANTA sub 50 de lei. 5 idei care să te inspire

Tragedie în showbiz! Copilul cântăreței a fost declarat MORT!

CITEȘTE: Cine este RALUKA. Ce nume are artista în buletin

CITEȘTE: Cine este THEO ROSE. Ce nume are artista în buletin

CITEȘTE: Cine este CARLA'S DREAMS. Biografie: nume real, dată nașterii, studii, vârstă, divorț, iubită

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic sâmbăta, 27 noiembrie 2021 . O zodie ajunge la despărțire!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri