Adaugarea lintei in dieta persoanala ofera o multime de beneficii pentru sanatate de la scaderea in greutate la imbunatatirea sanatatii inimii. Sunt o sursa ieftina de proteina, insa nu au grasimi, sunt bogate in fibre si in alti nutrienti esentiali.
Bogata in fibre
Cu aproape 8 grame de fibre la ½ de portie, lintea poate fi considerata un produs de top din acest punct de vedere. Consumul de produse bogate in fibre, asa cum este lintea, nu doar ca te face sa te simti mai repede satul, insa te ajuta si sa-ti gestionezi mai bine greutatea. Fibrele scad apetitul, ceea ce inseamna ca vei putea scadea cu pana la 10% numarul de calorii pe care il consumi zilnic.
Sursa de fier
Deficienta de fier este una dintre este una dintre cele mai intalnite boli nutritionale la nivel mondial sustine Organizatia Mondiala a Sanatatii. Daca nu ai suficient fier in dieta te vei simti slabit si obosit. Lintea este o sursa excelenta de fier, cu 3,3 miligrame la o jumatate de portie.
Bogata in acid folic
Nici acidul folic nu lipseste din componenta lintei, care furnizeaza 179 de micrograme pe jumatate de portie. Acidul folic este vitamina B si ajuta corpul sa creeze noi celule. Este un nutrient extrem de important pentru femei. Un consum adecvat de acid folic inainte si in timpul unei sarcini ajuta la prevenirea malformatilor la creier si coloana vertebrala la fat.
Previne bolile cronice
Potrivit unui studiu publicat in 2012 in „Archives of Internal Medicine” adaugarea unei portii de legume, precum lintea, in dieta zilnica a bolnavilor de diabet regleaza nivelul zaharului din sange, scade colesterolul si trigliceridele si reduce usor tensiunea arteriala.