Băuturi fără zahăr. 3 opțiuni sănătoase și delicioase

Băuturi fără zahăr
Băuturi fără zahăr

Află din rândurile următoare care sunt cele mai sănătoase și delicioase opțiuni de băuturi fără zahăr.

Zahărul face parte din categoria celor mai nocive alimente, iar acesta devine cu atât mai periculos cu cât este prezent în viața noastră de zi cu zi. De aceea, este foarte important să încercăm pe cât posibil să limităm consumul de zahăr. Totodată, trebuie să ne bucurăm de savoarea produselor pe care vrem să le consumăm, dar fără zahăr. Pentru acest lucru există variante sănătoase de produse pe care putem să le facem singuri și la care nu trebuie să adăugăm zahăr.

Atunci când vine vorba de băuturi, majoritatea celor din comerț au un conținut crescut de zahăr. Chiar și sucurile naturale au la rândul lor diferiți potențiatori de aromă și îndulcitori astfel încât ne impactează sănătatea. Descoperă în continuarea articolului câteva rețete de băuturi pe care le poți prepara într-un timp foarte scurt ce reprezintă opțiuni sănătoase și delicioase ale produselor din comerț.

Descoperă băuturile care îți satisfac pofta și nu conțin deloc zahăr

Deși poate părea dificil de crezut, băuturile fără zahăr pot fi la rândul lor delicioase. Trebuie doar să combini ingredientele astfel încât să găsești proporția potrivită. Mai mult decât atât, este foarte important să adaugi fructele și legumele preferate, în combinație cu diverse ingrediente, astfel încât să beneficiezi de toate proprietățile acestora și să îți iei doza zilnică de vitamine, care te ajută în același timp să îți satisfaci pofta de dulce.

Iată care sunt cele mai bune combinații:

Apa cu vitamine

Băuturi fără zahăr
Băuturi fără zahăr[Sursa foto: freepik]

Apa cu vitamine este o băutură care a devenit din ce în ce mai cunoscută la noi în țară, datorită efectului său răcoritor și al gustului său plăcut. Această apă cu vitamine este practic apă infuzată cu fructe, legume și diverse ingrediente aromatice. Se obține foarte ușor și constituie o băutură cu efect răcoritor și delicios.

Tot ce trebuie să faci este să alegi fructele sau legumele preferate, să găsești combinația care îți place cel mai mult, să le tai cubulețe sau felii, în funcție de preferințe și să le pui într-o carafă cu apă, alături de care să adaugi diferite plante aromatice, cum ar fi mentă, ghimbir, citronella ș.a. Ulterior, combinația de apă cu fructe/legume și plante trebuie pusă la frigider și lăsată la infuzat peste noapte.

A doua zi te vei bucura de o băutură răcoritoare și plină de vitamine.  

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Smoothie

Citește și: Încântă-ți gusturile și slăbește cu cele mai bune rețete de smoothie-uri

Băuturi fără zahăr
Băuturi fără zahăr[Sursa foto: freepik]

Smoothie este o băutură foarte versatilă, potrivită pentru persoanele cărora le plac fructele, legumele, băuturile răcoritoare și alimentația sănătoasă. Există o mulțime de rețete de smoothie și combinații care pot să îți ofere gustul delicios de care ai nevoie, fără adaos de zahăr și care contribuie în același timp la sănătatea ta. De asemenea, timpul de preparare al smoothieurilor este foarte scurt și te poți bucura foarte repede de băutură.

Mai mult decât atât, nu există o rețetă universal valabilă de smoothie, poți la rândul tău să inventezi una prin combinațiile pe care le faci. Alege fructele sau legumele tale preferate, asigură-te că ai la îndemână un blender și opțional un iaurt sau lapte vegetal în funcție de preferințe și bucură-te de amestecul plin de vitamine, proteine și minerale. În zilele toride ale verii poți să adaugi și câteva cuburi de gheață pentru un efect de-a dreptul răcoritor.

Ice tea fără zahăr

Citește și: Când să folosești pudra proteică. 3 rețete de shake-uri pline de proteine

Băuturi fără zahăr
Băuturi fără zahăr[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Produsele de tipul „ice tea” sunt foarte întâlnite în comerț, dar din păcate toate au un conținut semnificativ de zahăr. În schimb, poți să le prepari la rândul tău de una singură, dar fără să adaugi zahăr. Tot ce trebuie să faci este să prepari o cantitate mai mare de ceai de fructe pe care să îl lași la infuzat, iar apoi să aștepți ca acesta să se răcească și să adaugi câteva cuburi de gheață. Opțional, pentru ca ceaiul cu gheață făcut de tine să fie și mai bun, poți adăuga bucăți din fructele tale preferate, sau felii de lămâie sau portocală.

Ce efecte are zahărul asupra organismului

Ce efecte are zahărul asupra organismului
Ce efecte are zahărul asupra organismului[Sursa foto: freepik]

Zahărul este unul dintre cele mai nocive alimente, iar de aceea trebuie consumat în cantități cât mai scăzute. Cele mai vizibile efecte negative ale consumul de zahăr sunt apariția cariilor și riscul crescut de obezitate. Mai mult decât atât, zahărul reprezintă un aliment toxic, care în timp poate duce la apariția unor afecțiuni grave, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul de tip II sau problemele cardiace.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cu ce se înlocuiește zahărul

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies