Bautura consumata zilnic care creste riscul de cancer, ulcer, malformatii genetice si boli coronariene


Studiile au aratat ca aceasta bautura este al doilea cel mai consumat produs din lume - in fiecare zi se beau aproximativ 1400 de milioane de cesti.

Este carburantul care asigura multora energia zilnica, si, care, consumat moderat, poate avea efecte benefice asupra sanatatii datorita continutului ridicat de antioxidanti (fenoli, uleiuri volatile).

Este vorba despre cafea, o bautura preparata in diferite moduri. Pentru multi consumatori, espresso este cea mai tare cafea, iar "cafeaua lunga" cea mai slaba, dar in realitate lucrurile stau altfel.

Exista o diferenta intre puterea aromei si concentratia efectiva de cofeina. Cofeina se dizolva in functie de timpul de contact intre cafea si apa, astfel incat cafelele cu procesul de realizare cel mai rapid contin, automat, mai putina cofeina decat cele a caror preparare se intinde pe cateva minute. Chiar daca are cea mai pregnanta aroma, un espresso se prepara in 30 de secunde, iar concentratia reala de cofeina nu depaseste 34 de miligrame.

Efecte nocive ale cafelei
Cafeaua contine mai multe componente, despre care este cunoscut ca afecteaza corpul uman la nivel chimic. Insusi bobul de cafea contine, ca un mecanism de aparare a plantei de cafea, substante chimice considerate psihotropice usoare pentru om. Aceste substante sunt toxice in doze mari. Cafeaua contine cafeina, care actioneaza ca un stimulent. De asemenea, contine un agent chimic, in prezent necunoscut, care stimuleaza productia de cortizon si adrenalina.

Citeste continuarea aici.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

N-o sa-ti vina sa crezi care este locul preferat al lui Engin Hepileri, temutul Uygar, din “Dragoste si secrete”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri