Bacterie periculoasă pe plajele din România! Anunțul venit din partea DSP: „S-a identificat un risc semnificativ pentru sănătatea utilizatorilor”


Direcția de Sănătate Publică Călărași anunță faptul că s-a detectat o bacterie foarte periculoasă în apă. Ce decizie au luat autoritățile în această privință?


In articol:

Agenția pentru Protecția Mediului Călărași a anunțat faptul că cei care administrează plajele au fost avertizați cu privire la accesul cetățenilor în apă.

Citeste si: Cât costă o porție de hamsii la mare, în 2022. Multe restaurante de pe litoralul românesc păcălesc turiștii

Bacterie periculoasă pe plajele din România! Anunțul făcut de DSP

În urmă cu scurt timp, autoritățile au făcut avertizări în legătură cu existența unei bacterii foarte periculoase în apă. Cum se numește și ce ar putea provoca această bacterie?

„În baza adresei Direcţiei de Sănătate Publică Călăraşi nr. 9981 din data de 15.06.2022, prin care notifică faptul că în urma rezultatelor probelor de apă de îmbăiere prelevate în cadrul monitorizării, de la plajele S.C.

Lazy Garden S.R.L. şi S.C. Albatros Horeca S.R.L., s-a identificat un risc semnificativ pentru sănătatea utilizatorilor, prin valori ale parametrului „Escherichia Coli” mult peste limitele admise de prevederile anexei 1 din H.G. nr. 546/2008.

Faţă de cele constatate, s-au înaintat adrese scrise celor doi operatori de plaje, prin care s-a dispus interzicerea imediată a folosirii zonelor în scop de îmbăiere, până la conformarea parametrilor de calitate şi adoptarea tuturor măsurilor de management adecvate privind avertizarea rapidă a utilizatorilor şi intensificarea ritmului de monitorizare”, anunță

DSP, conform CălărașiPress.

Citeste si: Plaja din România cu nisip fin, situată la mai puțin de 70 km de București. Cum se numește și ce îți oferă în zilele călduroase de vară

Ce este bacteria „Escherichia Coli”

Escherichia coli este o bacterie care se găsește în intestinele oamenilor și animalelor, ea fiind asociată de mulți cu toxiinfecția alimentară.

Mare parte din tulpinile de E.Coli nu sunt dăunătoare, ele fiind prezente în flora bacteriană sănătoasă a intestinului, însă există și câteva tipuri care ar putea afecta grav pacienții.

E. coli O157 este, se pare, cea mai periculoasă toxină, cea care poate provoca o infecție intestinală. Simptomele acestei infecții intestinale includ durere abdominală, febră și diaree. Cazurile severe duc la sângerare, deshidratare și insuficiență renală.

Femeile însărcinate, cei mici și adulții în vârstă prezintă un risc crescut de a dezvolta aceste complicații.

Bacterie periculoasă pe plajele din România!

Bacterie periculoasă pe plajele din România!

[Sursa foto: PixaBay]


Abonează-te pe

Citește și:

Justin Bieber suferă de sindromul Ramsay Hunt, care i-a provocat paralizie facială. Care sunt cauzele acestei tulburări neurologice

Detalii șocante! Ce au descoperit medicii pe corpul lui Alexandru Arșinel

Amna a trecut plin clipe de coșmar! Băiețelul artistei s-a pierdut în pădure: „Am făcut un atac de panică”

Loredana Chivu s-a operat după ce a pierdut lupta cu kilogramele. “Nu am avut dureri. Chiar a fost decizia corectă pentru mine"

Leacuri bâtrânești pentru depresie. Cum poți trece peste episoadele depresive cu remedii naturale

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cristina Spătar face schimbări în carieră. Ce decizie a luat interpreta
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri