Leacuri bâtrânești pentru depresie. Cum poți trece peste episoadele depresive cu remedii naturale


Depresia poate reprezenta o adevărată problemă pentru anumite persoane. Însă v-ați gândit cum o puteți gestiona, urmând anumite remedii naturale?


In articol:

Aflați din rândurile următoare care sunt doar câteva dintre leacurile bătrânești utilizate pentru a combate depresia. În plus, descoperiți și care sunt beneficiile ceaiului de roiniță, ceaiului verde, de sunătoare, de tei, păducel sau ce a plantei numită angelică, pe lângă cele legate de combaterea depresiei.

 

Leacuri bătrânești  pentru depresie

Ceaiul de roiniţă

Dacă veți consuma ceai de roiniță, acesta va ajuta la tratarea depresiei cauzate de suprasolicitarea de zi cu zi, va îmbunătăţi memoria, fiind un remediu numai bun utilizat în nevrozele cardiace, în stările de anxietate, cele  depresive, reușind astfel să

combată insomnia şi migrenele. Ceaiul de roiniţă este cel care scade totodată și tensiunea arterială, linişteşte sistemul nervos, iar dacă este băut fierbinte, va ajuta la  scăderea febrei şi vă va linişti atunci când sunteți răcit. Odată consumat, ceaiul de roiniță va calma stările tensionate în care vă aflați, va combate și probleme digestive legate de stres.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este considerat un ceai de tip anti-stres datorită conţinutului de teanină pe care îl deține, acesta fiind un compus care ajută la calmarea nervilor.

Acesta poate înlocui cafeaua, vă poate ajuta să scăpați de kilogramele în plus, vă va scăpa de stres şi va detoxifia organismul. Aceste aspecte sunt posibile, dacă veți consuma maxim două ceşti de ceai pe zi. Din cauza faptului că deține în compoziția sa cafeină, ceaiul verde se recomandă să nu se consume seara, pentru a nu alunga somnul.

ceaiuri pentru depresie

Citeste si: Foile de dafin: beneficii si proprietati

Ceaiul de sunătoarea

Ceaiul de sunătoare este planta folosită de foarte mulți ani, ca şi antidepresiv natural, fiind eficient mai ales în perioadele foarte solicitante, inducând optimism, vioiciune şi pozitivitate. Aceasta reprezintă un adevărat ajutor în vindecarea bolilor nervoase, a stărilor de depresie, indispoziţie şi pesimism. Acesta este cunoscut pentru efectul său relaxant asupra psihicului, reușind să reducă anxietatea, stresul şi insomnia. Se recomandă să fie băut seara, înainte de culcare. Indiferent că vorbim despre o depresie ușoară sau moderată, această plantă poate fi utilă pentru îndepărtarea acestei stări. Putem consuma o infuzie alcătuită din două linguriţe de sunătoare, la o cană cu apă, pe care o vom bea în două-trei căni pe zi.

În plus, în prezent, există nenumărate preparate pe bază de  sunătoare, precum capsulele sau tincturile. Cu toate acestea, ar trebui să ținem cont de faptul că ceaiul de sunătoare este contraindicat pentru femeile însărcinate. De asemenea, ar trebui să evitați să folosiți ceai de sunătoare în timp ce luați antidepresive, deoarece combinația dintre cele două poate provoca reacții adverse destul de grave.

Ceaiul de tei

Ceaiul de tei este considerat a fi un remediu natural, consumat în special pentru stres şi insomnie. Florile parfumate de tei sunt printre cele mai cunoscute leacuri naturale care au un efect calmant, iar totodată şi liniştitor. Se consumă în general seara, înainte de culcare, deoarece este un tip de ceai ușor sedativ, liniştitor,  parfumat, care alungă insomnia și este apreciat ca o băutură ideală pentru a avea un somn liniştit şi odihnitor.

ceai pentru combaterea stresului

Citeste si: Câte calorii are o BANANĂ. "Ține loc de mic dejun sau de gustare dulce, naturală și sănătoasă cu doar 90 calorii"

Ceaiul de păducel

Ceaiul de păducel linişteşte şi vindecă inima. Flori albe ale ceaiului de păducel sunt considerate ca fiind cel mai puternic medicament în tratarea bolilor de inimă, dar şi a bolilor cardio-vasculare. Și acesta este un ceai liniştitor, care combate insomnia, anxietatea, stresul, stările de emotivitate excesivă și este benefic în special pentru persoanele care suferă de atacuri de panică şi momente de tristeţe.  

Plantă angelic ă

Plantă angelică este una dintre cele mai utilizate plante, atunci când vine vorba despre combaterea depresiei. Datorită componentelor aflate în uleiul voiatil pe care-l conţine, poate fi utilizată ca excitant cerebral și antidepresiv. Acesta este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune leacuri bătrânești pentru depresie. Trebuie totuși să acordați atenție la administrarea acestei plante, din cauza faptului că în doze mari, aceasta poate avea acţiuni depresive.

Prin urmare, tot ce trebuie să faceți este să adăugați o lingură de rădăcini uscate, la o cană cu apă, pe care o veți consuma o singură dată, în timpul zilei. Atunci când vine vorba despre pulberea proaspăt măcinată, aceasta se administrează în doze de unul sau două grame de trei ori pe zi.

ceaiuri pentru un somn linistit

Citeste si: Cu ce se mănâncă MOZZARELLA


Abonează-te pe

Citește și:

Leacuri bătrânești pentru amigdale umflate

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Leacuri bătrânești pentru bătături

Sfaturi pentru un somn odihnitor. „Somnul este decisiv pentru o funcționare normală a creierului"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Laurențiu Duță. „Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri